Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Zdravím ![]()
Děláte někdo doma ledovou tříšť? Poprosím, abyste se podělili o to, jak to děláte. ![]()
Lákalo by mě udělat nějakou colovou nebo třeba ovocnou z džusu. Mám k dispozici mixér a zmrlinovač. Jenže…
V některých receptech je přímo napsáno, že se má pomixovat led. No předpokladám, že tyčový mixér to asi nedá.
Že mají na mysli specialní heblo na drcení ledu.
Dále jsem četla tento recept a nechce se mi věřit, že z toho vznikne tříšť:
Rozpusťte 1 šálek cukru ve 4 šálcích vody. Nalijte vodu a cukr do misky a míchejte, dokud se všechna zrníčka nerozpustí. Ledová tříšť pak bude mít jemnější konzistenci.
Vmíchejte ochucený extrakt a potravinářské barvivo. Použijte 1 1/2 lžičky oblíbeného ochuceného extraktu a 5 – 10 kapek potravinářského barviva.
Dejte všechno do zmrzlinovače a nechte zpracovávat asi 20 minut. Protože nechcete, aby ledová tříšť úplně zmrzla a ztuhla, nalijte ji do přístroje a nechte míchat pouze 20 minut. Po této době zkontrolujte, zda má směs správnou konzistenci a pokud je zapotřebí, nechte ji míchat dál.
Co si o tomto receptu myslíte? ![]()
Na alíkovi jsem zas četla, že stačí dát džus nebo jakýkoli nápoj do mrazáku a jak to zmrzne, tak to ručně nadrtit. No sice to funguje, ale nedovedu si představit drtit ručně třeba litr džusu. ![]()
Proto se prosím podělte se svými zkušenostmi, radami a recepty. ![]()
Děkuji.
![]()
Jen jahodovou dřeň dělám. Ta je u nás oblíbená.
Ale říkám si, kdybych to naředila víc vodou, tak by teoreticky vodovější verze vznikla. Ještě vymyslet, jak to ve finále nadrtit
.
Které štrachátko by si s tím poradilo, že to nadrtí.
@Kelsey Tak ja cetla, ze nektere roboty ci mixery maji nastavec primo na drceni ledu. Pak existuje primo nejaky stroj na drceni ledu, jenze to je dalsi kram do kuchyne na zabirani mista. A skoro kazdy den to drtit palickou, tak to by me sousedi vystehovali. ![]()
Přiznám se, že jsem ani nevěděla, že existuje nějaký drtič ledu. Tak jsem googlila. A fakt jo. Ani to není tak drahé. Máš pravdu, že je to další štrachadlo domů.
Ale asi by dětem radost udělalo. Budu nad ním přemýšlet. Blíží se to vysvědčení. Třeba jim ho k téhle příležitosti pořídíme
.
https://www.mall.cz/…riste-282984?…