Do kdy zajít na úřad práce

Anonymní
16.10.15 11:44

Do kdy zajít na úřad práce

Ahoj holky.
chtěla bych se zeptat ohledně ukončení zaměstnání. 22.10 mi končí 3 letá rodičovská dovolená a i ten den mi ukončuje dohodou zaměstnavatel můj pracovní poměr v zaměstnání. Čili po skončení rodičovské dovolené budu již bez zaměstnání. Chtěla bych se zeptat do kdy se mohu přihlásit na pracovní úřad, zda to musím stihnout do 3 dnů od data ukončení zaměstnání nebo na úřad práce stačí zajít až do konce měsíce října. Ptám se proto aby mi nevznikla prodleva ohledně placení zdravotního pojištění a také ohledně toho zda bych měla nebo neměla nárok na podporu v nezaměstnanosti. Vím, že mám nárok na tu nejmenší podporu, když po rodičáku nezačnu pracovat ale dostanu ji i když na pracák přijdu později než jsou 3 dny od skončení pracovního poměru?
Prosím o anonymitu, chodí sem príbuzná a ta by si to vychutnala kdyby věděla, že jsem bez práce. :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36720
16.10.15 11:59

Tuším že je to do 8 dnů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
16.10.15 12:26

Já si myslím, že musíš do tří dnů, nevím o tom, že by se to měnilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
16.10.15 12:50

Do 3 dnů musíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1789
16.10.15 12:59

Do tří dnů musíš :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
16.10.15 13:12

Nemusíš nic, evidence na ÚP je právo, ne povinnost. Pokud se registruješ do 3 pracovních dní od konce PP, pak v případě, že bys měla nárok na podporu v nezaměstnanosti, bude počátek toho nároku už ode dne následujícího po dni konce PP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
16.10.15 13:14

Zdravotní pojištění se vždy platí za celý měsíc, takže pokud tvůj PP bude ukončen k 22.10., máš zdravotko zaplacené za celý říjen ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat