2 leté dítě a nočník
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Miarei píše:
Než se malá narodila, tak jsem říkala, že sotva začne sedět, tak jí začnu na nočník zvykat.
Omlouvám se, jestli někoho urazím, ale tříletý dítě na plíně je hnus!
Musím říct, že je to hyperaktivka,už jakou dobu leze a staví se a začíná dělat krůčky s oporou.
Takže jsem ted koupila nočník a zvykám jí na něj už ted. Nemáme zatím problém a ráno se i vyčůrala
tak ja nechcem zasa urazit teba, ale asi si prilis veris. inac, vsetky tu pisu o 2 rocnych, nie 3 rocnych detoch. maleho sme davali od 10mesiacov po spani na nocnik a vzdy sa vycural/vykakal (tiez som sa takto vychvalovala ako ty teraz). ako zacal chodit, na nocnik si nesadol ani keby som robila neviem co. v 19mesiacoch sa zacal pytat sam. najprv na nocnik, o tyzden na zachod, aj von sme chodili bez plienky. trvalo to 2 tyzdne a potom akoby utal, sme zasa na plienke, pretoze sa nepyta, neposadi sa na nocnik/zachod…je uplne jedno, ako si to ty planujes, zalezi na dietati, kedy na to dozraje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Katko 79, přesně tak tomu bylo i u nás…Já to přestala řešit a pak se to naučil během jednoho, dvou dnů úplně v pohodě. Samozřejmě, že nehody občas byly, sama jsem se divila, co udělá rozdíl pohých 14. dní. Nějak se mu to rozleželo v hlavičce
. Motivací pro něj bylo, že viděl čůrat kamaráda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mahja píše:
Holky, a co dělat, když se vůbec na ten nočník nechce ani posadit, totéž na záchod?
A co ho zkusit nad záchodem „smotat do klubíčka“ zády k sobě? (ale dvouleté dítě už je na to asi velké
)
Já dávala Šárku (teď 15m) čůrat a kakat nad umývadlo prakticky od narození (v klubíčku), takže pro ni je povel, když ji dám do klubíčka, aby zatlačila a má-li co, tak to vyčůrá nebo vykaká. Na nočník jsem ji poprvé posadila v 11 měsících (do té doby sama neseděla
) a hned se do něj vyčůrala ![]()
Myslím, že je fakt rozdíl, když dítě bylo celý život zvyklé čůrat do plíny, tak jej najednou přeučovat na něco jiného, a když dítě od malička čůrá (alespoň částečně) jinam, než do plíny
My teda rozhodě nic nevysvětlujeme, Šárka ví, že na hrneček a záchod se dělá „a-a“, párkrát se stalo, že lomcovala se záchodovými dveřmi a volala „aa!“, tak jsem jí sundala plínu a stočila v klubíčku nad záchodovou mísou a ona se tam vyčůrala/vykakala. Momentálně máme období, kdy z nočníku utíká směrem k záchodu a chce čůrat tam ![]()
Ale sama si ještě pravidelně neříká, na to, aby si dítě říkalo samo, je zralé větinou nejdřív v 18 měsících…
Příspěvek upraven 11.11.10 v 13:05
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
katka 79 píše:Miarei píše:tak ja nechcem zasa urazit teba, ale asi si prilis veris. inac, vsetky tu pisu o 2 rocnych, nie 3 rocnych detoch. maleho sme davali od 10mesiacov po spani na nocnik a vzdy sa vycural/vykakal (tiez som sa takto vychvalovala ako ty teraz). ako zacal chodit, na nocnik si nesadol ani keby som robila neviem co. v 19mesiacoch sa zacal pytat sam. najprv na nocnik, o tyzden na zachod, aj von sme chodili bez plienky. trvalo to 2 tyzdne a potom akoby utal, sme zasa na plienke, pretoze sa nepyta, neposadi sa na nocnik/zachod…je uplne jedno, ako si to ty planujes, zalezi na dietati, kedy na to dozraje.
Než se malá narodila, tak jsem říkala, že sotva začne sedět, tak jí začnu na nočník zvykat.
Omlouvám se, jestli někoho urazím, ale tříletý dítě na plíně je hnus!
Musím říct, že je to hyperaktivka,už jakou dobu leze a staví se a začíná dělat krůčky s oporou.
Takže jsem ted koupila nočník a zvykám jí na něj už ted. Nemáme zatím problém a ráno se i vyčůrala
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nečetla jsem diskuzi, ale mám názor, že dítě k tomu musí dozrát. Můj starší se zbavil ze dne na den plenek ve dvou letech a měsíci, potom už nebyly téměř žádné nehody. Plenky v noci měl asi a půl let.
Mladší je bezpečně a samostatně bez plenek od 19 měsíců, tento měsíc bude mít 2 roky a asi 4 měsíce je bez plenek i v noci, ale přišla na to sama, já jsem to nehrotila, neučila. Ze začátku nehody měla - když to nestihla nebo jsem jí nemohla dát okamžitě vyčurat, ale žádná hrůza, do pár týdnů už bez nehody.
Co se týče „vrácení plen“, jednou odplenkované dítě do plen čurat nebude - aspoň u nás to tak bylo. Já jsem dětem ze začátku jak se zbavily plen dávala plenku třeba do obchodu, na cestu autem, na celodenní výlet, normálně hlásily, plenka byla suchá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kaczenka tak presne aj u nas bola motivacia kamarat. Boli sme na navsteve u znamych v Polsku, maju o 3 mesiace starsieho syna a ten sa krasne pytal. Nas to videl cez vikend a v pondelok sa zacal pytat. No potom bohuzial prestal. Teraz na vikend ma prist ta navsteva k nam, takze maleho uz upozornujeme „pride emilko a ukaze ti, ako sa cura do nocnika“
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Domi, souhlasím s těma plenama.
Můžu si za to sama, kdybych nebyla blbá a nenutila ho, ať si zafixuje, že močit/kadit se má do plíny, bylo by vše jednodušší.
U druhého dítka chci kombinovat látku s BKM.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Miarei píše:
Omlouvám se, jestli někoho urazím, ale tříletý dítě na plíně je hnus! …
Nedá mi to, musím reagovat. Podle mě do roka je dítě miminko, do dvou let se učí chodit a objevuje svět, mezi 2-2,5rokama má dítě čas na odplínkování, aby ve 3letech bylo připravený na školku.
Když se koukám kolem sebe, takhle to funguje.
Kamarádčině holčičce hrozně vadila počůraná plínka. Sotva seděla, už bývala na nočníku. V 1,5roce musela kamarádka schovat nočník, holčička při pohledu na něj dostávala hysterické záchvaty. Není to jedinej případ co znám, kdy bylo nutný dítěti (předčasně nočníkujícímu) vrátit plínku.
Takže ti přeju, aby tvoje dítě bylo v pohodě a nadrilovali jste nočníkování přesně podle tvých představ! Naše mámy a babičky nás měly odplínkovaný v roce všechny, tak to nějak fungovat musí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
domi píše:Mahja píše:
Holky, a co dělat, když se vůbec na ten nočník nechce ani posadit, totéž na záchod?A co ho zkusit nad záchodem „smotat do klubíčka“ zády k sobě? (ale dvouleté dítě už je na to asi velké
)
Já dávala Šárku (teď 15m) čůrat a kakat nad umývadlo prakticky od narození (v klubíčku), takže pro ni je povel, když ji dám do klubíčka, aby zatlačila a má-li co, tak to vyčůrá nebo vykaká. Na nočník jsem ji poprvé posadila v 11 měsících (do té doby sama neseděla
) a hned se do něj vyčůrala
Myslím, že je fakt rozdíl, když dítě bylo celý život zvyklé čůrat do plíny, tak jej najednou přeučovat na něco jiného, a když dítě od malička čůrá (alespoň částečně) jinam, než do plínyMy teda rozhodě nic nevysvětlujeme, Šárka ví, že na hrneček a záchod se dělá „a-a“, párkrát se stalo, že lomcovala se záchodovými dveřmi a volala „aa!“, tak jsem jí sundala plínu a stočila v klubíčku nad záchodovou mísou a ona se tam vyčůrala/vykakala. Momentálně máme období, kdy z nočníku utíká směrem k záchodu a chce čůrat tam
Ale sama si ještě pravidelně neříká, na to, aby si dítě říkalo samo, je zralé větinou nejdřív v 18 měsících…
Příspěvek upraven 11.11.10 v 13:05
No, tak my měli první pokusy s nočníkem asi před rokem. Kdy jsem říkala, že ho tam budu dávat po vyspání. Tehdy jak se vzbudil, tak se hned ozval. K vánocům dostal i „dospělácké“ flanelové pyžamko, ať se dá spodek rychle svléknout, do té doby měl overaly. Jenže začal on pak spal tak, že jak vstanul, tak se už neozval, v postýlce ležel, ticho jak pěna, hezky se tam probíral a to se už vyčůral do plenky, takže pak ho posazovat na nočník už nemělo cenu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Cappy píše:
Můžu si za to sama, kdybych nebyla blbá a nenutila ho, ať si zafixuje, že močit/kadit se má do plíny, bylo by vše jednodušší.
Tak nad tym som tiez rozmyslala. Pri prvom som mala jasno, ze budem latkovat. Ale to som o BKM ani netusila. Ak sa nam teda postasti aj druhe, BKM urcite skusim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jana206 píše:Co se týče „vrácení plen“, jednou odplenkované dítě do plen čurat nebude - aspoň u nás to tak bylo. Já jsem dětem ze začátku jak se zbavily plen dávala plenku třeba do obchodu, na cestu autem, na celodenní výlet, normálně hlásily, plenka byla suchá.
Tak s tím si dovolím nesouhlasit
Vojta byl přes den DOMA bez plín od cca 21-22 měsíců a docela bez nehod. Zdůrazňuji „doma“, protože pak byla zima a já nechtěla riskovat počůrané dítě v mraze. Takže jsem mu do necelých dvou a půl let plínu na ven ještě dávala. A pokud si dobře vzpomínám, tak venku moc nehlásil. Stejně tak na spaní - kdybych čekala, až bude plína ráno suchá, tak čekám možná ještě teď
Prostě plínu na spaní jsme mu vzali a prali počůraná prostěradla
Ale šlo to celkem rychle, dokonce jsem si užila absolutně bezplenkový měsíc
(než se narodila Šárka
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Domi, to byl spíš malý chytrý a nechtělo se mu čůrat v té zimě venku, tak dal přednost plínce
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Cappy píše:
Jojo, Cappy - však já to taky dělám až u druhého dítka (poučena „z krizového vývoje“
). Šárka byla cíta od narození, jakmile si jen trochu cvrnkla do plíny, hned začala kňourat a brečet a dožadovala se okamžitého přebalení
Přebalovala jsem i 15× za den
(samozřejmě používáme výhradně látkovky, v jednorázovkách by to asi tak neprožívala
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kaczenka píše:
Domi, to byl spíš malý chytrý a nechtělo se mu čůrat v té zimě venku, tak dal přednost plínce![]()
No to taky vyloučit nemůžu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
katka 79 píše:Cappy píše:Tak nad tym som tiez rozmyslala. Pri prvom som mala jasno, ze budem latkovat. Ale to som o BKM ani netusila. Ak sa nam teda postasti aj druhe, BKM urcite skusim.
Přesně taklhe jsem uvažovala. U Vojty jsem sice o existenci BKM už věděla, ale říkala jsem si, že to není nic pro mě
Ale ta BKM nemusí být stoprocentní, stačí i částečná, aby si dítko uvědomilo, že jsou i jiné způsoby, jak čůrat a kakat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit