Jak začít učit na nočník?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Jak začít učit na nočník?
Ahoj mamči,od Nového roku přemýšlím,jak začnem učit na nočník,docela se toho bojím,malej nevydrží chvilku na místě,určitě nevydrží vysedávat na nočníku,a navíc ani nevím,jak pochopí,co po něm chci
Plánuju začít tak kolem 18-ti měsíců,to bude tak v březnu-dubnu…poradíte mi nějaké fígle?Mám už koupit nočníček,a pomalu ho na něj připravovat?Díky za tipy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já začla malého učit někdy ve 13-ti měsících- když jsem viděla, že je dlouho suchá plena, že by třeba mohl, tak jsem ho posadila na nočník, dala hračku nebo si s ním povídala a když se omylem vyčůral, tak jsem strašně chválila a šli jsme to spolu vylít. Někdy po roce a půl už to docela zvládal a od dvou let neměl plíny ani na noc ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj já dávám malého od 10 měsíce, každý den po večeři, před koupáním a skoro vždycky se mu tam něco podaří
, tak ho hodně pochválím. Dám mu tam hračky, aby vydržel, tak si hezky hraje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jak píšou holky, tak je to super, ale u některých dětí to není tak jednoduché, jako třeba s mojí malou, je jí skoro rok a půl a na nočník jí nedostanu ani za nic, koupili jsme i prkýnko na záchod, taky nic, zkoušela jsem všechno, doktor mi poradil abych to nechala na léto, kdy bude moc běhat bez pleny a že na to příjde sama… Je fakt, že tahle metoda se osvědčila u tetinných synů…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S dovolením se přidám a budu čekat, co ti holky poraděj. Naše malá dostala nočník pod stromeček a zatím jsem zaznamenala těžkej neúspěch - ani za nic si na něj nesedne. .
Tak nevím. Zatím jsem ho nechala mezi hračkama, semtam se na něj posadí oblečená, ale jakmile jí sundám gaťky, tak ani náhodou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahojky, já začala dávat na radu tchýně hned jak se posadila, hračky kolem sebe, já jsem jí bavila aby tam chvilku zůstala aspon chvilku, a zatím sklízíme uspěchy.-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, tak já tomu nechávám volný průběh. Někdy okolo roku, když jsem jí tam posadila, tak pokaždé něco udělala, ale pak byla třitýdny nemocná a nějak jsem jí netrápila. Pak přišel bojkot nočníku, když jsem jí tam posadila, tak tam vydržela za dvě sekundy a zdrhala. Teď jí nechávám běhat bez plenek, zkoušíme to a dneska se jí to povedlo a chodila sama. Já si myslím, že každý dítě na to přijde samo. jinak si tam sní povídala a hrála s hračkama, aby tam vydržela.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem tedy četla,že dítě dokáže svěrače ovládat okolo 18-ti měsíců…já tedy přibližně vím,kdy kadí-skoro po každém jídle.Ale vážně se bojím,že mi bude běhat s nahatou prdkou po bytě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mame to jako Bersaba, oblecena si na nocnik sedne, smeje se, sedi dlouho, jak ji sundam plenku a posadim, okamzite vyskoci a zacne jecet, ze tam sedet nechce, takze taky presouvame na leto
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja jsem zacala v roce a pul.Taky sem si nedelala nadeje,ze na nocniku vydrzi,ale prekvapila..Ze dne na den,sundala jsem plinu,dala kalhotky,vysvetlovala nocnik a tri dny prala.Ctvrty den zacala chapat a sama si rikat,sem tam nehoda.A zhruba za ten tyden muzu rict,ze celkem spolehlive chodila.Za nejaky mesic jsem plenu nedavala ani na ven.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, tak asi neporadím, spíš se přidám k diskuzi. Malej má dva roky. Na nočníku se vyčůrá tak od 14ti měsíců, ale bylo mu to úplně jedno. A to jsme ho vždy chválili. V létě běhal venku jen tak ve slipech a za hodinu si do nich 3× cvrknul. Když byl v bazénku, tak vždy vylezl a vyčůral se venku. Ale že by to mělo nějaký efekt, že by si řekl? To vůbec. Ted přes Vánoce jsme se rozhodli zkusit metodu bez plínek - počůrá si tepláčky a víc si uvědomí co to znamená. Když je nyní doma nahatý, tak si vždy sám dojde na nočník a u toho křičí lulu. Má-li ale tepláčky, tak jen výjmečně. Většinou si cvrkne a až panikaří, že je mokrej, tak se dočůrá v nočníku ;o)) No snad když ještě vydržíme, tak to zvládnem ;o))
Jen s kakáním je problém. V sedě mu to nejde. Celé dopoledne běhal a snažil se vykakat, skoro mi to přišlo jako trápení. Nyní to řeší tak, že nad nočníkem napůl stojí a napůl sedí a zvládne se i vykakat.
Ale jak docílit toho, aby si řekl, když je oblečený? To fakt nevím ;o(((
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem zkoušela asi od 8 měsíců a fakt se nám dařilo…v pravidelných intervalech a kolikrát jsme měly celý den suchou plínku. Pak jsem ovšem měla před státnicema, Lucinka byla často na hlídání, začala z nočníku slézat a bylo po všem…tak jsem to nehrotila. Podotýkám, že mezi těmi 8-12 měsíci to bylo naprosto nenásilně, prostě hlídat čas a posadit a šlo to
pak jsem tomu nechala volný průběh, protože na nočník prostě nechtěla. A poslední týdny najednou sama si říká, že chce na nočník, zatím teda jen když je v klidu, tj. když je v postýlce většinou. Bohužel už pracuju, z domu, takže se přiznávám, že sama od sebe ji tam dám máloky
ale zrovna zítra chci zkusit ty tréninkové kalhotky, aby i při hře vycítila, že se počůrala a řekla si…tak uvidíme
ale nijak hrotit to nebudu, ony to ty děti pochopí, když se jim to občas vysvětlí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky doufám, že tu najdu nějakou radu a typ. Já posazovala malou cca v roce, to jsem měla i vychytané kdy kaká, takže se většinou zadařilo. Vždy jsem jí zatleskala, pochválila…vypadalo to nadějně. Pak ale najednou zlom ![]()
Už ví co je čůrání, kakání, když to udělá do plíny, zahlásí to. Pořád jí vysvětluju, že se to má do nočníku,máme i wc redukci, ptám se jestli nechce na nočník nebo záchod…ale když jí tam posadim, nic neudělá. Už ani nemá pravidelné to kakání, takže to nedokážu vyhlídat. Zkusila jsem i metodu dát na doma spodní kalhotky, no tak taky nepochopila, klíďo bude mokrá. Už mi přijde, že by alespoň občas mohla jít na ten nočník ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lenka123 píše:
Já jsem zkoušela asi od 8 měsíců a fakt se nám dařilo…v pravidelných intervalech a kolikrát jsme měly celý den suchou plínku. Pak jsem ovšem měla před státnicema, Lucinka byla často na hlídání, začala z nočníku slézat a bylo po všem…tak jsem to nehrotila. Podotýkám, že mezi těmi 8-12 měsíci to bylo naprosto nenásilně, prostě hlídat čas a posadit a šlo topak jsem tomu nechala volný průběh, protože na nočník prostě nechtěla. A poslední týdny najednou sama si říká, že chce na nočník, zatím teda jen když je v klidu, tj. když je v postýlce většinou. Bohužel už pracuju, z domu, takže se přiznávám, že sama od sebe ji tam dám máloky
ale zrovna zítra chci zkusit ty tréninkové kalhotky, aby i při hře vycítila, že se počůrala a řekla si…tak uvidíme
ale nijak hrotit to nebudu, ony to ty děti pochopí, když se jim to občas vysvětlí
a mohou ty tréninkové kalhotky tomu nějak napomoci?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo to by mě taky zajímalo? A jak fungují? Zachytí to čůrání? Já když dala látkovou plínu - která neprotekla, tak mu to bylo jedno. Jen když to teče po nohách, tak to vnímá ;o((
- načítám...
- Citovat
- Zmínit