Nechce čůrat do záchoda

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
312
24.1.11 08:43

Do záchoda nechce čůrat

Ahoj, mám trápení se synkem - 2 a třičtvrtě roku. S odnaučováním plenek jsme měli vždycky problém, začínala jsem kolem roku a půl na nočník, moc nechtěl, chvíli poseděl a nic. Když už se tam konečně vyčůral tak se pak úplně zasek a na nočník už nechtěl chodit. Nenutila jsem, byl čas. Pak už jsme nočník vynechali úplně a začala jsem ho učit na záchod. Hezky se stoličkou a adaptérem. Jenže teď už jsme několik měsíců na tom, že na záchod jde v pohodě, ale jenom si tam sedne, odmítá se do něj vyčůrat. Už mi to předem hlásí, že si tam sedne, ale nevyčůrá se. Doma už většinou běhá bez plenky, oblíbil si slipíčky a s těma chce chodit hlavně ven. Vydrží klidně 3 - 4 hodiny nečůrat a když už se mu chce, řekne si o plenku. Když ho v té chvíli vezmu na záchod, znova řekne, že do něj ale čůrat nebude, někdy ukápne pár kapiček ale nevyčůrá se. A je nešťastný nebo začíná plakat, a já nechci aby z toho měl stres, tak mu tu plenku dám. Jinak je dost tvrdohlavý, zvlášť když po něm něco hodně chci, tak se zasekne a prostě NE. Zkoušela jsem slibovat dobroty i autíčka, která miluje, pak už i vyhrožovat, zatím nic nezabírá. Tak nevím, jestli je to zase jenom jeho tvrdohlavost, nebo ještě nenastal jeho čas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11822
24.1.11 08:54

Erin, a na nočník by šel? Naše skoro tříleťačka už většinou chodí na záchod, ale někdy hlásí, že na záchod rozhodně ne, že chce na nočník. Nevím proč to takhle má, ale já jí vyhovím, hlavně když to nejde do gatěk :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
24.1.11 09:25

No právě že ne, na záchod si chodí sednout poměrně ochotně, ale na nočník už nechce vůbec :roll: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
24.1.11 09:30

A řekne ti proč nechce čurat? :think: Už mě taky nic moc nenapadá, co ještě vyzkoušet, když už jsi toho tolik zkusila a nic. Možná ještě dobrat ty plíny, nový nekoupit a že plíny prostě nejsou, tak nemůže dostat. Anebo s ním skáknout do obchodu a nechat ho vybrat redukci nebo nočník, který se mu bude na čurání líbit. A co čurání ve stoje, jak to dělá tatínek? :mrgreen: Třeba mu vadí jen to sezení u toho :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
24.1.11 10:41

Jo, když jsem se ho ptala, proč se tam nevyčůrá, řekne mi - No prostě se tam nevyčůrám. Žádnej jinej rozumnej důvod z něj nedostanu, řekne mi, že neví, proč tam nechce čůrat. S těma plenkama mě to už taky napadlo, že už nový nekoupíme, ale zas na druhou stranu na noc a když jdeme na dlouho ven mu je dávam, nechci, aby byl teď v zimě venku počůranej. Tak mu zas nemůžu tvrdit, že žádný nemáme, když ví, že máme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14771
24.1.11 10:53

plínku už bych nedala,je to hra kdo z koho.můj malý zas odmítal kakat na záchod,nočník,jen do plíny.ted už od ledna chodí do školky a má smůlu,tam plínu netolerujou .prostě má jen slipky,párkrát to šlo do nich,a ted už volá na kakání na záchod.i čůrání v obchoďácích ve stoje zvládáme :wink: takže se jen obrń trpělivostí a plínu nedej,zkus říct taťkovi at malému ukáže jak se čůrá ve stoje,využiješ to pak i venku. :palec: jak se počůrá do slipků,tak mu jen řekni že je ostuda,žádné plácání po zadku,a převlékni ho,on na to přijde sám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14771
24.1.11 10:53

jo máme jen plínu na noc.a v batohu tahám náhradní oblečení,kdyby náhodou nehoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
24.1.11 12:33

Erin, fakt bych mu tu plínu nedávala ani na ven. Já vím, že teď je to blbý, ale já s sebou tahám náhradní oblečení doteď :mrgreen: Když jdem někam na dýl, tak prostě mám náhradní gaťky a gatě s sebou, párkrát se už stalo, že si trošku ucvrkla, takže jsem jí gaťky měnila :wink: A když mu je nebudeš dávat ven, dá se už líp uhrát, že plíny jsou jen na spinkání :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14771
24.1.11 13:16

my taky hrajem -plína jen na spaní-viz problém s kakáním.předtím jsme dávali dlouho na cestování a na ven,byl jen doma bez,školka to rozsekla a museli jsme,ze začátku pár havárek,ale kdo je připraven,není zaskočen,takže nabalit batoh a hurá ven :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120
24.1.11 16:23

Ahoj, viděla jsem v Levných knihách i na internetu obrázky zvířátek, které se lepí na záchodovou mísu a poklop. Zvířátka se různě usmívají a je to přímo dělané pro to, aby se prckové nebáli záchodu. Možná by to mohla být motivace, proč chodit na záchod a při čůrání ve stoje na něj i uvidí :lol: . Stojí to v řádech desetikorun… (rychle jsem nasla nahled, ale tady je to zbytecne drahe, staci zapatrat po internetu/ aukru http://www.medvidekshop.cz/…-Zirafa.html)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze