2 leté dítě a nočník
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
lvicek píše:domi píše:No to mi prosim te rekni co usetrim???? eletriku, prasek a nervy, ze jen prvni pocurani a uz ho prebalovat???? a ten cas???? takhle ho mam malo, a snazim se ho dat synovi, takhle bych skoncila jen u pracky!Angua píše:(i když těch 900,– měsíčně kdyby mi zůstávalo pro mě…Tak používej látkovky a ušetříš i za současné situace![]()
![]()
![]()
![]()
)
Počkej - v jednorázovce, když se dítě počůrá, tak jej v tom necháváš??? A jak dlouho? A nezačne se ta moč rozkládat? ![]()
Mně teda rozhodně problém „okamžté přebalení“ nedělá a rozhodně nejsem „matka na plný úvazek“, která by nedělala/nestíhala nic kromě přebalování (jen pro ilustraci - jsem podnikatelka, minimálně 3× týdně chodím do kanceláře, externě přednáším na univerzitě, působím v několika neziskovkách… no a samozřejmě mám manžela, 2 děti). U nás pere pračka a prádlo se suší samo, foukat na něj nemusím
Jedno vyprání vyjde na cca 5 Kč (zdroj někde z internetu - když jsem začínala látkovat, sháněla jsem o tom dost informací
), plíny perem co 2, teď už spíš co 3-4 dny (Šárka dost často čůrá jinam než do plíny, takže se toho počůrá méně
). Na praní stačí „mýdlový sliz“ (12 litrů tohoto materiálu vyjde na cca 15 korun, na jednu pračku se dává půl litru). Já fakt nevím, ale zapnout a vypnout 2× týdně navíc pračku mi teda moc práce nedá - rozhodně u pračky nestojím a nečekám celou dobu, až dopere, ale „jdu si po svých“ ![]()
Tvé výkřiky mi připadají jen jako snaha odůvodnit si, proč něco nelze dělat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Cappy píše:lvicek píše:Ušetřit se tím rozhodně dá, ale myslím, že je to zbytečné se rozepisovat.
No to mi prosim te rekni co usetrim???? eletriku, prasek a nervy, ze jen prvni pocurani a uz ho prebalovat???? a ten cas???? takhle ho mam malo, a snazim se ho dat synovi, takhle bych skoncila jen u pracky!
Látkařky ví
Když ty to víš tak hezky všechno nejlíp, i když jsi to nikdy nezkusila
Cappy - já už se zase neudržela
Čímž se omlouvám za dlouhý příspěvek shora ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lvicek píše: …sve zkusenosti to nemam, ale kamaradky to maji a vim, co to obnasi, jak porad perou a jen zehli a stale dokola, nemuzou ani chodit do prace a financne vypomoci a vse musi tahnout jen manzel, protoze nenajdou chuvu, co by jim dite pomohla pohlidat, a tak jsou porad jen doma zavreny a aby stihli normalni domacnost, jako kazda zena a tedy jim ani chlap nepomuze s prebalovani, protoze jejich naturalni nazory nezdili a ekologie mu je ukradena, tak jsou na vse sami a do dusledku nemaji cas ani prave na sveho muze, aby plnily manzelske povinnosti, bud jsou unavene nebo nemaji cas a pak dochazi k hadkam a k rozvodu, ale jim to nevadi, podle toho co rikaji, chlap je debil a spatne si vybrali, kdyz nerozumi, co je to ekologie a vubec nevidi, ze ony udelali chybu a tak maji dite bez taty. a jsou to jen v mem okoly asi ctyri pripady.
Týjo, to by mě fakt zajímalo (odkud jsi? odkud jsou ony?) Já mám naopak ve svém okolí dvojciferné číslo rodin, kde se látkové plíny používají a rozhodně díky tomu nejsou vyčleněni ze společnosti tím, že by jim nezbýval čas na nic jiného ![]()
A k těm látkovým vložkám - víš vůbec, jaká je to pohoda???
Kdo nemá srovnání, ať si klidně tahá mezi nohama ty uměliny ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lvicek píše: …sve zkusenosti to nemam, ale kamaradky to maji a vim, co to obnasi, jak porad perou a jen zehli a stale dokola, nemuzou ani chodit do prace a financne vypomoci a vse musi tahnout jen manzel, protoze nenajdou chuvu, co by jim dite pomohla pohlidat, a tak jsou porad jen doma zavreny a aby stihli normalni domacnost, jako kazda zena a tedy jim ani chlap nepomuze s prebalovani, protoze jejich naturalni nazory nezdili a ekologie mu je ukradena, tak jsou na vse sami a do dusledku nemaji cas ani prave na sveho muze, aby plnily manzelske povinnosti, bud jsou unavene nebo nemaji cas a pak dochazi k hadkam a k rozvodu, ale jim to nevadi, podle toho co rikaji, chlap je debil a spatne si vybrali, kdyz nerozumi, co je to ekologie a vubec nevidi, ze ony udelali chybu a tak maji dite bez taty. a jsou to jen v mem okoly asi ctyri pripady.
He?
Vetsi demagogii jsem uz dlouho necetla. .
Lvicku spendlickem kopes a prstickem hrabes, abys nasla neco spatneho na latce, ale z neznalosti tematu jsi vedle jak ta jedle.
Pece o pleny mi obden zabere vzit kybls plenama a nahazet je dopracky (5min), vyprane prehazet do susicky (5min) a suche poskladat do prihradek (10min). Tech 20min obden jeste zadne manzelstvi nerozlozilo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nocnik
ja jsem malyho nechavala od 1 roka pres den bez pliny a po 1h-2h jsem ho porad svlikala a posazovala na nocnik a ptala se jestli nechce curat do 3 mesicu uz chodil sam
.Pak prisla tezsi zkouska
naucit pres noc.Pred spanim vycurat a max. 1 ho v noci vzbudit a dat vycurat.Nocnik jsem mela porad u postele a do 4 mesicu uz chodi i v noci
.Dnes je mu 2,9 a uz chodi curat na zachod jen porad kakame do nocniku. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nocnik
Jestli nechce sedat tak zkus ve stoje pindika do nocniku.treba chce byt jako tata ve stoje
bude to pak jednodussi naucit ho curat na zachod. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,nám budou v březnu dva roky.Na nočník chodíme už asi 4 měsíce.Malá začla chodit sama od sebe a hlavně díky kamarádkám-viděla jak chodí a tak chtěla o to více.Dojde si sama od sebe,i v noci si řekne a nebo vydrží do rána…Tak je to na tom dětáku,každé je jiné a jinak se učí?Hlavně by jsem řekla nenutit
- Citovat
- Upravit
Řekla bych, že je to hodně individuální. Já malou začla posazovat na nočník v roce, ale opravdu třeba i po půl hodině, když jsem věděla, že tak čůrá do plínek. Vždy pak kolem toho byla ohromná sláva a ona vůbec nechápala
. O dva měsíce později už ale byla doma bez plínek, ale probíhalo to tak, že spíš, než by si říkala, dávala jsem ji preventivně dřív, než se počurala. na jaře bude mít dva roky a momentálně jsme bez plínek kromě na spaní. Ale opravdu bych to nehrotila, dítě na to dříc či později přijde. Má kamarádka měla s holčičkou problémy a během týdne (po druhém roce) byla bez plínek ve dne i v noci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mahja píše:
Nočník mu už nenutím, přestala jsem, ať mi pak ještě více hystericky neřve. Koupila jsem mu i ty tréninkové kalhotky, že ucítí to mokro, ale jemu to bylo jedno, jestli je mokrý, hrál si dál. Používáme látkové plenky, a nechce se ani přebalovat, když se pokadí, tak se mu v tom líbí, musím ho nahánět, že jdeme přebalit, když mu nadílku ukážu, tak se nechce ani podívat.
Chodí za mnou i na záchod, tam mu vždycky říkám, že čůrám…,ale on si tam nesedne.
Tak mi dochází inspirace.....
Dobry večer, mame doma stejny případ..Mohu vedet jak vam to dopadlo? Dcerce jsou dva roky cerstve.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, přidám se, už nevím, jak na to, čůrá do nočníku už od 14ti měsíců po spaní a téměř vždy se vyčůrá, ale když ho nechám bez pleny počůrá se, maximálně řekne ee když je po výkonu, navíc mi nedávno tak dokadil kraťasy, že jsem je musela vyhodit, mokro je mu jedno pokakání taky, dneska se vyčůral na zem a pak v tom šlapal a hrozně se mu to líbilo, tak si říkám, že asi ještě chce nechat vyzrát tu mozkovou soustavu, mě už to nebaví a nevím jak na to, nechci to dělat metodou něco za něco, je mu 23 měs.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit