Připočůrává se ve 3 letech – nemá čas

166
20.12.10 15:16

připočůrává se - nemá čas

milé maminky, jsem bezradná :cry:
malému jsou 3 roky a dva měsíce, bez plínky zhruba rok. Šlo to celkem bez problémů a rychle. Zhruba posledních půl roku se mi však začal připočůrávat, minimálně jednou denně, většinou však vícekrát. Flíčky až na teplákách, někdy až ve velikosti koláče. Jsem z toho fakt na prášky. pořád ho převlíkat někdy ho nechám, když je to trošinku, jenže pak zase srmdí.Já ty čuránky z něho cítím pořád, krom rána kdy ho obléknu do čistého. Zkouším po dobrém, po zlém, nic nezabírá. pořád se ptám jak blbá „nechce se ti čůrat?“ jenže i když vidím, jak se kroutí, prostě zrovna kouká na pohádku nebo něco dělá a nechce, až na poslední chvíli. Tvrdí mi do očí, že ne. Vím že jste tu něco podobného zmínili, u nás se však stoprocentně nejedná o nějakou infekci, ani nárazovou záležitost, když už je to víc jak půl roku. dřív nic. :nevim: Během dne samozřejmě chodí i normálně, zkrátka jak se mu zrovna chce, chodí sám na záchod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
TehotnaTerezka
20.12.10 15:26

Rozarka to pred par mesici taky zacala delat, i kdyz pred tim to zvladala v pohode, zafungovaly odmeny
za curani se suchyma kalhotkama dostala jednoho gumovyho medvidka, ona ale do te doby moc sladkosti nemela, takze to pro ni byla odmena jako hrom
nevim, jak by tu zafungovalo u vas, kdyz je kluk uz o neco starsi

• Citovat
  • Upravit
Ivi
1839
20.12.10 15:33

Náš malý je taky menší (teď 2,5), tak je to trochu jiná situace … ale nejvíc pomohlo „hrubé násilí“. Když jsem viděla nebo odhadla, že se mu asi chce, tak jsem ho prostě přinutila na ten záchod dojít „alespoň zkusit“. Pohádky pouštíme nejčastěji z notebooku, takže ty jdou zastavit, a u hraček jsem ho ujistila, že na něj počkají. Pak to samo přešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2787
20.12.10 15:43

Tak s tím se zlobím taky teď…odměny u nás fungují, ale stejně to „nestíhá“ navíc má teď svůj nový pokojík, kde si hraje velkou část dne sama a má tam i nočník a chodí na něj většinou pozdě, prostě to někdy ohlídat nejde, ale víceméně se jí pořád ptám a ona ne, nechce a pak mi řekne „mami, počůraná já jsem“ a mě vomejvaj…doufám, že je to jen nějaké přechodné období a že to samo přestane…protože nastydlá není, zima tu taky není, prostě je to o lenosti. Při spaní, ani venku se to nestane, jen doma :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
20.12.10 15:47

u nás ani bombony nezabírají - a to už je u nás nějaká motivace…
já mu to samozřejmě připomínám, když vidím, že se kroutí, taky ho násilím nakonec donutím, sice řev i vztekání, vysvětlování, že mu nic neuteče…taky můžeme vše zastavit.
ale je to pořád dokola, zkrátka se něčím zabaví a je to hned. a když přijde návštěva a blbne s dětma, tak je to úplně ztracený.
Za čtrnáct dní má nastoupit do soukr. školkojeslí a mám z toho hrůzu. Abych mu nemusela nakonec po roce nasazovat plenky :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Betty03
20.12.10 16:03

Tak mohu z vlastní zkušenosti se synkem napsat, že po dobrým, po zlým, nepomáhalo nic, pak najednou ze dne na den koukám, že týden má vždy celý den jedny slipy a jedny punčocháčky a chodí včas. Je to prostě v tom ranném věku „křehká dovednost“ /jak to nazvala moje matka-psycholožka/ a stačí minimální zátěž, cokoli, u nás to bylo narození dvojčat a předchozí moje náročné těhotenství a trvalo to rok,než to začal stíhat a přestala jsem to řešit /odplenkován v roce a 10 měs., začal nestíhat ve 2 a čtvrt, když mi narostlo břicho a přestala jsem být fit, skončilo to ve 3 letech a 10 měsících/. Pozitivní motivace-trestání, vše marný. Kolikrát on brečel, sliboval, že půjde včas a za 10 minut opět počurán. :roll: Pak byl tak zmaten, že šel na záchod, řekl mi, že nečural, přitom já viděla, že čural. :roll: Podotýkám, že byl naprosto zdráv, žádná infekce.
Takže já bych spíš doporučila něco na nervy pro maminku, chce to akorát čas.

• Citovat
  • Upravit
1556
20.12.10 17:00

Tak my to máme taky tak, ted už to pomalu přestává, ale začalo to loni před vánoci, obligátní „kolečko“ na slipech :twisted: Po půl roce, co byl bez nehody. Zajímavý je že venku na procházce, na hřišti, v autě, nebo kdekoli jinde se mu to nikdy nestalo, to vždy nahlásil že chce čůrat včas, jen doma, většinou u pohádky. Tak jsme ho před pohádkou posílala vždy vyčůrat, on teda chodí když mu řeknu bez řečí. no a jinak ignoruju, poslední dobou to ani nekomentuju, nepřevlíkám, pokud teda není hodně, ale většinou to má jen malinko. Taky doufám, že časem přejde :nevim:
Tak držím palce :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka