Dobrý gympl v Praze

Anonymní
16.6.23 18:03

Dobrý gympl v Praze

Mám dceru (16 let), která chodí na víceletý gympl, ale ten má bohužel strašnou kvalitu. Není tam spokojená se spolužáky, ani s učiteli. Hledáme tak s manželem, kam by přestoupila. Nemáte někdo nějaký typ na dobrej gympl v Praze? Ideálně nějakou vlastní zkušenost, respektive zkušenost dítěte? Je nám celkem jedno, jestli to je škola státní nebo soukromá, ale aby měla příjemné prostředí a solidní kvalitu výuky. Zároveň asi nechceme něco úplně elitního (Keplerka, PORG) a ideální by bylo, aby to mělo zaměření na humanitní předměty. Asi to řeším moc pozdě, ale v nejhorším tam dceru přihlásíme až od druhého pololetí následujícího školního roku. Poradíte někdo? Díky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9779
16.6.23 18:13

Ono bude dost záležet i na tom, jestli vámi zvolené gymnázium bude mít volné místo. Nejde nakráčet s tím „tady mě máte a já k vám budu od září chodit“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31029
16.6.23 18:20

Asi si to predstavujes dost naivne. To nebude moc argument, ze se vam jinde nelibi :think:. Spis mela teda ted delat prijimacky na dobry 4G, to jste prosvihli… Prisla by max o rok, pokud je ji 16.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9190
16.6.23 18:46
@Anonymní píše:
Mám dceru (16 let), která chodí na víceletý gympl, ale ten má bohužel strašnou kvalitu. Není tam spokojená se spolužáky, ani s učiteli. Hledáme tak s manželem, kam by přestoupila. Nemáte někdo nějaký typ na dobrej gympl v Praze? Ideálně nějakou vlastní zkušenost, respektive zkušenost dítěte? Je nám celkem jedno, jestli to je škola státní nebo soukromá, ale aby měla příjemné prostředí a solidní kvalitu výuky. Zároveň asi nechceme něco úplně elitního (Keplerka, PORG) a ideální by bylo, aby to mělo zaměření na humanitní předměty. Asi to řeším moc pozdě, ale v nejhorším tam dceru přihlásíme až od druhého pololetí následujícího školního roku. Poradíte někdo? Díky.

Ahoj, já chodila na víceletý gympl, konkrétně na Ústavní a taky se mi tam moc nelíbilo, takže jsem přešla na Botičskou na 4-letý, ale tedy normálně jsem dělala přijímačky. Na Botičské jsem byla hrozně spokojená, ale je to primárně přírodovědný gympl. I když se tam pak od myslím 3. ročníku dají různě volit bloky předmětů, tak si myslím, že i humanitně zaměření lidé si tam můžou najít svoje. Od nás ze třídy se dostali lidi i na práva, na učitelství ZSV a jazyků, na sociální práci a podobně.

Jinak ségra chodila na gymnázium Profesora Jana Patočky a tam to bylo dost zaměřené na základy společenských věd, pořád psali nějaké práce, museli číst různé filozofické knížky, dějepisu tam taky měli hodně a jazyky docela ok snad taky. Ségra pak šla na humanitní obor na VŠ a u přijímaček neměla problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42247
16.6.23 18:59

A v které je třídě? Z kvinty by šance být mohla, z kvarty bude všechno narvané k prasknutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
16.6.23 19:53

Proc nedelala prijimacky? Do 1.rocniku ctyrleteho dobreho gymplu ji nevezmou ani omylem..do druheho nevim, ale pujde do jiz utvoreneho kolektivu, coz neni idealni. Ale pokud jeji gympl neni moc dobry, pak mam o prestupu pochybnosti, protoze taktika jit na horsi a prestoupit na lepsi neni moc fer…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
16.6.23 23:00

Jinak prijemne na me pusobila Postupicka, ale osobni zkusenost nemam. Tu mam jen s gymnaziem Vitezna plan, vseobecne, prumer, ale myslim, ze by spise neprijali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.6.23 06:35

Chodila jsem na 8G Českolipskou, mají i 4G. Už je to nějaký ten pátek, ale mám jen dobré zkušenosti - jak tehdy, tak i zpětným pohledem.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin