Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoéjte maminy, bavila jsem se teď se svojí mamkou o botičkách a bačkůrkách pro malou a zjistila jsem, že vůbec nevím, do kooika let jí mám kupovat kotníčkové botky a bačkůrky. Poradíte?
To asi záleží na tom, jestli má nožky v pořádku nebo ne… Anežka dodneška nosí kontíkové botky, místo papuček pevné sandálky, ale má trochu vpadlé kotníky, tak je to nutnost. Ovšem nevěřila bys, jaký je problém koupit pěkné zimní pevné kontíkáče čísla 28
Když to má dobré na délku, plave jí v tom kotník… no děs běs…
Snad ti někdo poradí ![]()
ahojte, holka má 3 a půl roku a kotníkové boty nosí pořád,,,,, má taky trošku problém s kotníkama. Papučky teda kotníčkový nekupuju, chodíme doma naboso, ale boty na ven zá:,–(ně tyhle. Zatím máme velikost 26 a tam není problém, nakupuju v Humanicu a Deichmanna,,,,, mají pěkné a snad kvalitní za ty prachy. A.
Mimochodem Iffko opravdu má Tvoje malé dítko takovou nohu ? ![]()
Aniku, je to neuvěřitelné, ale fakt má
Anežka má teď stejně velkou nohu nebo spíš o chlup větší než náš Tomík ![]()
Jinak Tomík měl kotníkové zhruba do 3let, Ondra zatím taky chodí v kotníkových.
Jojo, bohužel
Ale vzhledem k tomu, že její tatínek má rovné 2metry a nohu vel. 46, tak mě to už ani moc nepřekvapuje, spíše se děsím toho, jak jednou budem shánět lodičky do tanečních
Ona není totiž žádný drobek ani obecně, měří 96cm a váží něco přes 14kilo… ale co nadělám, měnit ji nebudu, stejně už je po záruce ![]()
Holky díky za rady… naš malá má nohy, resp. kotníčky v pořádku, ale i tak budem tedy u kotníčkových botiček dál. Nebyla jsm si jistá, protože docela často potkávám maminy s dětičkama, který mají třeba obyčejné botasky a ty nejsou kotníčkové.
Jsem si jistá, že kotníkovýma botkama nic nezkazíš, kor v zimě, kdy noha podkluzuje… v létě stejně děcka lítají po trávě naboso a to je nejzdravější a nejpříjemnější
A tenisky na děckách maldších 3let já osobně moc ráda nevidím… ale at si každý dělá, jak uzná za vhodné ![]()