Do Chorvatska s dětmi - tipy

993
13.2.16 21:24

Do Chorvatska s dětmi-tipy

Prosím o tipy kam jet s dětmi (1,5 a 7 let)do Chorvatska. Ráda bych písečnou pláž a bylo by fajn nějaké vyžití. Budu ráda za každý tip a pozitivní i negativní zkušenosti (kam jo a kam ne). Přečetla jsem tu už nějaké diskuze, ale často už jsou starší. Hodně doporučují ostrov Rab - Lopar, ale jedeme s rodiči a těm se moc nechce na ostrov a pak jsem tu našla hodně pozitivní na Zaton u Zadaru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4457
13.2.16 21:34

V Zatonu jsme byli 2 roky zpátky, je tam vyžití jedině přímo v kempu. Ti co tam nebydlí si můžou zaplatit vstup separé. Ale v Zatonu písek není. My byli i asi 4 km od Zatonu - Nin - tam je písek, ale není tam vyžití. Nám to ale vůbec nevadilo, chtěli jsme klid. Nevýhodou je, že v této oblasti - jak Zaton, tak Nin je spousta komárů, takže večer mezi 8-9 je venku docela nepříjemně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
993
13.2.16 21:38

Děkuji za info. Nikde jinde jste nebyli, myslím jine roky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4457
13.2.16 21:45

@mína77 Byli jsme na spoustě míst :) Hodně sever Pula, Poreč - tam to ale pro děcka moc není - ne úplně ideální přístup k moři. Makarská - hodně rušno, Brela - super, drobounké kamínky. Minulý rok ostrov Pag - kemp myslím Straško - super i vyžití pro děcka - hřiště, zoo koutek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
993
13.2.16 21:51

No já byla poprvé a naposledy v Chorvatsku před asi 15ti lety a to jsem ještě neměla děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4457
13.2.16 22:03

@mína77 Záleží, co přesně chcete. My hledáme spíše klid i za cenu, že nejsou atrakce pro dítě. U maře je stejně nepotřebuje. Hrabe se v písku, kamenech, cachtá ve vodě a na hřiště si ani nevzpomene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
993
13.2.16 22:15

Což to jo, přeplněné pláže jsou taky na prd, o to taky nestojím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
993
13.2.16 22:21

V tom kempu Strasko funguje ubytování jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4457
13.2.16 22:24

@mína77 My měli obytný vůz, takže jsme platili až na místě stání a energie. Jinak je tam spousta bungalovů a chatiček - opravdu moc hezkých, to chce ale zamluvit předem, pač co jsme se zajímali, měli všechno plné. I společné sociálky mají na úrovni, žádná špína.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
993
13.2.16 22:32

Tak já na to kouknu a uvidíme. Zatím diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
13.2.16 23:07
@mína77 píše:
Což to jo, přeplněné pláže jsou taky na prd, o to taky nestojím.

No přeplněné pláže máš ve všech velkých střediscích, my jsme byli v Chorvatsku už několikrát a projeli jsme ho od spodku až po Zadar a myslím, že úplně nejlepší je to úplně dole (Mielno a níž). Co se týče vyžití pro děti, tak se na to vyprdni, v tomto věku jim bude fakt stačit to moře a pláž :-). Písčité pláže jsou trošku problém, ale tak ony ty děti písek až tak nevyžadují, navíc u oblázkových je mnohem čistější voda. Za mě - nejčistější voda je fakt na jihu, Konavelské stěny, Molunat (to je ráj), nebo pak když projíždíš po pobřeží, tak nacházíš různé zátočinky, jak někde u silnic stojí auta, zaručeně tam bude super pláž. Takto jsme se koupali my, čistá voda, 10 lidí na 50 metrů dlouhé pláži a voda jak křišťál. Kam se hrabou velká letoviska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
993
14.2.16 08:36

No jo, ale až dolů nechceme, kvůli dětem. Už tak to bude dlouhé s nima v tom autě. To vyžití jsem chtělapro tu sstarší. Jak ji známtak se za dva, ttři dny moře naváží a začne ji to být dlouhé Tak aby mměla změnu. A písek chci kvůli mladší. Příští týden ji bude rok, takže v době kdy budeme v Chorvatsku na tom nebude s chůzi ještě tak jiste tak aby se mi na kaminkach neprizabila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
14.2.16 08:40

@mína77 ted´hodně jede v reklamách Nemira. Je to hned za Omišem. Písek, klid, ne moc lidí. Ale vy tak dolů nechcete, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
993
14.2.16 08:51

No ten Omis asi jo. Úplně nahoru taky ne. Takový ten střed. Tak já na to kouknu. Přemýšlel a jsem taky po přečtení recenzí Duče u Omiše, ale mamka říkala že tam byli a že je tam kvůli té řece chladnější voda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
14.2.16 08:56

V Duče je chladnější voda. My jsme byli v Ruskamenu, tam už je to víc kamenité-oblázky. Děckám to ale nevadilo, byly tam velké kameny a skály, skákaly z nich do vody :D. Ono autem se dá kolem Omiše jezdit klidně kolem na jiné pláže, je jich tam dost a mají různý povrch. V Omiši přímo je veřejná písečná pláž. Je tam moc hezky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí