Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,jsem tu dneska poprvé.Třeba mi poradíte.na podzim jsem byla na kyretáži -zamlklé těhotenství 8tt ,pak jsem dostala HA na 3m a už tři měsíce se pokoušíme znova,ale pořád nic.Jsem trochu nervózní, protože MS je jeden měsíc o týden dřív, pak zase později a navíc stašně slabá.Vůbec nevíc nevím,kdy a jestli vůbec dochází k ovu a kdy se máme snažit.Díky za rady Berunda
Ahoj,
já jsem byla taky na kyretáži a to v březnu 2004, a od té doby (po 2 měsíční pauze) se snažíme. Napřed vůbec nechodila MS, teď už chodí pravidelně, bývá i ovulace, ale přesto nemůžu otěhotnět. Záleží na spoustě faktorů.
Já se uklidňuji tím, že asi zatím není ovulace tak kvalitní, aby se dalo počít.
Ale už ztrácím trpělivost, více jak rok a pořád nic..
Ahoj holky,docela jste mě znervóznily.Já jsem byl na revizi po zamlklém těhu před 4 dny.takže zrovna procházím šestinedělím.Ale doktor říkal,že za 2-3 měsíce se můžmee pokoušet znova.No uvidím,co mi řekne ve čtvrtek na kontrole.taky něco říkal,že dostanu nějaké léky.Ale snad mi nedá HA.A já si myslela,že pak o pljde jako o drtátku.
Pokud nemáš jistotu s ovu ,tak si kup ovulační testy.Já si je koupila,v lednu a v únoru jsem byla v tom.Ovu mi ukázaly spolehlivě.
S tím počítátm,že je zase vyzkouším i v létě,teda pokud budu mít svolení od svého lékaře.Ale někade na internetu jsem četla,že nělkteří lékaři po revizi-kyretáži ,doporučují čekat až 6 měsíců.Prý se sliznice zcela zacelí a je v daleko menší pravděpodobnost potratu.Ale ta doba je příliš dlouhá,tak nevím,jestli jí vydržím.A s tou nepravidelnou menstruací bych se svěřila svému doktorovi.
To je vše ,co vím:) Držím moooc palce a brzy //.
Pupula
Mně taky doktor řekl,že mám alespoň 3 měsíce počkat,poctivě jsem trpěla a pak se divil,že jsem to vydržela.Dneska jsem byla u gynekologa, už jsem to nemohla vydržet,předepsal mi utrogestan na srovnání cyklu a bude sledovat jestli dochází k ovulaci.Tak jsem se trochu uklidnila a zase doufám že to příště už musí vyjít! nejlepší je, že jsem odvahu dodávala holce, co už prodělala ě zamlklé potraty a už to nechtěla riskovat a te´d je už v 7tt a zatím všechno v pořádku.Takže člověk se holt nesmí vzdávat.
Ahoj Berundo,to se teda nesmí člověk vzdávat:) Já jsem teda 4 den/teprve!!!/ po revizi a docela mi kolísají nálady,jednou je to depka,podruhé mám náladu úplně skvělou.Hrůůůza.Ve čt jdu k lékaři na kontrolu,tak se najednu stranu těším,co nového se zase dozvím,ale na druhou se děsím,abych neměla nějaké špatné výsledky.To si hold nevybereš:) Taky jsem zvědavá jak to teď bude s menstruací.Neměla jsi žádné problémy po revizi?? Já jsem dneska začala mírně špinit a docela mě bolí břicho a kříže jako při menstruaci.Tak snad to není nic vážného:)
Držím ti palce!!!! Pupula
ahoj papulo, obavy neměj,
těch možných komplikací po je hrozně málo.Taky jsem pár dní špinila a ms přišla až po pěti týdnech/do 6 to prý je normální,pak by se muselo na injekci/ jediné, co mě trochu vyvedlo z míry, je od té doby hodně slabá ms 1-2 dny. A depka, ta se mě držela několik měsíců ,nemohla jsem bez breku koukat na děti v kočáku a maminy s bříškem,dneska je to o hodně lepší,ale stejně si občas říkám ,že bych právě teď šla na mateřskou.No, snad se taky dočkám,nejsem totiž z těch, co se vzdávají,zatím si každý měsíc pobrečím, že zase nic, ale za chvíli už doufám, že ten další to určitě vyjde.Hodně štěstí ve čt a hlavu vzhůru! berunda ![]()
Ahoj Berundo,
s tebe úplně srší optimismus!! To jsem přesně potřebovala. Jsem už více jak rok po kyretáži a pořád nemůžu otěhotnět. Každý měsíc jsem více a více ve stresu, že už to nepůjde. Přitom jsem úplně zdravotně v pořádku. Tak nevím, prý je (podle Dr) chyba v mé psychice, ale jak na to nemám myslet když miminko tak moc chci??
Jak dlouho se snažíte vy?
Daria
ahoj Dario, ten optimismus - to je čistě vsugerovaný.Vždycky,když se mi něco nedařilo,tak jsem si řekla,že na kolena mě nikdo a nic nedostane a že všem ukážu,že to jde ,jak se říká navzdory všemu a všem.Zatím
to funguje a daří se mi nakazit i ostatní a mám z toho radost.Na kyretáži jsem byla loni v listopadu a dušičku to moc bolelo.Vyřešila jsem to tak,že jsem se prostě jakoby rozdvojila jedna část si pobrekává a dělá přesně to, co nechtějí doktoři,tj.myslí na mimčo dnes a denně a ta druhá polovina žije „příkladně“ tj, nemyslí na to, co nemá a ta sny té první poloviny jsou pro ni jakoby jen snem,něčím neskutečným,a protože to je neskutečné, tak se pro to ani nemůžeš trápit.Nevím,jestli jsem to napsala srozumitelně,ale docela to funguje,prostě se přepínám z jedné půlky na druhou.Teď momentálně jsem trochu netrpělivá,protože kolem mě jsou všechny těhotný!!!!!!! Hrůza! Ale to bych nebyla já - říkám si, když to dokázaly oni, dokážu to taky!!!!!! hlavu vzhůru, přece se nenecháme všemi předhonit./
Toje docela dobrej nápad ne brát to naše snažení jako závod, když na konci je tak vytoužená odměna. Ahojky berunda
Ahoj Berundo,tak jsem po druhé revizi,ve čt jsem začla krvácet a dneska jsem byla na vyčištění znova.Ale už je mi líp a hlavně mě už tak hrozně nebolí břicho.
Holky,hrozně vám opřeuju,ať se vám to brzy podaří.Ale opravdu mě straší,že rok po revizi se vám to pořád nedaří.A taky že máte menstruaci slabší.Já to všechno vidím asi moc růžově.Snažit se prý můžeme tak od července, a já si pořád myslím,že v srpnu už budu v tom.Asi bych měla stát noha více při zemi,co?
Nemáte žádné léky? Doktor říkal,že mi nějaké předepíše,tak uvidím.
Hlavně hlavu zhůru.,určitě se to zase podaří.Držím palce.Pupula
ahoj papulo,určitě si řekni o kyselinu listovou,je potřeba pro přípravu na otěhotnění a v prvních třech něsících,víc inf. o ní najdeš na stránkách naše rodina.cz ,mně doktor řekl,ať jěště užívám maternu,tak se „cpu“ práškama,zatím jen pro ten pocit, že aspoň něco můžu udělat.uvidíme na vyšetření ve čt,co se tam dozvím.A v srpnu opravdu klidně můžeš být v tom,růžové brýle si nech,je to lepší než se trápit.Držím palečky.
berunda
ahoj, tak jsem byla u doktora a snad bude všechno ok -tj. zkontroloval na ultrazvuku jestli dozrávají vajíčka,během několika dní by mělo dojít o ovulaci a teď tam musím každý den,ale zjistil taky že mám v levém vaječníku nachystaná hned 2 ,neměla jsme odvahu se ho zeptat,jesli to znamená také možná dvojčata nebo jestli se může uvolnit jenom jedno.Ale co pak to druhé? berunda ![]()
AHoj holky,
myslíte si, že při cyklu dlouhém cca 35 dní může také docházet k ovulaci? Už přes půl roku se snažíme o miminko a stále se nedaří. Měsíčky mám nepravidelné, takže vlastně pořádně nevím, kdy jsou ty „správné“ dny na tulení. Bazální teplotu neměřím, myslím, že bych byla ještě víc vynervovaná, zkoušela jsem proužky Glukophan, ale jen do 19 dne cyklu a proužek ani jednou nezměnil barvu. Myslíte, že ovulaci prostě nemám, nebo proběhla až později.
Děkuji a všem přeji brzy // a hodná miminka
Ahoj Kateřino,k ovulaci určitě dojít může, ale později,při pravidelném cyklu je to asi 14 den, při prodlouženém třeba až 20.Zkus se mrknout na adresu naše rodina.cz nebo sexus.cz , hlavní téma - mateřství a tam si najeď na plodné a neplodné dny, mají tam přehledné tabulky,kvůli té nepravidelnosti ms si radši dojdi za doktorem, u mě šlo o stejný problém,holky mně to taky poradily a udělala jsem dobře,předepsal mi prášky na srovnání cyklu a teď mě sleduje kvůli ovulaci, a k té by mělo každým dnem dojít /?/ vlastně sleduju všecho jak v přímé přenosu. Tak se teď tulíme o stošest,uvidíme za 14dní.Hodně štěstí a dej vědět, jak to dopadlo.Berunda ![]()
Berundo děkuju,
k doktorovi asi budu muset, i když mám z gyndařky panickou hrůzu, no magor. To i k zubaři chodím raději. Doma už jednoho miláčka máme, dnes jsou mu přesně 2 a půl roku. Chtěli jsme mu pořídit sourozence a jaksi se nedaří. Mám z toho malinko nerva, protože syn se nám podařil na první pokus, a to i při mém nepravidelném cyklu. V té době jsem neměla tušení o nějaké ovulaci, bazální teplotě, ovulačních testech atd. Teď jsem chodící encyklopedie - Jak správně počít, vím, že důležité je na to nemyslet, takže teď pořád myslím na to, jak na to nemyslet:o) No, snad se zadaří.
Tobě i všem snažilkám brzy // a pohodové těhotenství a miminka
Katka