Do kdy jste dětem dávali UM?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Dokdy jste dětem dávali UM?
Ahoj holky a maminky ![]()
Prosím pěkně chtěla bych se zeptat dokdy jste svým dětem dávali UM?
Já mám 19 měsíční dcerku kterou jsem do 9 měsíců kojila..poté jsem ji začala dávat mléko HiPP.. potom jsem jí ho. davala už jen ráno a večer ale teď už jí dávám normální jídlo..
Semtam ještě večer flašku vypije..ale už je to málokdy..
Můžu ji to už úplně přestat dávat, nebo bych ještě měla?
Děkuji za odpovědi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Jestli už jí normálně tak UM už bych nedávala. Je to zbytečné ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Maja6802 já mám dvouletého a ještě si dá.. ale on má intoleranci laktózy, takže nemůže jen tak mléčné výrobky. Jinak už bych na to kašlala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Starší asi do roka a půl, mladší vůbec. Do 14 měsíců byla kojená a UM nikdy nevzala do pusy, prostě jí nechutnalo. Nepila a nepije ani normální mléko. Takže jako mléčné výrobky má jogurty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejstarší syn do 4 let
ale on byl šílený nejedlik, já do něj třeba ráno nedokázala dostat ani sousto, tak mu to nahrazovalo jídlo, protože to mlíko byl aspoň ochotný vypít. Mladší cca do 2 let. Záleží jestli ti jí mléčné výrobky, jestli moc ne, tak bych ještě nechala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcera ho sama přestala chtít nějak po 2.roce. Jinak bych jí ho dávala do 3 let.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Do 5 let obě děti, dávala jsem místo kravského mléka ke snídani a večeři.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn ho pil čím dál tím míň a pak ho začal odmítat. Tak už jsem mu ho nedala.
U dcery to taky plánuju stejně, jakmile se konečně pořádně rozjí, tak bude mít mlíko akorát tak na snídani a večeři a pak ho třeba už nedám na snídani a přijde čas, kdy ho nebude chtít ani na večeři ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dceři do 2,5 let ráno, večer. Do 5 let večer, ale nechtěla klasické mléko, tak jsem musela poslední rok čarovat, postupně jsem ubírala um a nahrazovala plnotučný mlékem
až si prostě nějak na to mlého zvykla. Pokud má tvoje malá dostatek mléčných výrobků tak bych už nedávala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle doktorky od roka už UM není nutné, pokud dítě jí mléčné výrobky, např. jogurty. Klasické mléko není potřeba dětem dávat vůbec. Např. naše děti ho nepijí, nedávám jim ho.
- Citovat
- Upravit
Nas otesanek roste rychlosti blesku a UM ma porad, ve 3 letech. Ji normalne vsechno, ale to mleko mu nechavam.
Obcas teda rekne, ze nechce. Ale vetsinou ho ma rano a vecer.
Nevim jestli je to diky tomu, ale temer neni nemocny. V zari zacal skolku a byl nemocny 3×. Jednou sedma nemoc, jinak rymicka, kaslicek na 2-3 dny. Je tam Dcko a jine vitaminy, mineraly takze uz nedostava jine laskominy tohto druhu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Do necelych 18 mesicu (kojeny do 15 m), sam ho i prestal chtit, pil ho jen maly hrnecek pred spanim. Ma rad klasicke mleko i vsechny mlecne vyrobky, takze uz neni potreba. Nabizela bych jen kdyby je nechtel anebo kdyby nedal moc jidlu, ale on je skvely jedlik.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můj má v lednu 3 a pije nejradši krabičky mlicko s kaši od nestle.
dá si jednu před spaním a druhou ještě během noci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit