Dodělat maturitu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Dodělat maturitu
Studovala jsem zdravku, bohužel mi nevyšla maturita. Pokusy jsem stratila a teď bych si ji chtela dodělat. Je to cca 3roky, takže nejspíš si ji budu muset udělat znovu celou že? Nebo jak to funguje? Slyšela jsem, že uz si musím zopakovat poslední ročník. Jenže mám mimco, takže bych to asi dala dálkové.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Počkej, jakože jsi vyčerpala oba pokusy? V tom případě musíš absolvovat CELÉ 4 roky znova. Poslední ročník se opakuje POUZE pokud jsi nebyla k maturitě připuštěna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Terdul píše:
I kdyz vycerpe vsechny maturitni pokusy, muze opakovat posledni rocnik. Ale je tam lhuta, myslim dva roky od posledniho pokusu.
Je to jenom na dobré vůli ředitele. Oficiálně je to takto:
Opakování maturity
Opravnou zkoušku můžete konat dvakrát a musíte to stihnout nejpozději do 5 let od ukončení posledního ročníku střední školy.
K opravnému termínu se musíte přihlásit, platí zde stejná data jako pro řádný termín – tedy do 1. 12. resp. 25. 6. daného roku.
Skládáte ji pouze z předmětů, ve kterých jste neuspěli. Jestliže jste nevykonali dílčí zkoušku, opakujete pouze ji, totéž platí pro profilovou část maturity. Pokud jste nesložili nepovinnou zkoušku, opravná zkouška se nekoná.
Pokud se vám zkouška nepodaří ani na dva opravné pokusy, máte ještě šanci podat opět přihlášku na školu a domluvit s ředitelem zařazení do 4. ročníku.
Pokud jste již maturitu vykonali při předchozím studiu, společná část maturity se vás netýká, profilovou část maturity vám může ředitel uznat.
Read more: http://www.kampomaturite.cz/…lam-maturitu#…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejlepší bude na nějakou zdrávku zavolat. Nemusí se striktně držet nějakých tabulek a posoudí to individuálně. Můžu vědět, který předmět ti nevyšel u té maturity?
Příspěvek upraven 06.10.16 v 20:35
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neudělala jsem ústní - češtinu a ošetřovatelství. Jinak písemnou a praxi ano.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit