Do kdy ji nechat ve školce?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
202
27.8.14 08:17

Dokdy ji nechat ve školce?

Ahojte, mám dilema :-( moje 4letá dcerka nastupuje poprvé do školky a já uvažuji nad tím, jestli ji nechat ve školce a vyzvedávat až po spaní (v 15h) nebo po obědě??? Potýkám se s maminky, které si dítě budou vyzvedávat dokonce i před obědem a hodně maminek po obědě. Já počítala s tím, že dcerka tam bude i spát…bydlíme 2km od školky(ve vedlejší vesnici)…jak jste to měli vy? Třeba mladší dcerka bude nastupovat do školky před 3.rokem a na celý den…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16365
27.8.14 08:20

@MonaM1 4letacka iz je velka. Pokud ji tam potrebujes nechat tak to proste zkus a uvidis.
Za me ideal je zvykacka alespon tyden po obede, ale soudim dle avych deti. Ty ji znas nejlip

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kili22
27.8.14 08:20

Pokud je zvyklá spát po obědě tak nechávej až do 15 hod. 4 leté dítě jž je dost velké, zvládne to. :)

• Citovat
  • Upravit
32873
27.8.14 08:21

První den byl do 10h (než šly děti ven). Druhý den do oběda, a třetí, čtvrtý a pátý celý den. On to vzal v pohodě a mně to lépe vyhovovalo kvůli režimu mladšího.
Byly mu 3 roky a 3 měsíce a po obědě moc nespával. ale ve školce jo, nebo jen leží..nikdy mi nikdo neřekl že by byl se spaním problém. A beru ho obvykle po spaní, jen výjimečně vyzvedne v pátek babička po obědě. Mladší bude muset být asi celý den od začátku, bude mu 3,5. Ale taky myslím že to zvládne, už tu školku zná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
27.8.14 08:24

A za chvíli zacne a co ji mam obléct? :lol: uh uvidis, ne? Kdo planuje, zarucene mu to vyjde jinak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4267
27.8.14 08:25

Když šla dcera do školky byly jí 2roky a 9měsíců a rovnou jsem jí tam nechala celý den, za prvé ještě spala po obědě a za druhé jsem se bála, že když jí budu brát po obědě a pak bude potřeba, aby tam byla celý den tak nebude chtít… a v pohodě to zvládla :palec:… neřiď se dle ostatních, ale podle své dcery zkus to a uvidíš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
846
27.8.14 08:27

Jestli jsem pochopila, máš ještě mladší, se kteou jsi doma? Jestli jo, chodila bych poo. Mojí holce bylo hrozně líto, že musí do školky a já jsem doma s bráchou. Celý den tam byla, až se sama rozhodla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24128
27.8.14 08:29

Tak dcera když šla poprvé do školky, tak to taky bylo skoro na celý den. Manžel ji vyzvedl dolem 15 hodiny. Zvládla to.

V pondělí půjde poprvé do jiné školky, tak uvidím. Domluvím se s ní, kdy bude chtít jít domů, zda po obědě či po spaní. V úterý vím, že půjde po obědě, aby si užila trochu babičky a dědy, pak už ale celý den.

Edit: šla v necelých 3 letech

Příspěvek upraven 27.08.14 v 08:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kili22
27.8.14 08:30

Záleží na tom jestli spí poo. Pokud jo, nevidím důvod ji brát domů, když stejně půjde spát doma. Pokud ale nespí brala bych si ji po obědě.

• Citovat
  • Upravit
515
27.8.14 08:31

Klidně bych nechala celý den rovnou, tak jsem to měla s prvním hned od tří let (chodila jsem do práce, ani to jinak nešlo) a mladší nyní ve dvou letech nastupuje od září do jesliček a bude tam také až do čtyř než se vrátím, oni se tam ty děti mají dobře (a hlavně nám nic jiného nezbývá)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
27.8.14 08:31

Dcera chodí do oběda pořád, syn takhle odchodil celou školkovou docházku, ale já nemám děti, které by školku extra milovaly.

Rozhodla bych se podle dítěte, jestli po obědě ještě spí, jak se mu v kolektivu líbí a podle vlastních možností(jak to půjde skloubit s mladším dítětem), začala bych postupně, jak to teda ve školce umožňují. Pokud bude školku milovat a bude tam chtít zůstat, tak nechat, pokud to bude boj, tak postupně a až půjdeš do práce, tak nechat na celý den. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32873
27.8.14 08:33

@poplach to záleží na dětech..můj chodí do školky rád, protože si odpočine od bráchy. Naopak to platí taky. Těší se pak na sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3853
27.8.14 08:40

Syn jde taky poprvé do školky a jsou mu 4. Plánuju, že pro něj budu chodit první týden po obědě a pak když půjde všechno hladce, ho tam budu nechávat do odpoledne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
27.8.14 08:43

@Sibyla0 mas pravdu :pankac: ale kdyz on ma nekdo proste planovaci naturu a tomu se tezko odolava :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
27.8.14 08:48

Každé dítě je jiné, ne všichni rodiče mohou vyzvedávat po obědě nebo už ve 3 hodiny. U nás to bude záležet na klukovi, ale asi tam hned bude spát (do školky se děsně těší a nejvíc na spaní). A pak podle toho, jak mi bude vycházet práce. Ale předběžně tam bude muset být 7- 16:45.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML