Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky mam 4mesicni holcicku a chceme jed s pritelem do Prahy vlakem ale jelikoz kojim nevim jak to mam udelat myslite ze bych ji mohla dat na hlidani mamce s tim ze ji bude davat sunar a ja az bych prijela tak ji budu zase kojit? mate stim nektera zkusenosti?
@72aluš já když jsem musela odběhnout od mimča, odstříkala jsem svoje mlíko, případně jsem rozmrazila zásobu z mrazáku. UM jsem nedávala, to bych se možná bála, že nebude chutnat nebo bude dělat problém s trávením, když to u malé nemáš vyzkoušené.
Odstříkat mateřské mléko a ať mamka (babička) nakrmí tím. Sunar bych nedávala. Taky záleží na jak dlouho odjedete.
Takže ji nechcete s sebou? Těžko říct, jestli si vůbec flašku vezme… nebo jestli naopak potom ještě bude chtít prso.
A co ty v Praze, to povezeš odsávačku? Bez odstříkávání ti prasknou prsa, když doteď plně kojíš.
A to jedete na nějakou večírkovou akci nebo něco přes den? Pokud by šlo třeba o sraz s přáteli, nuvštěvu, tak bych dítě vzala s sebou. Pokud je to nějaký večírek, tak asi teda nechat na hlídání, buď odstříkat do zásoby svoje nebo zkusit UM, ale to je potřeba vyzkoušet předem, některé děti třeba flašku vůbec nechtějí a nebo jim UM nechutná, tak aby to mimino neprořvalo celý hlady. U takto velkého miminka snad už nehrozí, že by pak nechtělo prso, i když to se může stát, že jí to z flašky poteče líp a u prsa se pak nebude chtít snažit ![]()
Osobně bych si asi akci bez mimina odpustila, dokud nebude mimčo schopné přijmout nějaký příkrm přes lžičku, pak je aspoň nějaká šance, že když nebude chít flašku, tak jde nakrmit lžičkou.
My prave chceme jet pro auto a nevim jak bych ji tam kojila jinak bych ji klidne vzala a s flasky mi pije normalne ale sunar sme jeste nezkouseli
Záleží na tom jak dlouho chceš v té praze být? Přítel mě taky zval do prahy, ale mám to přes celou republiku tak jsem to odložila, protože nevím kde bych ve vlaku a v Praze co dvě hodiny kojila..ale pokud tam jedeš na otočku, tak normálně odštříkej mlíko a to jí nechej v lednici..
Jenze my bysme museli sebou vzit i sedacku protoze spatky chceme jed autem
@72aluš - tak vlakem není problém vzít i sedačku a klidně tam můžeš i kojit a v autě už vůbec žádný problém není. Jesli sebou mimčo fakt nechceš, tak odstříkej svoje mléko. A jak to máš vyřešené s odstříkáváním? Celý den přece prsa nevydrží, když kojíš normálně. ![]()
@72aluš píše:
My prave chceme jet pro auto a nevim jak bych ji tam kojila jinak bych ji klidne vzala a s flasky mi pije normalne ale sunar sme jeste nezkouseli
jé, kojit se dá kdekoliv, stačí teplo. McDonaldy, kavárny, nákupní centra, většinou i třeba lékárny mají aspoň jednu židli. Spíš jestli máte autosedačkou, pokud byste jeli zpátky už autem.
Já bych na takový vejlet vzala mimino normálně s sebou, s takovým prtětem se to ve vlaku ještě v pohodě dá, blbej je věk tak kolem roka, když už chce dítě lozit kolem, ale i s ročákem jsem jela vlakem s přestupem, dítě v manduce, na zádech krosnu, v ruce kýbl na plíny a jen já a dítě
Byla to hurá akce a sranda ![]()
@72aluš píše:
Jenze my bysme museli sebou vzit i sedacku protoze spatky chceme jed autem
no tak jedete dva, to je mnohem jednodušší, jeden ponese prázdnou autosedačku, druhý může tlačit kočár, možná byste ten kočár ani nepotřebovali. Hele, jestli ji sebou brát nechceš, tak ji neber, ale jinak to fakt není problém, jen se zkrátka nebát
Sme prave premysleli ze kocar brat nebudeme vubec a kupime pro ni tu krosnu ale prave sem zvedava jak s toho vlaku bude reagovat protoze sme sni takhle jeste nikde nebyli