Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahojky,chci se zeptat chci koupit pro roční holčičku nafukovací kruh s tím překřížením na nožičky,prostě ten pro nejmenší,je mě jedno jakou značku,nebo barvu,jde mi o to aby se tam vešla je docela baculka.tak jestly někdo máte poradte.dík
11 měs a 11 kg ![]()
Já bych ho nekupovala, je to dost nebezpečná záležitost. Pokud se s kruhem převrátí, zůstane uvíznutá pod hladinou, nožky nahoře…
Já s tím kruhem taky nemám moc dobré zkušenosti. Musíš jí hlídat, být u ní, ale to je jasné. Moje děti v tom vůbec nechtěly být. A když už tak nějaký kulatý, žádný tvary. Ten kulatý je prostě nejstabilnější
děkuji.no co se týče bezpečnosti,to je jasný že se může převrátit,taky se od ní nehnu,do něčeho jí ale dát musim abych jí nemusela držet na ruce ![]()
No ja nevim, ale copak se v tom kruhu dite koupe samo? My teda zrovna jeden koupili, ale rozhodne nemam v planu v tom dite nechavat bez dozoru… lepe receno, budu s nim porad… meli ho normalne v hrackach, maji asi tri velikosti… babicka ted koupila ten prostredni, ale myslim, ze bychom mohli mit i nejmensi… je to podle vahy…
Po pravdě jám mám vůči kruhů dost averzi, takže jsme od mala měli takovej pás, co se přidělává kolem hrudníčku, přijde mi to bezpečnější a pro to mimčo i pohodlnější, ale nikomu to nevnucuju. ![]()
Před kruhem tohoto typu nás na plavání instruktorka důrazně varovala… není to pro děti smysluplné a spíš je to od vody odradí. Stejně se od dítěte nemůžeš hnout, ať je v jakémkoli „zařízení“ a pro něj je mnohem lepší, když je v obyčejném kruhu či v křidýlkách a Ty ho držíš za tělíčko nebo za ručky. Líp pochopí, co voda umí a jak se v ní má pohybovat, víc si to užije… v tom kruhu, co popisuješ, jenom pasivně sedí a nic nedělá.
no, ale copak se delaji tak male kruhy? a kridylka mela starsi, ditko rocni si v tom nejak nedovedu predstavit…krome kruhu jeste existuje vesta, ale to mi prijde jeste horsi… nic jineo jsem jeste nevidela… ![]()
No jasně, že se dělají… zeptej se ve sportovních potřebách. Nepředstavuj si, že v něm bude upnutá, jasně, že jí bude volnější, ale od toho je tam dospělý, aby ji jistil. Cílem není, aby v tom sama plavala a nikdo ji nedržel, není to záchranný prostředek - má jí to jen dát pocit bezpečí a ukázat, co voda umí.
My jsme s holkou chodili plavat od čtyř měsíců a kruh občas mívala (tu nejmenší velikost) snad od půl roku…
Ale pokud to chceš jako záchranu, tj. že Ti z toho nevypadne, pak doporučuju ten pás, jak výše psala Markéta.
aha,tak ted nevim,no on ten kruh nestojí svět kdyby byl náhodou na nic,ale když to čtu asi to nemá cenu,já totiž vůbec nevim co se používá,do bazénu sme nechodily,tak jen tak přemýšlim.že bude léto,co jí dám a tydle kruhy bylo první co sem viděla,ale sem ráda za vaše připomínky a postřehy,ráda se přiučím něco nového a poslechnu zkušenější ![]()
zkusim se poohlédnout po nějaký zábraně,jak to vypadá ??a co rukávky pro roční dítě?to nevim není to brzo
? ![]()
To je přesně ono, kdybych nechodila s Matym na plavání, koupím kruh a dál bych to neřešila.
Vzhledem k tomu, že plavat chodíme, koupila bych maximálně míč nebo desku. Stejně to dítě budeš pořád držet v náručí a na mělčině mu kruh bude překážet
Ten pás mi přijde praktičtější, ale asi jen pro tvůj lepší pocit ![]()
děkuji,za rady asi se na kruh vyprdnu a koupím desku,nebo vestu,doporučíte mi nějakou??a taky co na plínku na plavání??nemám z tím zkušenost,ale vím že něco takového je.díky ![]()
Plínku na plavání bych nekupovala, koupila bych rovnou plavky - Dítě pročůrá plínku i plavky stejně, mnohem větší problém bývá s bobíkama, a těch si v plavkách všimneš mnohem dřív a rychleji můžeš reagovat. Toť doporučení naší „paní Plaváčkové“.
ahoj, holka ten kruh měla, takový jakoby malý autíčko, mělo i volant, strašně se jí v něm líbilo, užívala si to a rozhodně ji to od vody neodradilo, jak tu někdo píše. Dneska je jí pět a je prostě vodník. A že je nezbezpečný? no tak to je i obyč kruh, i pás a kdovíco ještě, dítko stejně nemůžete ve vodě opustit, takže je to dost jedno co má na sobě.
A.