Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj ![]()
jak dlouho užíváte HA, případně po jaké době užívání jste HA vysadili?
HA užívám již nějáký pátek a bojím se že by mohli nastat problémy při otěhotnění právě díky dlouhodobému užívání HA ![]()
@Arisek15 Brala jsem ji skoro 15 let a otěhotněla jsem po 8 měsících, tedy naprosto v normě. Můj názor je ten, že hodně záleží na tom, zda byl cyklus pravidelný a „usazený“ než ji člověk začal brát, pokud ano, tak je pravděpodobnost problémů výrazně menší.
@Arisek15 8 let a měla jsem problémy s nastartováním cyklu i ovulace ![]()
Já jí užívala 9 let, potom jsem měla kolaps, následovalo kolečko po nemocnici a tam na gyndě mi řekli, že už mam spodek díky HA tak odrovnaný, že jestli to nevysadím, tak už mam smůlu. Tak jsem jí vysadila a za rok se mi podařilo otěhotnět.
Brala jsem téměř 10 let v kuse, s otěhotněním problém nebyl.
6,5roku, po vysazení jeden anovulační, po pár měsících začaly cykly haprovat, prodlužovat se, znepravidelňovat, ale stihla jsem to srovnat ještě před snažením. Brala jsem od 18.
No oni mi doteď neřekli, čím to tenkrát bylo způsobený, proto mě furt posílali po všech čertech
Ale kolegyně měla v tu samou dobu z HA lehkou mrtvičku
Každý člověk jí snáší jinak ![]()
Já ji brala sedm let v kuse vysadila jsem ji a za měsíc otěhotněla ![]()
6 let, a do dvou měsíců jsem byla těhotná
Na každou to účinkuje jinak. Každopádně se k ní NIKDY nevrátím!
@mončís přesně to samé já, vysadila jsem HA, další MS už nepřišla, po porodu jsem si jí nasadila znovu (asi 4 druhy) a vrátili se mi opět neuvěřitelné migrény
, po vysazení zase vše OK ![]()
Brala jsem od 15 let do 23, vysadila, pár měsíců jsem nechala tělo odpočívat a pak se nám podařilo za 5 měsíců
A taky už se k ní nevrátím.
Mě poslední dobou velmi často pobolívá hlava a celkově se cítím vyčerpaná.. ![]()
@Arisek15 píše:
Ahojjak dlouho užíváte HA, případně po jaké době užívání jste HA vysadili?
HA užívám již nějáký pátek a bojím se že by mohli nastat problémy při otěhotnění právě díky dlouhodobému užívání HA
Brala jsem 12 let v kuse, otěhotněla jsem okamžitě po vysazení.