Dobrá učebnice němčiny pro samostudium
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Dobrá učebnice němčiny
Ahoj. Ráda bych vás poprosila o tip na dobrou učebnici němčiny. Kdysi jsem uměla německy celkem dobře, ale během let jsem toho většinu zapomněla, takže celkem rozumím, ale to je asi tak všechno. Ráda bych němčinu zase oprášila, tak se rozhlížím po nějaké dobré učebnici, která je vhodná i pro samostudium. Předem díky za tipy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
učebnice
Ahoj, já mám tuhle: http://knihy.abz.cz/…kove-skoly-2
1 a 2.díl… učí se mi z ní velmi dobře, jsem samouk. Používali jsme ji i v kurzu a na VŠ…takže za sebe doporučuji
- Citovat
- Upravit
http://www.polyglot.cz/…ro-studenty/?…
Má to 4 díly, jednička pro začátečníky.
Učíme podle ní maturitní obory a líbí se mi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě se třeba líbí Tangram, když už jsi německy uměla, je to sice jakoby od začátku, ale takové rychlé a brzy je tam třeba i minulý čaS, navíc to má pracovní sešit a tuším, že snad i CD. Tu učebnici pro jazykové školy moc pro samostudium nevidím, já mám sice doma to staré vydání, ale to nové znám a zdá se mi to takový moc suchý
Ta učebnice Sprechen Sie Deutsch, tu znám taky, je tam spousta gramatiky. Jsem učitelka Nj, také jsem učila podle učebnice Themen, ted ji převydali jako Themen neu aktuel, tak mi taky přijde fajn, ále nevýhoda- je v němčině, jen snad pracovní sešit se dá sehnat nj-čj. Přeju úspěšné studium ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle mě je nejlepší Sprechen Sie Deutsch, taková zelená je, je to jako učebnice, pracovní sešit, vzadu je i slovníček a přehled gramatiky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Líbí se mi tahle http://knihy.abz.cz/…ka-nemciny-1. Jsou k ní i testy. Jako učitelka jsem používala ty, které zmiňuje první maminka a moc se mi nelíbily, myslím, že ani studenty moc nebraly, bohužel škola jiné nepovolila. Jinak učebnic mám spoustu, výborný doplněk pro samouka, který jakž takž mluví si myslím, že je Alltagssprache Deutsch od Fraus, jsou k ní dvě CD a je samozřejmě zaměřená na poslechy. Myslím, že to je taky důležité. No a Sprechen Sie Deutsch, to je klasika ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jedině Sprechen Sie Deutsch, perfektně popsaná gramatika, poslechová cvičení i cvičení úplně vzadu ke každé lekci!
- Citovat
- Upravit
Ahoj, oživuji diskusi s prosbou na němčinářky. Jsem slabý němčinář, zapomněla jsem. Potřebuji poslat jen tyto 4 větičky gramaticky správně (nechci přes překladač)do Německa na správu hřbitova, kde leží náš rodinný přítel. Prosím vás, mohl by mi to někdo přeložit?
Rejpalky, nereagujte, snad pochopíte z textu, že jde o smutnou věc. Děkuju
![]()
TEXT:
Prosím o velkou laskavost: o laskavé zapálení svíček, které v balíčku posílám, na hrobě pana XY. Byl to náš dlouholetý rodinný přítel. Píši mezistátně a nemám možnost přijet. Děkuji Vám za laskavost a dobrý skutek!
I já děkuji! Příp. prosím i SZ. Když napíšete do zprávy adresu, pošlu vám aspoň čokládku nebo něco
dík
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale to Sprechen Sie Deutsch je asi dost rozvlekle, kdyz se to uci 4 roky na gymnaziue, ne? Ja bych chtela na oziveni neco, kde je gramatika vysvetlena spis rychle, abych si to jen mohla ozivit. Shanela jsem Nemecky za 24 dnu (znam to pro jine jazyky), ale asi uz se to neprodava.
- Citovat
- Upravit
@Katakomba jsou to dvě učebnice I. a II. díl. Gramatika vysvětlena česky a dobře a postupně se na sebe nabalující věci. První díl končí budoucím časem, vazby sloves a podstatných jmen, je tam probráno preteritum a perfektum.
Záleží na co to potřebuješ, pokud konverzace - tak některou z německých učebnic - Tangram, Studio D
Já ze Sprechen Sie Deutsch učím dívčinu, co to má jako 3. cizí jazyk, protže chce studovat historii a na gymplu má aj a fj…takže ona potřebuje rozumět psanému textu, potřebuje chápat i gramatické souvislosti…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Potrebuju neco, kde je gramatika proste hodne nahustene. Mela jsem nemcinu na stredni, ale uz si moc nepamatuju. Pamatuju si slova, ale uz ne, jak se sklonuji treba podstatna jmena nebo jaky ma byt spravny slovosled, jak se tvori perfektum pro ruzne druhy sloves atd.
- Citovat
- Upravit
@Katakomba no v tom případě bys měla být spokojena. Tam je vše vysvětleno a mnoho cvičení k procvičení, jinak určitě najdeš na trhu i jen souhrn gramatiky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katakomba Zkus se podívat, jak by se Ti líbila učebnice Tangram, myslím, že k tomu bylo i CD, sice se to tvářilo jako pro začátečníky a ti se podle to ho učili, ale je to tam docela rychlé, brzy minulý čas, brzy slovesa s předložkovou vazbou. I ta témata byl celkem jako že použitelná v praxi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
němčina za 24 dnů
@Katakomba píše:
Ale to Sprechen Sie Deutsch je asi dost rozvlekle, kdyz se to uci 4 roky na gymnaziue, ne? Ja bych chtela na oziveni neco, kde je gramatika vysvetlena spis rychle, abych si to jen mohla ozivit. Shanela jsem Nemecky za 24 dnu (znam to pro jine jazyky), ale asi uz se to neprodava.
Ta učebnice němčiny pro samouky se jmenuje Němčina za 24 dnů a pořád se prodává, měla jsem ji z knihovny a zvažuji taky její koupi, docela mi vyhovuje, je rozdělena i tematicky, takže opravdu během pár dnů má člověk nejnutnější základy. Ale na hlubší znalosti jsou lepší asi ty vícedílné, je to sice na delší dobu studia, ale zase má člověk i lepší slovní zásobu a znalost gramatiky.
- Citovat
- Upravit