Doktoři - studium

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
21.6.24 11:17

Musela by na kolej a to ubytování je na tom asi to nejdražší. Alimenty mám ale ty jsou malé a prarodiče nepomůžou.

• Citovat
  • Upravit
5622
21.6.24 15:25
@Anonymní píše: Více

Jak je na tom finančně otec? Nestálo by za to požádat o navýšení alimentů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56092
21.6.24 15:48

Hele, pokud chce jít dcera studovat, co najít spolubydleni, bydlení u starých lidí, kde by jim pomohla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
23.6.24 08:49

Ahoj, medicínu jsem studovala a u toho pracovala v nemocnici 12ctky, hlavně noční a víkendy. Je to 5 let zpátky. Měla jsem bydlení u rodičů, do školy jsem dojížděla cca 1:45 jedna cesta.
Nezvládla jsem to, zkoušky se mi nakupily a já se pak nestihla naučit. Je to moje blbost. Teď bych to řešila úplně jinak, ale po bitvě každý generál.
( Většina bydlela na bytě a nebo na koleji, rodiče posílali okolo 6-10 tisíc. Brigády měli také, ale až v pozdějších ročnících)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9750
23.6.24 08:55

Na sociální stipendia jste se dívali? Některé školy je poskytují. No a jinak brigády přes prázdniny, hledat sdílené studentské byty, které můžou vyjít levněji než kolej a už dopředu šetřit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
23.6.24 09:00

Možná bych se ještě podívala na stipendia přímo od nemocnic, která jsou za upsání se dané nemocnici na pár let. Ale ty jsou většinou vypláceny až id 4. ročníku. A nebo studovat školu rok-dva, pak přerušit a jít pracovat, našetřit si a zas obnovit studium. Takhle bych to teď řešila já :mrgreen:. Pokud je přijatá, tak mi přijde škoda vzdát to kvůli penězům. Když berou okolo 5-10% studentů, tak by to později nemuselo vyjít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85357
23.6.24 09:12

Pred 20 lety byly drahe ty ucebnice, Číhák anatomie atd. Ted uz je i ta vyuka spise na tabletech, mam dojem, od kolegy syn je ve druhaku a ma pry vetsinu elektronicky. Ja na brigady nechodila, mozna by cas byl, ale nemusela jsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85357
23.6.24 09:13

A jak nekdo zminoval, i dva mi spoluzaci meli studium financovane od nemocnic, ale po skonceni studia tam pak museli par let pracovat. Zkusit se zeptat. Myslim, ze uz od toho prvaku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.6.24 16:54
@Cytosin333 píše: Více

Ahoj to je škoda. Musela jsi pracovat, protože si to rodiče nemohli dovolit?

• Citovat
  • Upravit
15231
26.6.24 17:05

Pocitej, ze minimálně 10mrsicne by tě to stalo.. Jestli dcera nezvládá brigádu ke gymplu, tak k medicíně uz vůbec nezvládne pracovat. Studenti mají dlouhé prázdniny, muže si viděla v létě a něco si ušetřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.6.24 17:14

Děkuji všem za rady.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.6.24 17:22
@Alušáček píše: Více

To přesně počítám těch 10 minimálně. Všechno se ale stále zdražuje. Když budu počítat cenu za koleje kolem 6 tak už jsem na 13 a víc.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze