Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Moje milé maminky,
mám necelé 2 roky zavedenou Mirenu.
Asi po pul roce jsem začala tloustnout (jím normalně a navíc cvičím) stejně 8.kg nahoře ještě k tomu co zbylo po porodu. 2× do měsíce 3-5 denní migréna, smutek a depresivní stavy, bolesti kříže, hrozné akné…no trvalo mi víc jak rok, než mi došlo, co za tu nepohodu může. O nechuti na sex ani nemluvě.
Rozhodla jsem se pro přerušení vejcovodů. Můj gynekolog na dovolené.
Můžete mi někdo doporučit kam zajít dle vlastní zkušenosti?
Popřípadě meli jste Mirenu a stavy jako já? upravilo se?
Děkuji
@džuly proc tak radikalne? on staci teplomer kalendar a znat sve telo, a obcas kondom ![]()
Je to radikální, ale mám už dvě deti, další nechci a jsem opravdu hodně plodná, nechci riskovat.
@KackaDoup
To bych rozhodně neriskovala, pokud bych věděla, že další dítě nechci / nemůžu si dovolit. Pak tu bude zhroucená psát, že musí na potrat a 140 stránkách se dozví, že je blbá a nezodpovědná a že se měla chránit pořádně a nejlépe dvojmo.
K dotazu nic nevím, ale taky mě to zajímá, tak budu sledovat, co kdo poradí.
Me2dová děkuji za příspevěk, každého je přece věc co se svým tělem a životem dělá.
Hledám někoho s podobným problémem.
Děkuji
@džuly rozumim,ja jsem taky dost plodna a za cely svuj plodny zivot jsem oethotnela s tímto jen jednou mimo umysl…nedopadlo to, ale to byla ciste moje chyba..byla noc ja uz spala a zapomela jsem premyslet
takze 20 let bez nehody ![]()
@me2dova
jasny, beru, me to vychazi
ja jen vzdycky brojim proti jakemukoliv radikalnimu reseni
ano je to jeji telo…muze si delat co chce, neexistuje nejaka vratna streilizace? ambulantni? to si asi z necim pletu ![]()
http://www.ambulantni-sterilizace.cz/
No, co jsem četla, tak vratné je to dost teoreticky- prakticky se to ve většině případů znovuzprůchodnit nepovede (což uvádí i na těch tebou odkazovaných stránkách)
My bychom ještě jedno dítě chtěli, ale pak bych to také (u jednoho z nás) chtěla vyřešit definitivně. Kdyby jó život přinesl nějakou změnu situace, tak se stále dá jít na umělé oplodnění. Jasně, že do toho člověk nejde s tím, že se nechá sterilizovat a pak si bude k dítěti pomáhat u doktorů…ale jsou to taková zadní vrátka, pro klid duše…