Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Chtěla bych se zeptat, kdo má zkušenosti s pečením dortu a mohl by mi poradit jak je to s živýma kytkama když je chci dát na dort.
Musím kupovat nějaké speciální, nebo koupím v klasickém květinářství?
A případně i radu, jak stonky obalit, čím.
Děkuji ![]()
Normálně v květinářství. Jake jine,,speciální"?
V květinářství většinou poradí, jake jsou na dort vhodné. Ty ktere treba rychle neuvadaji a predevsim nejsou jedovaté. Jinak je to jenom na tvoji fantazii. Muzes stonky obalit alobalem. Ale neni to nezbytně nutný.
Měla jsem nechané stranou květiny, které se použily na svatební kytici, konkrétně růže v pastelových tónech. Ničím jsem neobalovala, normálně jsem do dortu zapíchala ale až ráno v den svatby, vydržely krásné celou dobu, i potom jsme je měli v misce s vodou a vydržely cca 2 až tři týdny. Jen pozor, zjisti si, aby ty kytky nebyly jedovaté, mohlo by to něco pustit do dortu!
To je nějaká svatební tradice, že se strkaj do dortu kytky z květinářství? ![]()
Já už jsem používala k dekoraci z farmy objednané jedlé květy, ale tohle slyším prvně.
Zasad si kapucinky do kvetinace na terasu, nebo do zahrady. Genialna kvetina, nenarocna, krasna, staci zalevat… a kvety muzes hazet do salatu, do ledu, do napoju a jist.
Jen je mi jich vzdy lito je jist, tak jsou krasne. Barvy kapucinek jsou oranzova, cervena, zluta.
Bezne dostupne kvetiny z kvetinarstvi bych na dort nepouzila. Videla jsem reportaz, jak se pestuji napriklad dovazene ruze s dlouhym stonkem, pesticidy a tak dale tam strikali ve velkem.