Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Pokud pauza nebyla delší než 7 dní, tak by jsi měla být i tak chráněná. Pokud ale nechceš riskovat a být v nejistotě, tak pro jistotu použijte kondom. Ale měla bys být chráněná i tak ![]()
Dobrý den, chtěla bych se zeptat když jsem si v pátek vzala poslední prášek a v neděli jsme spolu s přítelem měli sex a udělal se do mě jestli to něčemu vadí, včera jsem normálně menstruaci dostala
@pajinka175 jsi chráněna i během sedmidenní pauzy samozřejmě.
Zdravim,
Mam takovy dotaz, jde o to, ze jsem jela pryc tak jsem antikoncepci brala vic jak jedno platicko, ted jsem zhruba v pulce druheho, ale dnes uz dalsi prasek brat nebudu, takze zacne 7denni pauza a ja se chci zeptat, jestli to funguje stejne jako pri dobrani jednoho platicka a tim padem budu chranena i kdyz s pritelem budeme mit pohlavni styk?
Dekuji za odpoved ![]()
Funguje to stejně, ale po té 7mi denní pauze bys zase měla brát minimálně 21 prášků v kuse. Tak aby sis nemyslela, že pak jen dobereš to druhé plato a hurá, další pauza. Já bych klidně dobrala rovnou i tohle, příp. 2 prášky nechala jako rezervu při případném zvracení či průjmu a až potom udělala pauzu. Ono je už v podstatě jedno, jestli je vysasíš teď nebo za týden ![]()
Dobry den.
Chtela bych se zeptat. Antikoncepci neru poprve a prvni mesic.
22.6. Jsem začla brat antikoncepci.
Brala jsem ji poctivě a vždy ve stejny čas.
S pritelem jsme skusili prvni sex 26.6 ale neudelal se do me a nebyly plodne dny. Pak sem měla pohla. Styk. 3 a 4. 7 a to byly plodne dny ale přitel se do me neudělal.
Pak 9 a 10 tak byl styk ale to se už udělal.
Beru atnikoncepri tri-regol 21-7
Teď mam 7 denni pauzu a uz je to 3 dny a menstruace nikde.?
Jak to ze se jeste nedostavila?
Děkuji za vaši pomoc a odpověď.
@Monikasano Tak za
Plodne dny nemas, kdyz beres HA. Krvaceni nemusi prijit hned prvni den pauzy, klidne az nekolikaty den.
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, jestli nevíte, zdali není problém dát si sedmidenní pauzu při změně HA, ačkoliv je v příbalovém letáku napsáno, že mám při změně navázat rovnou. Ráda bych si pauzu dala, ale bojím se, abych pak celý měsíc nešpinila. Přecházím na Logest. Předem děkuji za odpověď. ![]()
@El3 Když jsem měnila značky, normálně jsem udělala pauzu a pokračovala novýma. I tak mi to doktorka doporučovala. Pro jistotu si klidně zavolej na gyndu a budeš mít klid ![]()
Zdravím holky
V pátek jsem si vzala pilulku Lunafem, která byla v pořadí 4 poslední z platíčka, tudíž ve 3. týdnu (v plátíčku zbývají 3 pilulky)
. Asi o 5 minut později jsem ji vyzvracela. V příbalovém letáku jsem se dočetla, že by bylo nejvhodnější začít s pauzou. Pauzu jsem tedy zahájila v pátek (vyzvracená pilulka) a další plátíčko načnu opět příští v pátek. Chci se zeptat, až ukončím pauzu, musím se i dále nějak chránit? Postupovala jsem tedy dobře, když jsem vzala defakto pouze 17 tablet? Máte s tím nějaká zkušenost?