Dohoda o svěření do péče.

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
10.3.21 22:46

Dohoda o svěření do péče.

Dobrý den. Ráda bych se zeptala, pokud s bývalím přítelem sepiseme dohodu o svěření malého do mé péče, dohodneme se společně na výživném i styku s otcem, dohoda bude podepsaná overym podpisem, bude mi tato dohoda stačit při žádosti o příspěvky na bydlení?
Jde mi o to, že dokud si nenajdu s malým byt, můžeme bydlet u otce maleho, ale bez příspěvků bych byt nezvládla platit. A nevím, jak je to soudně když bydlíme stále spolu. Šlo by soud o svěření udělat i v případě že rodiče stále pobyvaji ve stejném domě? Děkuji za odpověď.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34322
11.3.21 01:01
@Anonymní píše:
Dobrý den. Ráda bych se zeptala, pokud s bývalím přítelem sepiseme dohodu o svěření malého do mé péče, dohodneme se společně na výživném i styku s otcem, dohoda bude podepsaná overym podpisem, bude mi tato dohoda stačit při žádosti o příspěvky na bydlení?
Jde mi o to, že dokud si nenajdu s malým byt, můžeme bydlet u otce maleho, ale bez příspěvků bych byt nezvládla platit. A nevím, jak je to soudně když bydlíme stále spolu. Šlo by soud o svěření udělat i v případě že rodiče stále pobyvaji ve stejném domě? Děkuji za odpověď.

Super system, kdy mama se stara o dite, tudiz nemuze do prace, vysmatej tatinek plati 2000 alimenty a o ostatni se postara stat…

Bydleni by ti mel zajistit pritel - nebo pomoci se synem tak, abys mohla mit svuj vydelek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
11.3.21 06:50

Nevím, jak teď, ale byly doby, kdy na sociálce dohoda bez posvěcení soudu nestačila. z důvodňovali to tím, že úředníci přece nemůžou vědět, jestli je výživné adekvátní nebo jenom účelově nízké. ale ono stejně dokud budete bydlet všichni společně, tak příspěvky na bydlení z příjmu všech, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
11.3.21 06:55

Bylo nutné to mít od soudu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.3.21 10:02

@Lucie_Sx
Přesně tak.. 🤦‍♀️ Tatínek svůj barák, peněz na rozdávání ale aby přiznal opravdový svůj výdělek to ne. Starat o dítě se nebude, když bude nemocné budu s ním doma já a tím pádem já přijdu o peníze a ne tatínek. Je to vše na hlavu postavené.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.3.21 10:05

Všem i tak děkuji za odpověď. Půjdeme tedy k soudu. Hold to nějak ještě ty měsíce společného bydlení budeme muset přežít. Bohužel bez příspěvků bych to ještě nezvládla. Malý půjde snad do školky až od září a do té doby nemám žádné hlídání. Samozřejmě v dny, kdy by byl u tatínka bych měla brigádu ale i tak by to nepokrylo dnešní náklady na bydlení a na jídlo.

• Citovat
  • Upravit
5
11.3.21 10:43

Dohoda s úředně ověřeným podpisem stačí. Ale pokud bydlíš s ním, tak ho budou počítat do společně posuzovaných osob.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.3.21 10:50

@black_eM
Mě jde spí o to, abych už měla v ruce to že malý je v mé péči a výši výživného když půjdu žádat o příspěvky na bydlení až Budem mít svůj byt. Samozřejmě pokud bude stačit pouze dohoda mezi námi, sepiseme ji až v době kdy už budu mít svůj byt. To by už nemuseli brát i jeho příjem ne?

• Citovat
  • Upravit
477
11.3.21 12:11
@Anonymní píše:
Přesně tak.. 🤦‍♀️ Tatínek svůj barák, peněz na rozdávání ale aby přiznal opravdový svůj výdělek to ne. Starat o dítě se nebude, když bude nemocné budu s ním doma já a tím pádem já přijdu o peníze a ne tatínek. Je to vše na hlavu postavené.

Uzavíráte dohodu. Takže pokud se Ti nelíbí, že tatínek má svůj barák, peněz na rozdávání, starat o dítě se nebude, tak PROČ chceš takovou dohodu podepsat???

Pokud se chlap nechce starat, má představu, že dá 2000kč (sice nepíšeš, jestli tolik) a „je po problému“, tak je víc než hloupé mu na takovou hru přistoupit.
Dneska to vidíš tak, že se „dohodnete“ a budeš mít klid.
Né, nebudeš. Zjistíš, že 2000Kč jsou málo, že chlap na děcko kašle. Ale změnit to jen tak nepůjde, z chlapa nic nevytřískáš, starat se ho nedonutíš.

Nejlepší je donutit toho dacana, aby se STARAL taky. Peníze se samy osobě NEPOSTARAJÍ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
11.3.21 12:22

Dohoda každopádně stačí, ale nevím jestli ti to hned schválí. Ja jsem mohla žádat až po 3 měsících kdy opustil společnou domácnost. Ale nevím jak to je, když si seženeš jiný bydlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna