Antikoncepce a sedmidenní pauza

Niki278
14.7.14 18:24

Antikoncepce a 7 denní pauza

Zdravím holky

V pátek jsem si vzala pilulku Lunafem, která byla v pořadí 4 poslední z platíčka, tudíž ve 3. týdnu (v plátíčku zbývají 3 pilulky) :nevim:. Asi o 5 minut později jsem ji vyzvracela. V příbalovém letáku jsem se dočetla, že by bylo nejvhodnější začít s pauzou. Pauzu jsem tedy zahájila v pátek (vyzvracená pilulka) a další plátíčko načnu opět příští v pátek. Chci se zeptat, až ukončím pauzu, musím se i dále nějak chránit? Postupovala jsem tedy dobře, když jsem vzala defakto pouze 17 tablet? Máte s tím nějaká zkušenost?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9374
14.7.14 18:45

Pokud pauza nebyla delší než 7 dní, tak by jsi měla být i tak chráněná. Pokud ale nechceš riskovat a být v nejistotě, tak pro jistotu použijte kondom. Ale měla bys být chráněná i tak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
26.11.14 11:38

dotaz

Dobrý den, chtěla bych se zeptat když jsem si v pátek vzala poslední prášek a v neděli jsme spolu s přítelem měli sex a udělal se do mě jestli to něčemu vadí, včera jsem normálně menstruaci dostala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
26.11.14 11:42

@pajinka175 jsi chráněna i během sedmidenní pauzy samozřejmě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.11.15 23:55

7denni pauza jinak

Zdravim,
Mam takovy dotaz, jde o to, ze jsem jela pryc tak jsem antikoncepci brala vic jak jedno platicko, ted jsem zhruba v pulce druheho, ale dnes uz dalsi prasek brat nebudu, takze zacne 7denni pauza a ja se chci zeptat, jestli to funguje stejne jako pri dobrani jednoho platicka a tim padem budu chranena i kdyz s pritelem budeme mit pohlavni styk?
Dekuji za odpoved :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
26.11.15 00:03

Ano, funguje to naprosto stejně a spolehlivě:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
26.11.15 09:12

Funguje to stejně, ale po té 7mi denní pauze bys zase měla brát minimálně 21 prášků v kuse. Tak aby sis nemyslela, že pak jen dobereš to druhé plato a hurá, další pauza. Já bych klidně dobrala rovnou i tohle, příp. 2 prášky nechala jako rezervu při případném zvracení či průjmu a až potom udělala pauzu. Ono je už v podstatě jedno, jestli je vysasíš teď nebo za týden ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
26.11.15 11:27

S odpovědí souhlasím 8o, perfektně :lol: :lol: zodpovězeno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
16.7.16 08:35

Pomoc?

Dobry den.
Chtela bych se zeptat. Antikoncepci neru poprve a prvni mesic.
22.6. Jsem začla brat antikoncepci.
Brala jsem ji poctivě a vždy ve stejny čas.
S pritelem jsme skusili prvni sex 26.6 ale neudelal se do me a nebyly plodne dny. Pak sem měla pohla. Styk. 3 a 4. 7 a to byly plodne dny ale přitel se do me neudělal.
Pak 9 a 10 tak byl styk ale to se už udělal.
Beru atnikoncepri tri-regol 21-7
Teď mam 7 denni pauzu a uz je to 3 dny a menstruace nikde.?
Jak to ze se jeste nedostavila?
Děkuji za vaši pomoc a odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
16.7.16 09:05

@Monikasano Tak za

1. Když bereš hormonální antikoncepci (HA), tak nemáš žádné plodné dny!
  2. Tělo si na novou dávku hormonů zvyká. I kdyby během pauzy krvácení nepřišlo, není důvod k panice. Až kdyby ani při dalším vysazení (další 7mi denní pauze) krvácení nepřišlo, zajdi si na gynekologii, jestli náááhodou… Ale nestresuj, je to velice nepravděpodobné.
  3. Docela závidím, já naopak krvácela a špinila celé první plato, když jsem HA začala brát :zed: Každé tělo na ty hormony reaguje jinak :kytka:
  4. Dost možná se krvácení ještě dostaví ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5145
16.7.16 09:14

Plodne dny nemas, kdyz beres HA. Krvaceni nemusi prijit hned prvni den pauzy, klidne az nekolikaty den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
El3
3
18.7.16 00:06

Dotaz

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, jestli nevíte, zdali není problém dát si sedmidenní pauzu při změně HA, ačkoliv je v příbalovém letáku napsáno, že mám při změně navázat rovnou. Ráda bych si pauzu dala, ale bojím se, abych pak celý měsíc nešpinila. Přecházím na Logest. Předem děkuji za odpověď. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
18.7.16 13:56

Nemám s tím zkušenosti a asi bych si raději zašla na gyndu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
572
18.7.16 14:00

Zavolej si na gyndu, poradi ti :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
18.7.16 23:11

@El3 Když jsem měnila značky, normálně jsem udělala pauzu a pokračovala novýma. I tak mi to doktorka doporučovala. Pro jistotu si klidně zavolej na gyndu a budeš mít klid ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí