Osobní ohodnocení úřednice po návratu z MD a RD
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Osobní ohodnocení úřednice po návratu z MD a RD
Dobrý den,
můj dotaz se týká úřednic/státních zaměstnanců. Zajímala by mě vaše zkušenost s finančním ohodnocením do návratu do zaměstnání na stejnou pozici. Bylo vám ponecháno v původní výši? Nebo bylo částečně sníženo? Nebo zcela odebráno?
Právě jsem se vrátila do práce a první zprávou, která na mě čekala, bylo odebrání osobního příplatku. Že po 3 měsících mi zase začne znovu nabíhat „od nuly“.
Chápu, že po MD a RD nemám zas až tak co nabízet, ale že je to úplně bez ohodnocení, to jsem nečekala.
A tak se pro zajímavost ptám, jak tomu bylo u vás… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
U nas to je vetsinou stejne, az na par vyjimek, kdy se vraci velmi schopny lidi.
- Citovat
- Upravit
@Samy Nejsem tedy úřednice, ale taky máme tabulkové platy (vnitropodnikové tabulky) a vracela jsem se po MD (přímo po MD, nikoliv po RD) a osobní mi zůstalo stejné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Samy tak osobni ohodnoceni je alespon u nas podle toho jak odvadis svou praci a nekdo ho ma a nekdo ne, takze po rodicaku nejsou zatim videt zadne vysledky a to jak si odvadela tu praci, alespon u nas nezajima, takze na osobnim zaciname na 0
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás stejné jako u tebe. Kolegyně nedostala nic, dokonce se musela připomenout.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem státní úředník a u nás to teda bylo tak, že po návratu nebyl příplatek cca 3 měsíce, pak se musela kolegyně připomenout…u jiné (na stejné pozici, plat. třídě apod.) byl osobní příplatek hned 1.měsíc…zkrátka bordel na entou..ale když jsem se ptala, tak skutečně by měl být po 3.měsících
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji za reakce.
Ještě by mě zajímalo, jestli o tom rozhoduje tajemník (vedení) úřadu nebo jestli to je třeba stanovené zákonem (v tom případě bych uvítala odkaz). ![]()
Jak jsem v průběhu let přešla na jiný odbor, tak jsem vlastně kvůli odebrání osobka kvůli změně práce měla pár měsíců o dost peněz míň (první vedoucí byla na osobní hodně štědrá), ač dle tabulky jsem nyní výš. A když jsem se na předchozí pozici konečně dočkala celkem dobrého ohodnocení, šup, po mateřské zase od nuly.
To je spíš takový povzdech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Osobko mi zůstalo, odměny se snížily, ale spíš v důsledku celkových úspor…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás do praxe započítáváme i mat. a rod. dovolenou a zohledňujeme i navýšení platů, ke kterému plošně došlo, když ona žena byla na mat. a rod. Dovolené. Takže po návratu mají vždy víc než před odchodem na mat. a rod. dovolenou. Nejsme pod služebákem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit