Mohu do poradny centra asistované reprodukce sama?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
5.3.25 18:12

Do CAR poradny sama?

Ahoj, jsem na zítra objednaná poprvé do poradny CARu a chci tam jít sama (manžel bude hlídat starší dítě). Kamarádka se divila, že tam nejdeme oba a teď ve mně hlodá červíček, jestli tam fakt náhodou nevyžadují přítomnost obou partnerů?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
5.3.25 18:30

Na první informační konzultaci jsem byla sama, ale lepší jít s mužem, pochopí lépe, co vás čeká.

• Citovat
  • Upravit
4140
5.3.25 18:42

U nás na první schůzce udělali rovnou chlapovi spermiogram🤷

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9272
5.3.25 18:52

Můžeš jít sama. Jestli nemáte hotový vyšetření spermií tak si tam pak manžel dojde dodatečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
5.3.25 19:07

Na poprvé i na většině dalších schůzek jsem byla sama. Partner tam byl „jen když to bylo nutné“.
Spermiogram jsme měli, ale stejně trvali ještě na jejich odběru, plus odběr krve. U toho podepsal všechny papíry a smlouvy, které jsme dostali domů na prostudování.
Souhlasím, že když si poslechne, co Vás všechno potenciálně čeká a kolik to bude stát, tak je to lepší, ale nutné to není. Pokud by nutně potřebovali oba partnery, jistě by Vás na to recepce upozornila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.3.25 19:16

Díky za odpovědi. Ještě nejsme ve fázi, kdy bychom šli do IVF, chci jen, aby nám udělali nějaká základní vyšetření, protože s mou gynekoložkou v tomto není domluva - prý jsem mladá (pod 30) a ona by to neřešila. Snažíme se ale už přes rok, tak už bych chtěla vědět, kde je problém. A na to tam chlapa nepotřebuju, ten si to sám odbude jindy.

• Citovat
  • Upravit
4467
5.3.25 19:52

Mně i manželovi rovnou brali krev a ještě byl i na spermiogramu. Dcera (2,5 roku) chodila s námi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ruzzicka
6.3.25 04:41

Na první konzultaci můžeš jít klidně sama, často se probírá hlavně tvoje zdravotní historie. Partnera obvykle potřebují až na vyšetření nebo podpisy souhlasů. Kdyžtak si to ověř u nich, ale určitě to není nic neobvyklého.

• Citovat
  • Upravit
12845
6.3.25 08:03

No, úplně prktické to rozhodně není přsně z těch důvodů, že chceš pouze základ, bez manžela a spermiogramu se nehnete z místa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.3.25 09:23

Na první konzultaci jsem byla sama, až když jsme se rozhodli, že chceme jít cestou vyšetření atd., tak jsme šli oba. Jinak pokud nebyl partner potřeba, tak jsem chodila sama. I mna transfer embryi.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.