2 leté dítě a nočník
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Domi a davala si curat nad umyvadlo alebo si kupila ten specialny nocnik pre BKM?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
alvapinka píše:
co je to BKM??
Bezplenková komunikační metoda
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
to je takové to, že dáváte nad záchod ty děti úplně od malinka??? díky za přeložení .-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Domi, nesouhlas beru
Chápu, že každé dítě je jiné a každá maminka má jiné zkušenosti a preferuje něco jiného ![]()
Já bych třeba neměla nervy na nějakou bezplenkovou komunikační metodu. Ani bych neměla nervy a čas vysedávat a zabavovat kojence na nočníku. Myšleno obecně, ne na Tebe ![]()
Malá má koncem listopadu 2 roky, plenky ven od léta nedáváme, taky jsem z té zimy měla strach, ale je spolehlivá, hlásí a dokonce už s sebou nenosíme někdy ani náhradní oblečení - stejně jsme ho nikdy nepotřebovali - to není chlubení, ale prostě fakt.
Přišla na to sama když běhala po bytě bez kalhot, já jsem si něco dělala v kuchyni a ona se sama vyčurala do nočníku, který stál na chodbě.
V noci jí to taky tak nějak secvaklo, většinou spí celou noc, když se večer víc napije, často se v noci vzbudí, že chce čurat, nehoda je vyjímečná, ale ta se občas stane i staršímu dítěti.
Na druhou stranu trochu souhlasím s druhou stranou, zdravé dítě kolem třetího roku by mělo být bez plen. Dovede spoustu věcí, tak proč ne toto. Naše dr. říkala, že když se zamešká „správný okamžik“, kdy je dítě zralé k odplenkování - každé dítě jindy a je na matce, aby to poznala, potom může být neskutečný problém zbavit se plen. To jí věřím, protože kdybych naší malé nechala v 18 měsících pleny jen proto, že jsem si někde přečetla, že dítě je schopné ovládat močák až kolem 21. měsíce, nevím, jak bych ji to teď ve 2 letech učila. Naše malá se právě kolem toho roku a půl začala zajímat o čurání, záchod, napodobovat staršího, tak jsme nočník vytáhli a nechali ho stát na místě. Nevysazovala jsem, jen jsem jí občas vysvětlila, k čemu ten nočník je. A úspěch se dostavil sám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já můžu upřímně říct, že nesnáším takové ty názory, dítě už od roka na nočníku a nebo dítě po 3 letech - děs.
Každé dítě je jiné.Vidím to u švagrové. Opravdu se malému věnuje učí ho na nočník snad od května daleko víc jak já a poříd s tím mají problémy.Malý má 2,5 roku.
Já jsem začala v říjnu, protože malý bude mít v prosinci dva a jsme na tom stejně jak oni a upřímně - ona sa snaží víc…
To je ze vším. Malému jsem jednou ukázala nočník a hned si sedl a viděl, že já si jako sedám a dšělám pusou cc a hned si sedl - nevyčůral ale ten den jo… Sice jsme na plence, ale tím jsem chtěla říct, že vidím, že ona se snaží víc jak my, ale úspěch neni větší jak náš…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
katka 79 píše:
Domi a davala si curat nad umyvadlo alebo si kupila ten specialny nocnik pre BKM?
Nad umývadlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
alvapinka píše:
to je takové to, že dáváte nad záchod ty děti úplně od malinka??? díky za přeložení .-)
Jojo, prakticky od šestinedělí (když jsem zjistila, že se Šárce v mokré plíně fakt nelíbí). Ale neaplikujeme BKM ve 100%. Jsem „pracující matka“ a po hlídacích tetách to vyžadovat nemůžu. Takže jsme byly tak na půl cesty, ale reflexy a zvyky se jakž takž vypracovaly už po pár měsících.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
a můžu teda dotaz… co je pravdy na tom, že plenka musí být úplně pryč???
Malý se teprve učí, ale nedokážu si představit, že půjdem někam vem v zimě a on se mi pročůrá, neni ještě na sto procent spolehlivý, tak dávám ven plenku a na spaní…
Někdo říká, že to nevadí, že dvouleté dítě pozná už plenku, a když ji nemá a někdo tvrdí, že je zmatené.
Malý bych řekla, že ten rozdíl trochu chápe, ale nevím
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kvaček píše:
Tak já můžu upřímně říct, že nesnáším takové ty názory, dítě už od roka na nočníku a nebo dítě po 3 letech - děs.
Každé dítě je jiné.Vidím to u švagrové. Opravdu se malému věnuje učí ho na nočník snad od května daleko víc jak já a poříd s tím mají problémy.Malý má 2,5 roku.
Já jsem začala v říjnu, protože malý bude mít v prosinci dva a jsme na tom stejně jak oni a upřímně - ona sa snaží víc…
To je ze vším. Malému jsem jednou ukázala nočník a hned si sedl a viděl, že já si jako sedám a dšělám pusou cc a hned si sedl - nevyčůral ale ten den jo… Sice jsme na plence, ale tím jsem chtěla říct, že vidím, že ona se snaží víc jak my, ale úspěch neni větší jak náš…
Tak to vypadá jako u nás,čím víc se snažím tím je to horší.Mě přijde že my to malá dělá naschvál
ale je zajímavý to že někdy je den kdy se nepočůrá a další den jí převlíkám snad 4× a i postele,si tam jde hrát a hned je tam mokro,tak já fakt nevím co s tím
asi počkáme a uvidíme a dál budu jenom prát a převlíkat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Náš Vojta (viz pár příspěvků výše) rozdíl poznal. Doma bez plíny se už nepočůrával a v zimě venku mu to do plíny problém nedělalo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
že na otázku „Chceš čůrat?“ dítě VŽDYCKY odpoví „Ne!“. Když minutu na to dítěti oznámíš „Jdeme čůrat!“, dítě půjde a nočník bude plnej.
Jo tak tady dělám chybu
Ale ne, nevydrží mi tam sedět
No ještě má čas ![]()
Miarei, tobě fandím
Taky jsme začali zkoušet, jak začal sedět (v 9 - 10 měsícich nějak). Chvíli to šlo, seděl, vyčural se, ale jednoho dne si prostě postavil hlavu (nic špatného se mu na nočníku nestalo) a prostě tam sedět nebude a nebude. I třeba nám důvěrně sdělí, že čurá, ale rozhodně odmítá jakékoli kroky, které bychom v souvislosti s tím chtěli podniknout ![]()
A vůbec, jak to tak pozoruju kolem sebe (v Samíkově věku) - někomu děti sedí na nočníku, někomu hlásí, někomu ani jedno. Všechny jsou beztak na plenách, akorát „hlásiči“ ušetří 2-3 pleny denně a můžou se někde pochlubit, že začínají chodit na nočník. Spolehlivě začnou chodit na nočník všichni (95 %) po druhém roce a rodiče „nehlásičů“ si ušetří kravské dostihy s vysazováním, utíráním loužiček a neustálým vyptáváním
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
hanulka78 píše:
Kačka měla ted 2 roky a zkoušeli jsme to už v létě,to mohla být venku bez plen a byla furt mokráI když to viděla u kamarádky holčiny jak jí dává čůrat tak chtěla taky ale nic,no aa ted to zkoušíme tak ty 2 měsíce,Když se jí zeptám jestli chce čůrat-řekne že né a když jí tam posadím tak se hned vyčůrá a když jí neposadím a věřím jí tak za chvíli je počůraná.Už jsem se párkrát naštvala a dala jí plenku,jenže ona si jí za chvíli sundá,takže nevím.Ven s plenkou samo chodíme a na spaní taky.Stejně je zajímavý že některý děti jsou na to tak šikovný a jiný ne
Presne jak rikala kolegine, prosim hlavne ho nesrovnavej. Jinak ja mam ten samy pripad, desne hyperaktivni, v sesti m. nam stal v postylce na osmi chodil na roce mi z ni vylezl, je nam rok a dva mesice a na nocniku ho neudrzim, zkousim to jen, abych zacpala pusu mame, to vis, stara skola, ale je naprosta pravda, co tu pisou, stejne se to nauci sami, nejdriv si myslim az od roku a pul, ale u nas to vidim na dva roky, vse se naucil sam, nutili ho jist lzickou, nechtel ani tuk, naucil se az v osmi mesicich a uplne sam, ja ho proste nemuzu do niceho nutit a uz vubec nesrovnavej holky a kluky, to ja totiz slysim doma, mame jen same holky, tohle je na generace prvni kluk a holky proste byly hodny, tohle nedelali, tamhle to umely atd a nikdo nechape, ze ten nas neni stejny, proste umi zase driv chodit, ale hold desene zlobi, do vseho leze, vse nici, porad beha, po vsem skace, vse strka do pusy atd a to ho sekyruju a nevysvetluju a i narezu, jen se mi vysmeje a jeste mi vrati jednu zpet anebo nastavi zadek ci ruku a vi ze dostane, jen jak dostane udela to znova a zase se nastavi, tak jsem si ho prestala vsimat a zabralo to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Angua píše:že na otázku „Chceš čůrat?“ dítě VŽDYCKY odpoví „Ne!“. Když minutu na to dítěti oznámíš „Jdeme čůrat!“, dítě půjde a nočník bude plnej.Jo tak tady dělám chybu
Ale ne, nevydrží mi tam sedět
![]()
No ještě má čas
Miarei, tobě fandím
A vůbec, jak to tak pozoruju kolem sebe (v Samíkově věku) - někomu děti sedí na nočníku, někomu hlásí, někomu ani jedno. Všechny jsou beztak na plenách, akorát „hlásiči“ ušetří 2-3 pleny denně a můžou se někde pochlubit, že začínají chodit na nočník. Spolehlivě začnou chodit na nočník všichni (95 %) po druhém roce a rodiče „nehlásičů“ si ušetří kravské dostihy s vysazováním, utíráním loužiček a neustálým vyptávánímTaky jsme začali zkoušet, jak začal sedět (v 9 - 10 měsícich nějak). Chvíli to šlo, seděl, vyčural se, ale jednoho dne si prostě postavil hlavu (nic špatného se mu na nočníku nestalo) a prostě tam sedět nebude a nebude. I třeba nám důvěrně sdělí, že čurá, ale rozhodně odmítá jakékoli kroky, které bychom v souvislosti s tím chtěli podniknout
![]()
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit