Dluh u Eonu a nová smlouva

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
23.4.14 20:14

Dluh u Eonu a nová smlouva

Ahoj ženy, mám takový dotaz. Bydleli jsme v bytě kde jsme poslední 2 měsíce nezaplatili elektřinu a odpojili nás. Pak jsme se přestěhovali k rodičům a dluh nezaplatili. Teď máme možnost jít konečně bydlet jinam, ale ten starý dluh pořád máme. Tam, kam chceme jít musí být elektřina opět psaná na mě a opět u stejného dodavatele. Myslíte, že nám tu smlouvu dají nebo ne? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8780
23.4.14 20:16

A proč ten dluh nezaplatíte? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1224
23.4.14 20:18
@Svandu píše:
A proč ten dluh nezaplatíte? :think:

to by mě taky zajímalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.4.14 20:20

Protože jsem na to zapoměla, nepřišla žádná upomínka, tak mě to vypadlo z hlavy. Až když jsem vyplnila novou smlouvu a poslala ji tam mě manžel pripomnel, že tam máme ještě ten dluh.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.4.14 20:20

Protože jsem na to zapoměla, nepřišla žádná upomínka, tak mě to vypadlo z hlavy. Až když jsem vyplnila novou smlouvu a poslala ji tam mě manžel pripomnel, že tam máme ještě ten dluh.

• Citovat
  • Upravit
4620
23.4.14 20:23
@Anonymní píše:
Protože jsem na to zapoměla, nepřišla žádná upomínka, tak mě to vypadlo z hlavy. Až když jsem vyplnila novou smlouvu a poslala ji tam mě manžel pripomnel, že tam máme ještě ten dluh.

Taky bych chtela umet zapominat na dluhy… dolce vita ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8780
23.4.14 20:24

Tak to zaplaťte dřív než to předaj exekutorovi. A pak tam zavolej, že je vše uhrazeno a jestli lze uzavřít novou smlouvu na nové odběrné místo..

Ale zapomenout zaplatit elektřinu, to nějak nechápu :mrgreen: Neřeknu, když člověk zapomene uhradit včas třeba pojistku, co se platí jednou za rok, na to se zapomene, ale na pravidelný měsíční výdaj? :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
23.4.14 20:31

Dluh, odpojení pro neplacení a nepřišla upomínka 8o 8o 8o 8o 8o :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: to vyprávěj dítěti a ani to ti neuvěří :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: a ty jsi zapoměla, že odpojili pro neplacení 8o 8o 8o 8o a pamatuješ si jak se jmenuješ???

NE stejná společnost vám elektřinu dokonce ani plyn nepřipojí a smlouvu neuzavře!!!

očekávej v brzké době soudní obsílku a pokud i na toto zapomeneš tak návštěvu exekutora

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
23.4.14 20:35
@subsomi píše:
Dluh, odpojení pro neplacení a nepřišla upomínka 8o 8o 8o 8o 8o :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: to vyprávěj dítěti a ani to ti neuvěří :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: a ty jsi zapoměla, že odpojili pro neplacení 8o 8o 8o 8o a pamatuješ si jak se jmenuješ???

NE stejná společnost vám elektřinu dokonce ani plyn nepřipojí a smlouvu neuzavře!!!

očekávej v brzké době soudní obsílku a pokud i na toto zapomeneš tak návštěvu exekutora

A pak tu bude diskuze jak zlej exekutor udelal z par stovek nekolik tisic a ze oni nic 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
23.4.14 20:44

Na co by jsi chtěla ještě upomínat???
První upomínka jde cca 14dní po splatnosti, druhá doporučená za další asi 3 týdny po neuhrazení a na to se odpojuje…Ty jsi byla odpojena, zřejmě je již i smlouva ukončena a teď by jsi chtěla ještě další upomínku…počítej s tím, že pokud to neuhradíš bude pohledávka velice brzy již někde jinde a ty ji zaplatíš i s ostatními náklady. Někteří lidi jsou neuvěřitelně drzí…
V pekárně ti taky chleba nedají na dluh..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
23.4.14 20:48
@Anonymní píše:
Protože jsem na to zapoměla, nepřišla žádná upomínka, tak mě to vypadlo z hlavy. Až když jsem vyplnila novou smlouvu a poslala ji tam mě manžel pripomnel, že tam máme ještě ten dluh.

:mrgreen: Kde nic není, ani čert nebere. Tedy myslím tím hlavu. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.4.14 20:49

Samozřejmě ten dluh zaplatíme. Je mě jasný, že je to moje chyba, že to zaplatit musím. Jen mě zajímalo, zda dají novou smlouvu na jiné odberne místo nebo ne. Předpokládam, že ten dluh už eon předal nějaké jiné společnosti na vymáhání dluhu, tak to musím zjistit a zaplatit. Zajímala mě teď jen ta nová smlouva. Slušně jsem se zeptala a hned jen ustepacne poznámky. To je tak těžké odpovědět na jasně danou otázku bez dalšího rytí a posměchu?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.4.14 20:49

Samozřejmě ten dluh zaplatíme. Je mě jasný, že je to moje chyba, že to zaplatit musím. Jen mě zajímalo, zda dají novou smlouvu na jiné odberne místo nebo ne. Předpokládam, že ten dluh už eon předal nějaké jiné společnosti na vymáhání dluhu, tak to musím zjistit a zaplatit. Zajímala mě teď jen ta nová smlouva. Slušně jsem se zeptala a hned jen ustepacne poznámky. To je tak těžké odpovědět na jasně danou otázku bez dalšího rytí a posměchu?

• Citovat
  • Upravit
74
23.4.14 20:53

Tak zaplať a dostaneš smlouvu, máš po problému, na co se teda ptáš???
Ty by jsi někomu kdo ti nezaplatil, a dělá že nic smlouvu dala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
23.4.14 20:56

@Agness
tak rychlé to není
Dle energetického zákona, lze odpojit při zjištění neoprávněného odběru a v jiné částo zákona je definice co vše je neoprávněný odběr. Jeden z budů zní „opakované neplnění smluvních platebních podmínek ani po předchozím upozornění“ v praxi to znamená nezaplaceny minimálně 2 měsíční zálohy (nebo záloha a faktura) oboje doporučeně upomenuto, až potom následují odpojení a po odpojení vystavení konečené faktury, která je taky po uplynutí doby splatnosti upomínána doporučeně. Pak (pokud dlužník hraje brtvého brouka a ZAPAMÍNÁ) teprve se předává dluh k soudu, soud ve většině případů vydá ihned platební rozkaz a pokdu ani na ten dlužník nereaguje (opět se jedná o doporučený dopis), tak předá dluh exekutorvi. Každý článek v koloběhu znamená náklady navíc.

Ale věřitelé jsou vždy ti špatní, kteří nečekají na peníze 10 let a bezúročně :think: vždyť přece skoro o nic nejde :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný