2 leté dítě a nočník

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4118
11.11.10 12:47
hanulka78 píše:
ale přemýšlím že fakt jí zkusím dávat zase na chvíli plenku třeba tak týden a uvidím co to udělá :-)

To je celkem ošemetný. Může to pomoct, ale může to taky situaci zhoršit. Děti jsou vyčůránci. Proč by se snažily, když jim za pár dní stejně vrátíš plínku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
11.11.10 12:48

Kaczenka - srovnávat ho nechci to né, ikdyž je fakt, že v celku mi příjde, že jsou holčičky šikovnější :) :).Malý nám žvatlá nanejvýš baba, dede max vše, ikdyž je asi brzo ještě, ale i tak.Je to náš malý neurvalý nerváček, který prostě pokud nedostane to co chce je řev, vzteklost jak hrom.A na ten nočníček nevím jak ho mám nalákat .On na tom nevydrží ani vteřinu :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3412
11.11.10 12:53

Než se malá narodila, tak jsem říkala, že sotva začne sedět, tak jí začnu na nočník zvykat.
Omlouvám se, jestli někoho urazím, ale tříletý dítě na plíně je hnus!
Musím říct, že je to hyperaktivka,už jakou dobu leze a staví se a začíná dělat krůčky s oporou.
Takže jsem ted koupila nočník a zvykám jí na něj už ted. Nemáme zatím problém a ráno se i vyčůrala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4742
Ywett píše:
Mahja píše:
Holky, a co dělat, když se vůbec na ten nočník nechce ani posadit, totéž na záchod?
Nenutit a počkat! Schovat nočník, o záchodě nemluvit. Ať mu to nezhnusíš. A po měsíci se zeptat, zkusit znovu.
Nebo sebrat plínky a nechat dítě mokrý, ale s tím nesouhlasím.

Nočník mu už nenutím, přestala jsem, ať mi pak ještě více hystericky neřve. Koupila jsem mu i ty tréninkové kalhotky, že ucítí to mokro, ale jemu to bylo jedno, jestli je mokrý, hrál si dál. Používáme látkové plenky, a nechce se ani přebalovat, když se pokadí, tak se mu v tom líbí, musím ho nahánět, že jdeme přebalit, když mu nadílku ukážu, tak se nechce ani podívat.
Chodí za mnou i na záchod, tam mu vždycky říkám, že čůrám…,ale on si tam nesedne.
Tak mi dochází inspirace.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
bea89 píše:
A na ten nočníček nevím jak ho mám nalákat .On na tom nevydrží ani vteřinu :-?

Je mu rok? Objevuje svět a nemá čas! Počkej ještě rok, uvidíš, zmoudří a bude chtít být jako velkej :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9306
11.11.10 12:54

Jééé holky jak já se natrápila že mi kluk ve 2 letech nechodí na nočník. :think: I jsem kvůli tomu nespala :nevim: a hrozně jsem srovnávala děti kámošek, :think: že oni už chodí a náš ne. :cert: Přišlo jako blesk z čistého nebe :dance: a tomu dítěti to došlo samo. :srdce: Ze dne na den nemá plíny ani na noc. :pankac: Já mám takový názor, že pokud to tomu prckovi nedojde tak se my matky můžeme stavit na hlavu. :jazyk: Takže my bez plen od 2.5 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3965
11.11.10 12:54

bea89,pokud mu je teprve rok tak bud asi v klidu a neřeš to,já to taky neřešila v roce i když občas jsem zkusila ale marně,ale ted když jsou jí 2 tak si říkám že už by si mohla říct,no ale co nadělám,zase je šikovnější na jiný věci :-D ona třeba na 2letý dítě nádherně mluví že si každej myslí že jí jsou 3 :lol: ale plínu a dudlík na spaní budeme mít snad ještě v 1 třídě :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3965
11.11.10 12:56

Šema-jé tos my udělala radost :-) takže máme ještě půl roku čas :mrgreen: :mrgreen: a prosimtě do těch jeho 2,5let měl tedy plínku furt?ve dne v noci?a neptala ses ho jestli chce nebo nechce?Já mám právě dylema jestli jí mám dát zpátky plenku nebo né?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
11.11.10 12:56
Mahja píše:
Ywett píše:
Mahja píše:
Holky, a co dělat, když se vůbec na ten nočník nechce ani posadit, totéž na záchod?
Nenutit a počkat! Schovat nočník, o záchodě nemluvit. Ať mu to nezhnusíš. A po měsíci se zeptat, zkusit znovu.
Nočník mu už nenutím, přestala jsem, ať mi pak ještě více hystericky neřve. Koupila jsem mu i ty tréninkové kalhotky, že ucítí to mokro, ale jemu to bylo jedno, jestli je mokrý, hrál si dál. Používáme látkové plenky, a nechce se ani přebalovat, když se pokadí, tak se mu v tom líbí, musím ho nahánět, že jdeme přebalit, když mu nadílku ukážu, tak se nechce ani podívat.
Chodí za mnou i na záchod, tam mu vždycky říkám, že čůrám…,ale on si tam nesedne.

ze ty hovoris o mojom synovi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5956
11.11.10 12:58

ahoj, tak to je diskuze pro nás :-)
malý ví naprosto přesně, kdy čurá, před tím, než začne se zarazía pokud je ve vaně, tak si ho i chytne a čurá jak velký chlap.. ale jinak taky nic.. na nočník so sice sedne, předevčírem ráno nechtěl plínku, tak si i sám chodil sedat co 5 minut, mezitím jsem se ho ptala, jestli potřebuje… no a pak se vyčural na zem a jen oznámil ccccccccccc a pak si šel sednout.. asi zapomněl…
jinak ho dáváme i na záchod, zkoušeli jsme to i vestoje, můj před ním taky čurá a nic, prostě nic…

tak si taky říkám, že to nebudu lámat přes koleno… zkoušíme to pořád, každý večer sedí na velkém záchodě před koupáním… snad to jednou dá :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4742
11.11.10 12:58
katka 79 píše:
Mahja píše:
Ywett píše:
Mahja píše:
ze ty hovoris o mojom synovi :mrgreen:

ježiš, taky tu má někdo takové dítko? :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
11.11.10 12:59

Holky, žádný stres, mám doma 2-leťáka s plenama. Na nočník neposazuji, neptám se ho každých 5 minut, jestli není počůraný, neřeším to.
Mě naopak plenkování baví :mrgreen:
Tak nějak si myslím, že to přijde samo, ze dne na den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5956
11.11.10 13:00

no a s mluvením taky nic moc, rozumí všemu, ale nic moc nemluví, začíná ted pomalu opakovat :-) zato nemá dudlík od 10 měsíců, prostě ho najednou nechtěl :-) každé dítě je prostě jiné.. co já jsem se natrápila srovnáváním, malý byl narozený skoro o 7 týdnů dřív, tak jsem z toho byla taky nešťastná, na pokroky jsme na začátku museli fakt dlouho čekat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
11.11.10 13:01

EDIT: Příspěvek vložen dvakrát :oops: zase mi to blbne :cert:

Pavli, jsme na tom stejně i s tím mluvením, Máťa se do ničeho nehrne.
Rozumí dobře, ale zatím nemám potřebu moc mluvit - aspoň je ještě klid, až tu pusu otevře, nezastaví ji :mrgreen:

Příspěvek upraven 11.11.10 v 13:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5956
11.11.10 13:01

ahoj Pavli, tak mě těší, že jsou na tom Matýsci stejně :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze