Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Stalo se to někomu? Paní doktorka to zkoušela 45minut, i to celkem pak už bolelo a přesto se jí to nepovedlo
Sem celá bolavá a krvácím ![]()
Tak krvácíš asi proto, že máš MS ne?
aspoň tak se má tělísko závádět a pokud máš blbě natočenou dělohu, tak se to může stát, takové ženy by měly chodit na zavedení pod narkozou a je to i o šikovnosti doktora ![]()
Tělísko se zavádí v době ms..nechápu dr že to neví, nebo proč ti to teda dělala.. ![]()
Hrozně to bolelo
Rvala mi to tak a divila se, že se mi nemůže dostat do hrdla…
@kissi píše:
Hrozně to boleloRvala mi to tak a divila se, že se mi nemůže dostat do hrdla…
POKUD to tělísko máš zakoupené šla bych na zavádění jinam..mužeš klidně i do nemocnice nebo k jinému gynaři..jen si naučtuje za zavedení..
@smurfka není pravda, nezavádí se jen v době MS. Mě ho také zaváděla jen tak, jelikož kojím a nemám MS a čekat na ni až do ukončení kojení třeba jako u prvního syna do 15m, jsem fakt nechtěla. Mě to sice taky trošku bolelo, ale spíš to přeměřování dělohy, než vlastní zavádění do hrdla. ![]()
Ono je to spíš o tom, JAKÉ tělísko zvolila, respektive velikost. Ta se taky určje podle děl. hrdla. Každopádně bych taky šla jinam, mě ho taky zavedla jednou bez ms, normálně na to chodím 4-5 tý den ms. Trvá jí to max. 3 minuty i s přípravou.
Mě to doktor udělal za 5 minut a ne v době menstruce
@HankaHK Jak ti přeměřoval dělohu proč
Tak opravdu bývá zvykem zavádět v době menstruace, a další věc je, že třeba moje sestra prý omdlela bolestí a ležela jim v ambulanci snad 2 hodiny a pak ji od tama odvezli ještě do špitálu, no prostě prej zažila šílený masakr u toho. Pak po asi půl roce prý šla k jinému gynekologovi na prohlídku a ten jí prý jen tak mimochodem řekl: a to tělísko vám zaváděli v narkoze že… a ona: „ne, proč? ale bolelo to jak kráva“. ten že se málem vyvrátil, že má nějakou zakloněnou (?) nebo jakou dělohu a že si nedokáže představit že jí to někdo zaváděl normálně ambulantně.
Takže to asi bude taky o tom.
Taky mám trochu víc zakloněnou dělohu, ale zavedení se povedlo ambulantně. Zákrok jsem absolvovala asi tak týden po konci šestinedělí, bylo to jen trochu nepříjemné a neměla jsem ještě MS.
@marmelada78 Tak to jsou doktoři ke kterym bych nešla dobovolně.
@annaei prý aby zvolila správné místo a velikost, aby si tělísko dobře sedlo, což pak zkontrolovala UZ.