Reklamace bot

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
125
10.6.08 12:51

Reklamace bot

Ahojky,

docela by mě zajímal Váš názor. V půlce května babička koupila Anetce botky Adidas, fakt pěkný(až na tu cenu).Jenže boty se po týdnu rozlepily, jak u špiček tak po straně, narazila jsem na fakt „příjemnou“ prodavačku, která se mi smála do obličeje ještě než jsem začala povídat,co chci, to fakt nesnáším. A začala, že jsou okopaný, je asi jasný, že 1,5 dítko občas zakopne.....ale že by byly nějak znatelně zničený to fakt ne …

Chtěla jsem po ní aby vrátila peníze, protože když je posšle na měsíc do reklamace, tak milý boty můžu vzít a schovat do skříně, protože budou malé .....ale bohužel jsem neuspěla..

Vůbec nevím, co si myslet a co dělat.Přece se nevyhodí 1200 jen tak z okna .....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
TAPTINKA
10.6.08 13:40

Ahoj Catherin,

nejsem z oboru ale myslím že s tím nic bohužel neuděláš :( Já reklamovala boty 3× - jednou že děsně barvili, a to tak že jsem měla úplně modré nohy a nešlo to nijak dolů - po měsíci mi je vrátili s tím, že si za to můžu sama že je to tím že se mi nadměrně potí nohy :evil: Neříkám že nepotí, ale tak aby kvůli tomu barvili boty to fakt ne… Podruhé jsem šla do práce v pantoflích, které jsem cestou vyhodila a o polední pauze si šla v pracovních botech koupit jiné. V těch jsem ale odpoledne nedošla ani domů, urvaly se dva pásky - taky si je vzali na měsíc do opravy, tak jsem jim řekla že strašně děkuju, že se mi určitě budou na zimu hodit :? No a po třetí jsem šla reklamovat do Tesca a koukala jsem jak blázen, když mi hned dávali peníze 8O Asi je to o přístupu, no.. :(

• Citovat
  • Upravit
78
10.6.08 13:43

Ahoj, já si myslím, že prodavačka měla bohužel pravdu, co se týče reklamace. Mají na vyřízení měsíc. Peníze vracet hned nemusejí. Manžel jednou koupit u Bati tenisky Nike a taky se mu rozlepovaly. Když je tam šel vrátit, tak u toho řekl, že co by řekla ČOIka na to, že u Bati prodávají značkový boty, který se rozlepují, a oni mu vrátili peníze hned. Ale myslím, že je to na libovůli prodejce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
10.6.08 13:45

Neuděláš nic, jediná možnost je ta měsíční reklamace. A je to fakt o přístupu někde opravdu peníze vracejí nebo nechají vybrat jiný zboží v té hodnotě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.6.08 14:15

Kupujeme boty skoro jenom u Bati a nikdy jsem tam s reklamaci nemela problem a ze jsem reklamovala i dcery botky - nikdo se nedivil, ze jsou u dvouleteho ditete okopane a zdarma do tydne ci dvou je opravili a slouzili i nadale bez problemu.
Naopak „problem“ meli treba u znackovych Vagabondu skoro za tri tisice, ale ja i manzel jsme drzky, takze vratili sice s kecama a ksichtama penize a od te doby jsem Vagabond botky nekupovala. Hanka

• Citovat
  • Upravit
8297
10.6.08 14:32

Ahoj, já reklamovala manželovi boty od Bati, oni mají v reklamačním řádu, že pokud je chyba opravitelná, tak opraví a teprve pokud se to opakuje víc jak třikrát, tak se vrací peníze. Takže záleží na reklamačním řádu prodejce. 30 dní na to mají a rádi je využívají do posledního dne :evil: Jinak okopané boty jsou zkrátka nošené a je jejich věc, že prodávají šunty. Takže mají povinnost to buď slepit nebo pak vrátit peníze. Ale pozor, pokud je to neopravitelna chyba, musí ti peníze vrátit. Manželovi se pak na těch botách propadlo takové to vyklenutí a nějak posunulo, takže kdyby to nosil dál, tak by si zničil nohy. taky boty za dva tisíce, chjo. tak pevný nerv s nima. A hypermarkety vracejí ochotněji, je jim to očividně šumafuk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.6.08 14:40

Ahoj,
nevím jak je to u bot, ale paragraf 616 Občanského zákoníku říká, že

(3) V případě, že věc při převzetí kupujícím není ve shodě s kupní smlouvou (dále jen „rozpor s kupní smlouvou“), má kupující právo na to, aby prodávající bezplatně a bez zbytečného odkladu věc uvedl do stavu odpovídajícího kupní smlouvě, a to podle požadavku kupujícího buď výměnou věci, nebo její opravou; není- -li takový postup možný, může kupující požadovat přiměřenou slevu z ceny věci nebo od smlouvy odstoupit. To neplatí, pokud kupující před převzetím věci o rozporu s kupní smlouvou věděl nebo rozpor s kupní smlouvou sám způsobil.
(4) Rozpor s kupní smlouvou, který se projeví během šesti měsíců ode dne převzetí věci, se považuje za rozpor existující již při jejím převzetí, pokud to neodporuje povaze věci nebo pokud se neprokáže opak.

Je jasný, že u bot je to komplikovaný, přesto bych se hádala a chtěla alespoň slevu z kupní ceny!

Nepřihlášená Gandelion

• Citovat
  • Upravit
23505
10.6.08 14:44
Anonymni píše:
Ahoj,
nevím jak je to u bot, ale paragraf 616 Občanského zákoníku říká, že[quote:479d4678a2](3) V případě, že věc při převzetí kupujícím není ve shodě s kupní smlouvou (dále jen „rozpor s kupní smlouvou“), má kupující právo na to, aby prodávající bezplatně a bez zbytečného odkladu věc uvedl do stavu odpovídajícího kupní smlouvě, a to podle požadavku kupujícího buď výměnou věci, nebo její opravou; není- -li takový postup možný, může kupující požadovat přiměřenou slevu z ceny věci nebo od smlouvy odstoupit. To neplatí, pokud kupující před převzetím věci o rozporu s kupní smlouvou věděl nebo rozpor s kupní smlouvou sám způsobil.
(4) Rozpor s kupní smlouvou, který se projeví během šesti měsíců ode dne převzetí věci, se považuje za rozpor existující již při jejím převzetí, pokud to neodporuje povaze věci nebo pokud se neprokáže opak.

Je jasný, že u bot je to komplikovaný, přesto bych se hádala a chtěla alespoň slevu z kupní ceny!

Nepřihlášená Gandelion

Reklamace se nedá napasovat převzetí kupujícím - podle tohohle by se nárokovali vadné zboží přebírané při nákupu v prodejně a ne zničené později až po převzetí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
11.6.08 11:59

Holky, díky za reakce.

Je mi jasné,že s tím nenadělám nic a nezbude mi než čekat a pak třeba budou botky malé :evil: .

Ale docela mi to nadzvedlo ze židle a byla jsem z toho docela dost přejetá … :x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
11.6.08 22:10
janine24 píše:
Anonymni píše:
Ahoj,
nevím jak je to u bot, ale paragraf 616 Občanského zákoníku říká, že
(3) V případě, že věc při převzetí kupujícím není ve shodě s kupní smlouvou (dále jen „rozpor s kupní smlouvou“), má kupující právo na to, aby prodávající bezplatně a bez zbytečného odkladu věc uvedl do stavu odpovídajícího kupní smlouvě, a to podle požadavku kupujícího buď výměnou věci, nebo její opravou; není- -li takový postup možný, může kupující požadovat přiměřenou slevu z ceny věci nebo od smlouvy odstoupit. To neplatí, pokud kupující před převzetím věci o rozporu s kupní smlouvou věděl nebo rozpor s kupní smlouvou sám způsobil.

Nepřihlášená Gandelion
Reklamace se nedá napasovat převzetí kupujícím - podle tohohle by se nárokovali vadné zboží přebírané při nákupu v prodejně a ne zničené později až po převzetí.

Janine, tys mě nepochopila :wink:
Převzetí kupujícím = koupě zboží
A pokud se vada projevila po týdnu, tak to rozhodně je DO 6MĚSÍCŮ od prodeje, tudíž ROZPOR S KUPNÍ SMLOUVOU = NÁROK NA VRÁCENÍ PENĚZ, VÝMĚNU ZBOŽÍ, EV. OPRAVU.
Jasně, že s okopanýma botičkama je problém, ale pokud s to stalo po týdnu nošení, asi byl v botách problém a zkusila bych tu slevu!
Držím palce,
Gandelion

• Citovat
  • Upravit
125
15.7.08 19:14

Ahojky,

tak jsem si byly boty před týdnem vyzvednout.A holky nestačily sjme se divit, boty byly v místě lepení popraskané(kůže) a lepidlo bylo rozpatlené po botách 8O a paní se strašn divila,že boty nechceme :evil:

Takže jsme jim je tam rovnou nechaly na druho reklamaci.

Jak tohle dopadne, jsem fakt zvědavá … :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
16.7.08 08:42

Catherin - a správně jsi udělala. Předpokládám, že Anetka bosá nechodí a po druhé reklamaci jí botky budou tak jak tak malé, takže se nedej, reklamuj, reklamuj… až z nich vytřískáš zpět peníze. Hodně štěstí a pevné nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
19.8.08 12:21

Ahojky,

jen pro informaci:botky nám samozřejmě vrátili,s tím,že jsou v pořádku :( .Neměla jsem náladu ani chut se hádat, tak jsem je převzala, ale stejně je tam ponesu nazpět,protože to opravdu moc dobře nedrží.Jinak Anetce ještě jsou,takže jí je ted dávám a uvidím,co to s nima provede :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková