Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj je tu prosim nekdo kdo si nechal zavest antikoncepcni telisko bez mentruace? Tento mesic jako na potvoru jsem ji dostala o dva dny driv a dnes mam posledni den. Doktor bude az ve stredu takze to nevyjde. Pry ze to nevadi, protoze uz jsem dvakrat rodila. Ja se ale ted bojim.
@Viicky píše:
Ahoj je tu prosim nekdo kdo si nechal zavest antikoncepcni telisko bez mentruace? Tento mesic jako na potvoru jsem ji dostala o dva dny driv a dnes mam posledni den. Doktor bude az ve stredu takze to nevyjde. Pry ze to nevadi, protoze uz jsem dvakrat rodila. Ja se ale ted bojim.
To jako si ji chcete nechat zavést během menstruace? A míříte ke gynekologovi, nebo k řezníkovi?
Zaváděl mi jí doktor hned po šestinedělí, menstruaci jsem ještě neměla.
@Viicky píše:
Vy ji mate? nitrodelozni teliska se zavadi behem mentruace.
To jste četla v brávíčku nebo blesku? Je to gynekologický zákrok, který se provádí sterilně. Jak píše @Janik101 ani není třeba, aby žena měla vůbec menstruaci.
Dekuju Janik101. I kdyz po sestinedeli by to jeste nemuselo byt uzavrene. Ja se prave bojim toho nasilneho rostazeni aby prosla Mirena.
To nevím. Já byla na prohlídce po 6nedělí, doktor mi o ní říkal a povídal, že až se pro ní rozhodnu, tak ať se objednám. O menstruaci nic neříkal. Navíc při kojení bych jí nedostala dlouho, takže si myslím, že pro zavedení není MS potřeba.
Já si jí nakonec nechala zavést hned v ten den, ale myslím si, že kdybych si pro ní šla za měsíc, tak by to bylo stejné.
http://www.bayer.cz/…rena_Spc.pdf
Tady to máte, může to být kdykoli, tedy i během menstruace. Jen mi to přijde nechutné.
@Viicky když se bojíš, tak si teda počkej na další menzes. Jak jednoduché ![]()
Jinak ano, tělísko se normálně zavádí i mimo MS, žádná z nás na to zatím neumřela ![]()
Aha, me prave doktor rikal ze se ma zavadet 3-4 den MS. A ted kdyz jsem volala a ptala se, tak mi rekli, ze kdyz uz neni, tak se neda nic delat. Zavedeme i tak. Tak jsem znervoznila. Jsem rada za vase zkusenosti. Cekat na dalsi byl prave trochu problem protoze na konci dalsiho mesice uz mame naplanovano neco jineho. Tak to jsem si oddechla. Jinak ze zavadeni jako takove jsem strach nemela.
Taky se chystám pro tělísko, moje dr. taky říká, že při ms je to lepší, já už čekám čtvrt roku, vždycky to jako na potvoru dostanu na víkend nebo když jsme pryč ![]()
@blecha72 Proč se tu do zakladatelky tak pouštíš? Zavedení Mireny během MS je zcela běžná praxe.
Měla jsem Mirenu 2×, každou mi zaváděl jiný lékař a oba mi řekli, že mám přijít na zavedení ke konci MS. A ten druhý je primář gynekologicko-porodnického oddělení v nemocnici, takže opravdu žádný řezník! ![]()
Ano, casto se zavadi behem menstruace. Nevim proc to nektere tak pohorsuje a jeste maji potrebu hloupe remcat.
Mně zaváděli Mirenu bez MS a bolelo to šíleně, Dr. to tam nemohla skrz to uzavřené děložní hrdlo narvat. Nadávala přitom, že je blbá, když mi nabídla zavedení bez MS. Málem jsem tam bolestí omdlela. Pak jsem tam ještě 20min. ležela, protože mě nechtěla pustit, týden jsem byla na ibalginech, pak to přešlo a 5 let OK.
Akorát upozorňuji, že mi v CAR bylo řečeno, že tělíska nedoporučují, pokud chce žena ještě do budoucna děti, mají s tím špatné zkušenosti. I já jsem příkladem, neroste mi od té doby sliznice a to ji mám venku už 4 roky ![]()