Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
taky jsem ho chtěla koupit, ale myslím, že je to zbytečné. Vždy když mám podezření, že dcera potřebuje nové boty, prostě zajdeme do prodejny FARE a tam nám nožku změří. Když jsou nevyhovující, koupíme nové hned jak tam jsme. A když zatím stačí, tak aspoň pěkná procházka… ale záleží taky jak daleko to máte do obchůdku s botama atd…
Máme a využíváme hodně, protože kupuju boty fare na netu přes jejich eshop. Záleží, jestli máš možnost někde v obuvi dítěti změřit nohu, pokud ne, je to dobrá pomůcka.
Máme, používáme, třeba u nás ve městě nemá podobné (vnitřní) měřidlo žádná prodejna…
Mě to měřidlo taky zajímá, už jsem ho jednou studovala u nás v obuvi, ale nějak se mi nepovedlo pochopit, co jsem na něm vlastně naměřila
.
Jinak ve Fare se mi tuhle stala taková zajímavost, paní prodavačka změřila klukovi nohu (nějakým velkým měřidlem) a povídá: 24. Bylo to těsně vedle, kluk má 26
. Ještě že mají Fare vyndavací vložku, to je jediná záchrana…
Měřidlo máme a využíváme ho maximálně. Opravdu si ho nemůžu vynachválit
Boty nosí malá většinou od firmy DPK, ale než jsme měli měřidlo, tak jsme z obchodu přinesli malé boty
Jasmínka dost krčí prsty a prodavačky ve specializované prodejně si toho nevšimly. Takže teď si radši vždy přeměříme nožičku doma a pak botu v obchodě. Občas kupujeme i přes internet a díky měřidlu vždy botičky dobře seděly.
Prosím a můžete mi některá POLOPATĚ objasnit, co se na měřidle vlastně naměří? Koukám na něj na netu, jsou tam dvě stupnice. Na jedné (asi) velikosti obuvi - to už je i s tím nadměrkem? A na druhé milimetry. Takže když změřím nožičku, tak mi měřidlo ukáže přesnou délku chodidla a zároveň odpovídající velikost bot?
Nebo se řídíte jen centimetry a milimetry a ne tou levou stupnicí? ![]()
Chtěla jsem si koupit měřidlo dětské nožičky PLUS 12 od FARE. Máte ho některá a využíváte ? Nebo je to zbytečnost? Děkuji za Vaše postřehy.
http://www.fare.cz/…/view/18/55/