Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@lucad77 píše: Více
Tak máme úplně všude dlažbu a podlahové topení. Nejlepší na údržbu.
@lucad77 píše: Více
Kolem nás mají dlažbu skoro všichni, co v posledních letech rekonstruovali
je to praktické, když jdeš na zahradu, ze zahrady přes terasu, dá se v pohodě vytřít. Taky máme psy, takže i s tím super.
Si ten prostor zútulni, aby vyhovoval, ať se cítíš dobře. Když nemáš sama nápady, můžeš použít na inspiraci AI.
My máme taky všude stejnou dlažbu a žádné prahy (podlahové topení). Je to dekor mramoru. Vše navazuje. Takže vypadá moc hezky, čistě, jednotně. Jak se kočka válela, když se v zimě topilo. Protože ono je to samozřejmě příjemné. Koberce jsme měli jen kousek v každém dětském pokoji, když si hráli na zemi. Každý má jiné požadavky.
Taky mame pro me studenejsi byt. Mela jsem koberec pod konferencakem, ale male deti ho zakydaly a nesel vysavat jak mel pitomy chlup. Mam male chlupatiny u postele, taky jsem mela zatezovy v predsini, ale musela jsem zrusit
My jsme postupně dlažbu i koberce v celém domě vyměnili za vinylovou skládací podlahu v různém dřevěném dekoru. Je to praktické a odolává to dlouhodobě i psům a jejich drápkům. Koberec, resp. takové ty kobercové nalepovací čtverce, jsme nechali nově udělat jen v obýváku. V béžové barvě s nízkým vlasem. Dobře se vysává a po psech není na béžové barvě tolik vidět špína. Dlaždice už zůstaly jen v kumbále a v koupelně. Vinylová podlaha stojí pár tisíc, koberec byl samozřejmě jiná pálka, máme doma velké dispozice. Dlažbu bych už nechtěla - chodím doma totiž zásadně bosa. 😁
@Anonymní píše: Více
V novostavbách mají všichni podlahové vytápění a vinyl, my také a to máme výlez ven ze 4 obytných místností z pěti…dlažbu máme jen v zádveří, v technické, v prádelně, koupelny, záchod, spíž…koberce mají jen děti v obýváku a v pokojích kusové
@Kelsey1 máme vše jednotné a bez prahů, i když máme přechod, už se s tím plánovalo a byly různé výšky podlah ![]()
To bude tou dlažbou. Taky na kterou stranu máte situované okna. My jsme nedávno taky rekonstruovali. Dali jsme všude Vinyl. Zatím jsme spokojeni. Čím nejlépe zateplit podlahu s dlažbou, bych doporučila poradit se s nějakým odborníkem. Kromě koberce jsou dneska jistě i jiné možnosti.
@lucad77 Dlažba se dělá už běžně.
Buď vinylové podlahy nebo dlažba.
Taky máme kámen a dlažbu a nejlepší věc. Máme jen kusové koberce.
Dlažba, potažmo kámen je na údržbu nejlepší než koberce
Nejsi divná. Taky ten trend mít všude tvrdou studenou dlažbu nechápu. V zimě možná, protože aspoň vede dobře teplo, ale v létě je naprosto ledová a bez pantoflí se neobejdu.
Navíc cokoli upadne, rozfláká buď dlažbu nebo samo sebe.
Vrátila bych koberce, pokud nemáte podlahovku.
No nevím, já bych na všude dlažbě mrzla i v létě, bačkory nebačkory. ![]()
Si dej na některá místa ladící kusový koberec, doplň v ladící barvě polštářky, velký obraz, pokojové kytky.. prostě si prostor zútulni a „zatepli“, to hodně udělá bytový textil - třeba záclony a závěsy.. dnes to moc lidi už nechtějí, ale někomu to prostě vyhovuje.. taky mám malé záclonky v oknech a kusové koberce na vinylu… dlažba je studená, pokud pod ní není podlahové topení.. a i pokud je, tak opticky to může působit „nemocničně“…
Dala bych kusový koberec aspoň ke gauči a do ložnice. Vyrostla jsem v bytě, kde nebylo nutné mít bačkory. Takže bych je oblékala s nechutí. Asi bych volila teplé ponožky a v létě nějaké slabé ťapky.
Po rekonstrukci se doma necítím jako doma. Bydlím stále v domě, kde jsem vyrostla. Před pár lety jsme dělali kompletní rekonstrukci, mimo jiné jsme všude zrušili koberce a kvůli praktičnosti máme všude dlažbu. Od té doby se cítím jak v muzeu. Předpokládam, že to bude hodně o kobercích, protože od nich jde teplo a pohodlí. Teď chodim doma v pantoflích, jinak mi je zima na nohy. Aktuálně uvažuji o obnovení koberců aspoň někde. Najdu tu někoho, kdo měl podobný problém a pomohlo mu obnovení stavu, aby se zase doma začal cítit lépe? Nemusí jít jen o koberce, ale cokoliv dalšího, co je pro vás nositelem tepla domova.
Než se tu dozvím, že jsem divná, tak uznávám, že jsem divná.