Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Rafánek spí sám v pokojíčku a do ložnice to je slyšet trochu, do obýváku při běžném ruchu skoro vůbec, takže používáme chůvičku. Já navíc moc dobře neslyším.
Zajímalo by mě (respektive dohadujeme se o tom), jak dlouho je nutné mít dítě na odposlechu.
Já myslím, že než bude schopné samo chodit a otevřít si dveře (a dojít si za mámou).
jeste dalsi predpoklad je ten, ze umi vylezt z postylky, slezt z velke postele, alespon pro me…takze nam budou za chvili dva, a chuvicku mame porad, nevidim jedinej rozumnej duvod, proc se ji zbavovat ![]()
Naše děti mají pět a tři a používáme, ale dělí nás schody (patro). Každopádně mně se hodí, když je dítě nemocné, že slyším, jak moc kašle, taky pofňukává, když chce na wc, ale přitom spí tak tvrdě, že si nedojde, já pak vím, že mám jít nahoru, abych zachránila matraci. A hodí se na dovolenou - to snad skoro do puberty.
Ale možná jsme v tom extrém, že máme chůvičky tak dlouho. ![]()
Pudloslava píše:
Já myslím, že než bude schopné samo chodit a otevřít si dveře (a dojít si za mámou).
Myslím si totéž - Helenka byla doma na chůvičce cca do roka a půl, u tchánovců, kde je velký domek a zahrada, ji zapínám dodnes.
My odbourali chůvičky nedávno a to bydlíme v paneláku…myslím, tak ve 2,5letech. Jsem hrozná a byla jsem klidnější…no ale já jsem případ. Monitor dechu měla taky do roka a půl
.
My bydlime v byte, ale chuvicky pouzivame a o jejich uklizeni zatim vubec neuvazuju. Mame tezke dvere, pres dvoje je malo slyset a hlavne syn je dost blici, tak to mam aby byl alespon trochu pod kontrolou. Zrovna vcera po usnuti kaslal takovym dusivym kaslem, ale stacio mu dat napit vody a byl klid. Bez chuvy bych to neslysela. U nas bude myslim tak do ctyrech ![]()
my měli chůvičku cca do roka a půl, pak jsme přešli na otevřené dveře na noc. hodně nás rušilo, že chůva chrčela při každém autě, které projelo pod okny (klárka spí s otevřenou ventilací skoro celý rok). Jinak u rodičů v domě ji používám ještě teď, hlavně když uložím malou v patře a pak ještě sedíme v přízemí a nebo na zahradě. Jinak ona si už bez problémů přijde, po odpolením spaní už kompletně oblečená
![]()
Dcera má pokoj v patře, používali jsme doteď, ale odnaučujeme, budeme potřebovat na miminko.
Ale pokud jsme na zahradě, zapínám.
(v červenci bude mít 4 roky)
My mame chuvicku u starsiho dodnes. Spi sam ve svem pokojiku, ktery je v patre a jelikoz se bojimey aby nespadl ze schodu je tam zavrena zabrana. No a kdyz jsme vecer dole v obyvaku ci v lete na zahrade, tak bychom ho proste neslyseli a k nam diky te zabrane take prijit nemuze.
Taky pořád máme - dítě 2R 2M. Počítám, že zrušíme, až přejde do velké postele, ze které se bude schopná bez pomoci dopracovat až k nám do ložnice.
Chůvičku taky ještě pořád používáme a ani neuvažuju zatim o jejim nepoužívání. Naopak uvažujeme ještě o druhé až bude druhé dítko. Bydlíme totiž v baráku a děti budou spát v patře, starší u sebe v pokojíčku a mimčo v ložnici
Máme chůvičku pro Lukáška pořád, on totiž čeká v posteli v pokojíčku,než za ním přijdeme,k nám do ložnice nechodí.