2 leté dítě a nočník
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
2 leté dítě a nočník
Ahoj Maminky,potřebuju poradit jak vysvětlit své 2 leté holčičce že si má říkat na nočník?Už tak 2 měsíce jí zkouším doma bez plínky,ale pokud ji na nočník neposadím tak se někde počůrá,a nebo si řekne ale už je počůraná.Nějak my dochází síli a nápady jak jí to vysvětlit
Jak to děláte vy? Díky za rady a typy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
My nijak.
Malý má taky 2 roky a na nočník si vůbec nesedne, napne se jak prut a ne a ne a ne, tak nevím, kdy odložíme plenky my. Jsem zvědavá na rady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vojtovi jsem „vzala“ plínku v roce a 3/4. Nejdřív bylo nehod opravdu hodně, většinou volal „čůrám!“ ve chvíli, kdy už to teklo
Ale postupem času si začal říkat dříve a dříve…
Jak dlouho už nočník zkoušíte? Počítej s tím, že to třeba pár týdnů potrvá. Nebo (takhle to řeší jiné maminky) jí vrať plínu a zkus to znovu zase za nějakou dobu (měsíc apod.)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nijak, nevysvětlovala jsem. Obě holčičky k tomu dospěly sami. Starší později kolem 2,5 roku. Mladší dřív ještě před druhými narozeninami. To samé bude i u syna. Až bude dostatečně zralý naučí se sám ![]()
Samozřejmě jsem na nočník posazovala, ale nebyla v tom žádná pravidelnost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Našemu prckovi se ze začátku také vůbec nechtělo, byl to ten samý případ. Přestala jsem ho nutit a přemlouvat. Prostě jsem se na to na 14. dní vykašlala a pak zkusila znovu. Pomohlo to…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jak jsem zahlídla tuhle debatu tak jsem se musela hned přidat.Strašně se bojím nočníku už teď, jen jestli si malý sedne a když jsem ho na něho posadila nevydržel tam ani sekundu.Máme ročního hyperaktivního chlapečka a kolem mě kamarádka co mají holčičky dá se říct skoro ve stejném věku jako my tak už zkouší na nočník a daří se jim to krásně.Mám stoho hrozbu, že snad malého na tom neudržím ani ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kačka měla ted 2 roky a zkoušeli jsme to už v létě,to mohla být venku bez plen a byla furt mokrá
I když to viděla u kamarádky holčiny jak jí dává čůrat tak chtěla taky ale nic,no aa ted to zkoušíme tak ty 2 měsíce,Když se jí zeptám jestli chce čůrat-řekne že né a když jí tam posadím tak se hned vyčůrá a když jí neposadím a věřím jí tak za chvíli je počůraná.Už jsem se párkrát naštvala a dala jí plenku,jenže ona si jí za chvíli sundá,takže nevím.Ven s plenkou samo chodíme a na spaní taky.Stejně je zajímavý že některý děti jsou na to tak šikovný a jiný ne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já taky nevysvětlovala. Prostě jsem nakoupila gumový medvídky a sebrala plínku (2 roky a 1 měsíc). První dny jsem Matyho na nočník honila co chvila, pokud se vyčůral, dostal jednoho medvídka, pokud se počůral do tepláků, řekla jsem jen, že se čůrá do nočníku. Pochopil hodně brzy. Kdy si začal říkat bezpečně sám nevím (za měsíc, dva), poprvý hned druhej den, ale to byla první vzácná vlaštovka.
Podle mě se to vysvětlit nedá, dítě k tomu musí dospět.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zrovna dneska jsem prakticky ukazovala na Matym (3 roky) kamarádce (má 2letou holčičku - začaly trénovat nočníkování, zatím bez úspěchu), že na otázku „Chceš čůrat?“ dítě VŽDYCKY odpoví „Ne!“. Když minutu na to dítěti oznámíš „Jdeme čůrat!“, dítě půjde a nočník bude plnej.
Příspěvek upraven 11.11.10 v 12:39
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sysn se to naučil sám ve 2,5 letech,veškerá snaha ho to naučit byla zbytečná.Pak ze dne na den začal sám
A hned co se naučil být přes den bez plín,tak si říká i v noci.2 měsíce už spí úspěsně bez počůrání ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
bea89 píše:
Tak jak jsem zahlídla tuhle debatu tak jsem se musela hned přidat.Strašně se bojím nočníku už teď, jen jestli si malý sedne a když jsem ho na něho posadila nevydržel tam ani sekundu.Máme ročního hyperaktivního chlapečka a kolem mě kamarádka co mají holčičky dá se říct skoro ve stejném věku jako my tak už zkouší na nočník a daří se jim to krásně.Mám stoho hrozbu, že snad malého na tom neudržím ani
Hlavně si malého nesrovnávej s ostatními dětmi.Také mě mrzelo, že Lukáškův kamarád je o čtyři měsíce mladší a nočníček zvládal skvěle a dřív. Určitě zase umí líp něco jiného. Dnes už vím, že to byla hloupost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, a co dělat, když se vůbec na ten nočník nechce ani posadit, totéž na záchod?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ywett píše:
Zrovna dneska jsem prakticky ukazovala na Matym (3 roky) kamarádce (má 2letou holčičku - začaly trénovat nočníkování, zatím bez úspěchu), že na otázku „Chceš čůrat?“ dítě VŽDYCKY odpoví „Ne!“. Když minutu na to dítěti oznámíš „Jdeme čůrat!“, dítě půjde a nočník bude plnej.Příspěvek upraven 11.11.10 v 12:39
jo tak to je přesně náš případ,chceš?né,pod čůrat-nočník plnej
ale přemýšlím že fakt jí zkusím dávat zase na chvíli plenku třeba tak týden a uvidím co to udělá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mahja píše:
Holky, a co dělat, když se vůbec na ten nočník nechce ani posadit, totéž na záchod?
Nenutit a počkat! Schovat nočník, o záchodě nemluvit. Ať mu to nezhnusíš. A po měsíci se zeptat, zkusit znovu.
Nebo sebrat plínky a nechat dítě mokrý, ale s tím nesouhlasím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mahja píše:
Zkuz ho vzít na velkej,to my taky děláme,já třeba před ní řeknu Kačenko já musím jít čůrat
a ona na to odpoví-Kačenka taky musííí a letí aby tam byla první ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit