Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Na první informační konzultaci jsem byla sama, ale lepší jít s mužem, pochopí lépe, co vás čeká.
Můžeš jít sama. Jestli nemáte hotový vyšetření spermií tak si tam pak manžel dojde dodatečně.
Na poprvé i na většině dalších schůzek jsem byla sama. Partner tam byl „jen když to bylo nutné“.
Spermiogram jsme měli, ale stejně trvali ještě na jejich odběru, plus odběr krve. U toho podepsal všechny papíry a smlouvy, které jsme dostali domů na prostudování.
Souhlasím, že když si poslechne, co Vás všechno potenciálně čeká a kolik to bude stát, tak je to lepší, ale nutné to není. Pokud by nutně potřebovali oba partnery, jistě by Vás na to recepce upozornila.
Díky za odpovědi. Ještě nejsme ve fázi, kdy bychom šli do IVF, chci jen, aby nám udělali nějaká základní vyšetření, protože s mou gynekoložkou v tomto není domluva - prý jsem mladá (pod 30) a ona by to neřešila. Snažíme se ale už přes rok, tak už bych chtěla vědět, kde je problém. A na to tam chlapa nepotřebuju, ten si to sám odbude jindy.
Mně i manželovi rovnou brali krev a ještě byl i na spermiogramu. Dcera (2,5 roku) chodila s námi.
Na první konzultaci můžeš jít klidně sama, často se probírá hlavně tvoje zdravotní historie. Partnera obvykle potřebují až na vyšetření nebo podpisy souhlasů. Kdyžtak si to ověř u nich, ale určitě to není nic neobvyklého.
No, úplně prktické to rozhodně není přsně z těch důvodů, že chceš pouze základ, bez manžela a spermiogramu se nehnete z místa.
Na první konzultaci jsem byla sama, až když jsme se rozhodli, že chceme jít cestou vyšetření atd., tak jsme šli oba. Jinak pokud nebyl partner potřeba, tak jsem chodila sama. I mna transfer embryi.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Ahoj, jsem na zítra objednaná poprvé do poradny CARu a chci tam jít sama (manžel bude hlídat starší dítě). Kamarádka se divila, že tam nejdeme oba a teď ve mně hlodá červíček, jestli tam fakt náhodou nevyžadují přítomnost obou partnerů?