Nahý chodí na nočník, oblečený ne

2417
27.11.10 00:01

Nahý chodí na nočník, oblečený ne

Pokud nechám syna nahého, tak si sám chodí spolehlivě na nočník. Pokud ho obléknu, tak sice hlásí, ale už má učůrnuto :-? , občas se i počůrá a pokud má plenu, neřeší to vůbec :nevim:
Tak nevím co s tím :nevim: mám mu pleny vrátit, nočník schovat a počkat ještě nějaku dobu? Nebo vydržet a pokoušet se vysvětlovat… TAkhle situace trvá cca 2 měsíce. Kdyby nebyl zralý, tak si sám na nočník ale nedojde :think:
Nemáte s tím někdo zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5527
27.11.10 07:34

Nahý chodí na nočník, oblečený ne :lol: :lol: :lol: Promiň, pobavil mě název diskuze :lol: :lol: :lol:
Jinak k tomuto tématu je tady diskuzí spousta. To je ale rada po ránu, co? No nic - já zase jdu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
27.11.10 07:38

My máme zas opačný problém, oblečený s plenou si na nočník sedá a hrozně ho to baví, jak ho svleču a chci posadit, spustí ječák a zdrhá :mrgreen:
Takže jsem ti moc neporadila :-D
Kamarádka měla podobný problém, chlapeček jí v létě chodil na nočník bez problémů, ale jak ho oblékla s příchodem podzimu, tak přestal. Ona mu tedy plenu vrátila, ale zbavili se jí horko těžko až ve 2,5 letech a to jenom pod pohrůžkou, že nebude moct chodit do školky, moc se tam těšil.

• Citovat
  • Upravit
24798
27.11.10 08:39

Majda taky tak, nejdřív chodila jen nahatá, postupně pak i oblečená - ale trvalo to dlouho, ty 3-4 měsíce, než si spolehlivě říkala i oblíknutá.
Asi bych trochu zahrála divadlo, že - No fůůj, ty jsi se počůral, to se nedělá, kde je můj hodný chlapeček, co umí na nočník… a tak
Majda pak docela zabírala na obrázky na kalhotkách, že nesmí počůrat žirafku, aby nebyla smutná… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
27.11.10 08:39

Já bych plínku znovu nevracela :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2417
27.11.10 08:46
lulje píše:
Nahý chodí na nočník, oblečený ne :lol: :lol: :lol: Promiň, pobavil mě název diskuze :lol: :lol: :lol:
Jinak k tomuto tématu je tady diskuzí spousta. To je ale rada po ránu, co? No nic - já zase jdu :lol:

:mrgreen: to byl tak trochu účel :mrgreen: :mrgreen:
Hledala jsem, ale nenašla jsem nic podobnýho :think:

Díky za názory, zkusím to s ním znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
27.11.10 08:58

já teď řeším přesně to samé-jak je nahatej tak si sedne a vyčůrá se sám aniž bych mu říkala jdi čůrat ale jakmile ho obléknu tak jsou tepláky durch ale chce to čas aby pochopil že si musí sundat ty tepláčky aby nebyly mokrý......já jsem šťastná i za to čůrání když je nahatej,protože začal až po 2.roce.......předtím řval při posazení na nočník jak kdyby ho ten nočník kousal :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
27.11.10 09:58

přesně tohle praktikoval i náš Vojta a to byl ješět o hodně starší.. s nočníkem jsme začli až po 2 narozeninách, do té doby nešel ani nahý.. když neměl žádné kalhoty a kalhotky, šel, sám, krásně a spolehlivě. ovšem stačily slipy a bylo po čůrání.. zkoušeli jsme to pořád dokola, (tedy podle mé nálady a teploty v bytě..) až ve 2.5 letech (a to ještě v autě a cestou na dovolenou!) prvně zahlásil „maminko - čury“ a během 1 týdne se takhle sám odplenkoval..
takže u nás to byla fáze přechodu k nočníku a já bych se nevzdávala.. může to ale trvat dlouho..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
846
27.11.10 12:45

My máme ten tentýž problém :lol: , celý den doma chodí syn jen v triku a ponožkách, krásně chodí na nočník i kadit, ale jak mu dám slípky začne je svlékat kňourá a načůrá do nich. Myslím, že to chce čas :palec: . Až budou kolem vánoc návštěvy tak mu plínu dám, aby nám neříkali, že nám nastydne. Jinak ho nechám, ať si to dělá jak potřebuje. Nahý, ale spokojený :mavam: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
27.11.10 13:09

U nas uplne stejne, jako u predchozich dvou prispevku :lol:
Proste nektere deti to maji holt takto, nejsou jako ze „sundam plinu a za 3 dny to pochopi“ :lol:
Ja naivne zacala na nocnik posazovat kolem roku, aby si jako zvyknul a to ho bavilo :mrgreen: ale nikdy se nevycural.. tak jsem se na to vyprdla. Kolem 2 roku mel z nocniku zachvaty, az v cervnu/cervenci (takze ve 2 letech a 2 mesicich cca) zacal chodit doma nahaty a krasne zacal na nocnik chodit sam, ale jakmile mel cokoliv na sobe, tak se proste pocural, trvalo to tak 3 mesice :wink:
Na ven plinku mel, doma holt ne a prislo to samo..
Ted je to super, zadna nehoda, ani vetsinou pri spani, jen zase valcime s bobkama, ale to uz je jiny pribeh :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
27.11.10 14:03

Ahoj, máme podobný problém. Plienku sa mi vracať nechcelo, pretože holá chodila skoro 100% a sama, kdežto s plienkou sa nepýtala vôbec. Vyriešila som to návlekmi: http://www.nosenideti.cz/…I-pruhovane/
má ich až pod zadoček, Takže jej nie je zima. Na nočník s nimi chodila tiež úplne sama a cca po 2 mesiacoch som jej začala dávať nohavičky. Tie si ale sama nevyzlečie, ale už aspoň hlásila, keď chcela na nočník. A momentálen sme vo fázi, keď návlekyy rušíme a učíme sa s tepláčkami :-)

• Citovat
  • Upravit
2417
27.11.10 14:26

Tak to jsem ráda, že v tom nejsem sama :mrgreen: on když je nahý, tak je 100%spolehlivý, nehoda se nestala ani jednou. Zkusím teda vydržet a budeme zkoušet dál. Návleky máme taky, ale máme parkety a tak mi vadí, že si tou holou prdkou občas sedne na zem :-? Nosí teď tepláčky. Snad to brzy pochopí :think: :-)
Díky všem :huban: hlavně za podporu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
27.11.10 18:14
yenkee píše:
Nahý, ale spokojený :mavam: .

naše dítě je vůbec neradši nahaté :mrgreen: :mrgreen: takže letošní léto si opravdu užil :palec: :palec: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
29.11.10 13:17

Vyděsilo mě to, že sem přispěly hlavně maminky chlapečků. S holčičkou jsme neměli nejmenší problém. Na nočník se naučila hodně brzy. Teda už ho dávno nepoužíváme a chodí si sama na záchod… Ale začínáte mi nasazovat brouka do hlavy - druhé dítě je kluk, tak snad to bude taky v pohodě. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
29.11.10 13:25
lulje píše:
Vyděsilo mě to, že sem přispěly hlavně maminky chlapečků. S holčičkou jsme neměli nejmenší problém. Na nočník se naučila hodně brzy. Teda už ho dávno nepoužíváme a chodí si sama na záchod… Ale začínáte mi nasazovat brouka do hlavy - druhé dítě je kluk, tak snad to bude taky v pohodě. :think:

já u holky taky neměla problém,byla v 1,5roce bez plenek-jen na noc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka