Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky malá moc nechce normální jídlo, musím ji pořád nutit, ovoce a zelenina taky žádný zázrak, jen tak paprika, jablko, banán a mrkev. Dáváte nějaké vitamíny, řeším to aby byla tročku odolnější pak ve školce.
Dáváme multi-Sanostol. Je to vitamínový sirup. Nedáváme ho pořád, jen když řádí chřipky, nebo teď před nástupem do školky. Je doporučovaný i po nemocech, operacích ap. kdy je potřeba aby se tělo dalo dokupy. Mimo jiné i podporuje chuť k jídlu, tak by vám mohl pomoci i s tímhle ![]()
No tak to je super nápad, co se týče sladkostí to má chutě od rána do večera, ale normální jídlo nemusí. Už si to píšu.
K odolnosti ve školce nic nepomůže
Ale to co ti jí, je dostačující. Můžeš přidat obyč céčko a imunoglukan (Hlíva). Multivitamíny jsou zbyteče, tělo většinu nepobere.
@JayLee píše:
jj davam ale jen tu a tam nic pravidelného od jesliček co zacala chodit a jen přes zimu vicemene a menim ji je takze mela Martanky a Vibovit - delaji se i jako sirup nebo pak cucaci zalezi co dite uz zvladal lipnevim zda to bylo vitaminama ale je ji ted 5 let a 4 mesice a ještě nikdy nemarodila a nemela atb max nejaka dvoudenni rymicka nebo kaslik ale nic velkého ani na dlouho takze za me urcite něco davat přes zimu
Tak to jste holky šikovný, zrovna v tom věku kdy bývají ve školce děti nejvíce nemocné.
My budeme asi muset sirup, teď jí dávám Béčko a je to problém., musím rozpouštět v čaji.
@arkadie píše:
K odolnosti ve školce nic nepomůžeAle to co ti jí, je dostačující. Můžeš přidat obyč céčko a imunoglukan (Hlíva). Multivitamíny jsou zbyteče, tělo většinu nepobere.
Já do ní nechci cpát kdo ví co, ale teď měla zrovna pásový opar, nemocná taky nikdy moc nebyla jen párkrát rýmu.
Vitamin c z DM je sypky, ten davam do piti. Vloni Imunoglukan a Floradix taky z DM. Letos totalni hysteraky, takze asi jedine taky neco cucaciho. Ale stejne tomu moc neverim. Premyslim spis nad odstavnovacem.
Dřív mi ovoce jedla víc, co je starší tak už jí to tak nejede.
Ten sirup jí koupím určitě, myslím ten Multi Sanostol.
Lepší Vibovit nebo Marťánci?
Dávám. Ne na imunitu, ale proto, že nejí žádnou syrovou zeleninu a ovoce tak jednou za týden jednu porci.
Dávám Vibovit želé od tří let, líbí se mi, že je tam „jen“ 50% denní dávky vitaminu, takže nebude převitamínovaný, protože ve stravě něco málo přece má. Bude mu pět a ted jsme najeli na Vibovit cucací tabletky od 4 let, kde to zvedli na 60% a přidali víc déčka.
Ahoj, já dávám malé teď před nástupem do školky Imunoglukan sirup…je to česká značka a recenze také dobré, tak uvidím ![]()
Hezké ráno,
poraďte nějaké vitamíny pro podporu imunity pro tříletou, asi cucací, se sirupem by byl problém, ale mám podmínku, aby to bylo co nejméně chemické, tudíž bez barviv, umělých sladidel a podobných chuťovek.
Díky ![]()
Dobry den chci se zeptat nevi nikdo kdy mi tak zhruba pride matersks ze slovenska na ucet ceske sporitelny jelikoz sem se prestehovala ze slovenska do cr a na slovensku jsem uvedla cesky ucet aby mi to posilali na ucet a nevim kdy mi to pride ja sem na slozenku dostavala 19teho ale nevim kdy to pride na ucet moc krat vam dekuji za odpovedi ![]()
@RadkaOR Taky doporučuji multi sanostol
Když byli děti malý, tak jsme ho kupovali často, je i proti nechutenství a na podporu imunity
Jinak nám dětský doktor říkal, že nejlepší je obyčejné céčko. Když jsou děti už větší, tak kupuji vibovit nebo rakytníček.