Do Turecka s americkým pasem

3.8.14 12:24

Do Turecka s americkým pasem

Ahoj. Já s manželem máme české pasy, děti americké (mají dvoje občanství, pasy momentálně jen americké). Chystáme se na zájezd do Turecka.
Teď mě napadlo, jeslti potřebují s americkým pasem žádat o nějaká víza. Jestli ano jak dlouho to trvá, kde se žádá atd.
Nikam se dnes nedovolám a zítra už mám zájezd plati.
 Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3.8.14 12:26

Si zitra zavolej na tureckou ambasadu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
3.8.14 12:40

Je to zájezd přes CK? Tam by to mohli taky vědět, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3803
3.8.14 12:43

V turecku se dá vízum zaplatit na cestovce a nebo přímo na letišti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18687
3.8.14 14:10

Turecko změnilo od dubna systém. Kup jim online vízum. https://www.evisa.gov.tr/en/ pro držitele pasu USA stojí vízum 20 USD

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.8.14 14:34
@Lucake píše:
Turecko změnilo od dubna systém. Kup jim online vízum. https://www.evisa.gov.tr/en/ pro držitele pasu USA stojí vízum 20 USD

Dík moc, taky už jsem na tuhle stránku narazila. Takže myslíš, že stačí online koupit a je hotovo?

Taky doufám, že nebude problém, že já s manželem cestujeme na český pas a naše děti na americký. Ale pokud budou mít koupené to vizum a budu mít jejich český rodný list, tak by to mělo být ok, co?? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18687
3.8.14 15:45

@slunicko-sedmitecne nemyslim, vim :) ja v Turecku ziju :) drive se kupovalo na letisti, ted funguje ten novy system. Na letisti se jeste koupit da, ale nevidi to radi. Taky je to mozna drazsi.
Mate stejna jmena? Potom by to nemel byt problem, treda kamaradky jezdi na cesky pas a jejich dite na turecky nez se vyridi pro dite cesky pas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.8.14 18:34
@Lucake píše:
@slunicko-sedmitecne nemyslim, vim :) ja v Turecku ziju :) drive se kupovalo na letisti, ted funguje ten novy system. Na letisti se jeste koupit da, ale nevidi to radi. Taky je to mozna drazsi.
Mate stejna jmena? Potom by to nemel byt problem, treda kamaradky jezdi na cesky pas a jejich dite na turecky nez se vyridi pro dite cesky pas.

Tak to je super, díky moc. :kytka:
Jména stejná mají, akorát samozřejmě s tím rozdílem, že dcera nemá na konci -ová a je to bez háčků a čárek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18687
3.8.14 19:48

@slunicko-sedmitecne s ova by to Turkum stejne prislo jako jine prijmeni :) ty rodne listy si klidne pro jistotu ven, ale podle me je to jedno. Dvoji obcanstvi neni nic az tak neobvykleho a treba muj syn ma turecke a ja ne, cestovat s nim ale urcite muzu :)
krasnou dovolenou :palec: :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario