Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den. Chtěla, bych se zeptat. Jel někdo do Chorvatska autem jen někde na kraj Chorvatska? Popřípadě kde je to nejlepší pro rodinu s dětmi? A kde jste byli? 🙂
Do Chorvatska jezdí většina lidí autem právě proto, že je to blízko.. my jsme byli v kempu v Zadaru.. je to tam krásný
@Scholzova píše: Více
autem do Chorvatska jede každý rok statisíce Čechů, a kupodivu jezdí i na Hvar, ne jen na kraj Chorvatska
Nejblíže je Istrie, Poreč, Umag, Pula, Rovinj. Doporučují pro děti 2 km dlouhou pláž v Medulinu. Je to na jihu Istrie. Byla jsem v Brele, taky nádhera. Krásná je i Makarská.
@Scholzova My byli 3× na ostrově Pag, osada Sv. Marko. Úžasný klid, dva apartmány, téměř soukromá pláž. Pak i na ostrově Mljet, krásná písečná zátoka 50 m od postele
Jezdíme ale vždy v červnu, kdy je dobrá cesta a méně lidí.
My se letos chystáme poprvé, tak snad všechno proběhne bez problémů, samozřejmě máme z cesty obavy. Jedeme do Tribunj ![]()
Jednou jsme byli v apartmánu v Petrčane (Sunny side), k tomu polopenze, hned pod resortem vlastní pláž a bazén. Za nás opravdu super a určitě máme v plánu místo znovu navštívit. Minulý rok jsme byli v Omiši- Duce, hotel byl hned u silnice. V okolí opravdu hodně krásných míst. Takže za mě větší vyžití u druhé lokality, ale zase lepší ubytovaní bylo v Petrčane, i bych řekla klidnější lokalita pro děti. ![]()
Asi tak miliony lidí ![]()
Za mě je celé Chorvatsko těžce o ničem.
Jediné místo, kde nám to pro děti přišlo super, tak je ostrov Rab.
Chorvatsko mám procestované skoro celé. Naši nás tam tahali pořád.
Ale kdybych si musela vybrat místo, kam jet, tak určitě ten Rab.
My poslední 2 roky byli autem v městečku Zaton, je to kousek od Zadaru. Při první návštěvě bylo synovi 5 měsíců. Bylo to tam super, písčitá pláž, velmi pozvolný vstup do moře, tak i když syn při druhé dovolené ještě nechodil, tak se mohl čvachtat v moři. Přímo na pláži bylo menší dětské hřiště - skluzavka, houpačka pro nejmenší děti. My tam byli moc spokojeni a to mě nikdy Chorvatsko nelákalo z důvodu kamenitých pláží…
Koukni na Istrii-Fažana. Dlouhá pláž, na každých pár metrech hřiště, prolézačky a apartmány se dají sehnat za pár korun. Byli jsme předloni s dětmi 3 a 5 let a užili jsme si to skvěle. Jen nejezdit o víkendu, optimální od středy do středy. Na víkend vyjíždí všichni a z cesty na 12 hodin máš dvacetihodinovou.
@Šmoulice píše: Více
Proč ti přijde Chorvatsko o ničem? Jaký máš na něj názor? A co si myslíš o názoru, že moře jedno kde je super pro tělo?
Do Chorvatska jezdíme když bereme na dovolenou i psi (moře milují
). Rádi jezdíme přes noc, je menší provoz navíc v autě není takové vedro a jestli máš menší děti tak ti cestu hezky prospí. Odřídím to sama úplně bez problému. Pro děti taky doporučuji ten Zaton, nudit se tam rozhodně nebudou ![]()