Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, mam syna 6m, dostal pred mesicem druhou hexu /po mesici jak ma byt/ a dneska mel dostat treti. Jenze mel trosku zvysenou teplotu a starsi dcera je nemocna, tak nas radeji dr. neockovala, coz vitam. Nicmene ted ma mesic dovolenou a na zastupu nas ockovat pry nebudou, ze to za ten mesic staci. Mate s tim zkusenosti, ze by byla treti injekce az po dvou mesicich? Nevadi to? Vim, ze by nejak do tech dvou mela byt, ale tak treba pak muze byt nemocny nebo neco a aby nebyl problem… DIky za nazory.
Bydlim na SR a tady se dava treti hexa v 11.-12. mesici cca tech 6 mesicu od druhe davky…
Ahoj, nám musely vyloučit nějaké problémy, tak jsme s očkováním začaly pozdě…dnes jsme dostaly 2.hexu (9 měsíců) a na další jdeme za měsíc a kousek…
Mne jde o to, jestli nejsou moc ty 2 mesice mezi 2. a 3.davkou
@79Simona píše:
Jo ty myslis 6 mes.od 2.davky? opravdu?
ano presne tak.
@79Simona píše:
Mne jde o to, jestli nejsou moc ty 2 mesice mezi 2. a 3.davkou
my je měly v rozmezí cca 2 měsíců a v poho…kdyby to bylo delší dobu, tak by mě to asi už taky zarazilo ![]()
Já jdu s malou na 3.Hexu 2 měsíce po 2.dávce. Takže v pohodě.
Oficiálně do 2m od druhé, ale účinná je až do 6m. Dr trochu vyšilovala, že máme 4m rozestup a volala na očkovací centrum, ale syn měl v té době furt rýmy, kašle, tak ho přece nenaočkuju s rizikem komplikace, i tak je to dost velký sajrajt…
Na Slovensku se ockuje vakcinou Infanrix hexa a ta treti davka je cca po 5-6 mesicich. Zajimave je, ze na SR se nedava ani ta ctvrta davka, ktera se dava v CR ![]()
Jaka vakcina se pouziva v CR? Ta sama?
@74paja píše:
Na Slovensku se ockuje vakcinou Infanrix hexa a ta treti davka je cca po 5-6 mesicich. Zajimave je, ze na SR se nedava ani ta ctvrta davka, ktera se dava v CR
Jaka vakcina se pouziva v CR? Ta sama?
ta samá. Takže na Slovensku očkují dle 2+1 schématu? Tam je to tak, že mezi první a druhou dávkou musí být rozdíl alespoň 2m. Potom se jakoby ta třetí nedává a nejdřív po půl roce se dává to, co je u nás čtvrtá dávka - booster (doufám, že to píšu správně, zkrátka zesílení účinku)
Takze max.ty dva mesice, co? No tak doufam, ze az dr. prijede z dovci, tak bude malej zdravej, jinak to bude uz vic nez 2 mezi tema dvema vakcinama..
@79Simona píše:
Takze max.ty dva mesice, co? No tak doufam, ze az dr. prijede z dovci, tak bude malej zdravej, jinak to bude uz vic nez 2 mezi tema dvema vakcinama..
Max. šest měsíců…koukni do příbalového letáku.