Živé květiny na dortu

11.6.22 10:47

živé květiny na dortu

Chtěla bych se zeptat, kdo má zkušenosti s pečením dortu a mohl by mi poradit jak je to s živýma kytkama když je chci dát na dort.
Musím kupovat nějaké speciální, nebo koupím v klasickém květinářství?
A případně i radu, jak stonky obalit, čím.
Děkuji :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1439
11.6.22 11:10

Normálně v květinářství. Jake jine,,speciální"? :D V květinářství většinou poradí, jake jsou na dort vhodné. Ty ktere treba rychle neuvadaji a predevsim nejsou jedovaté. Jinak je to jenom na tvoji fantazii. Muzes stonky obalit alobalem. Ale neni to nezbytně nutný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
478
11.6.22 11:34

Já dávám živé květiny do zkumavek z lékárny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1176
11.6.22 14:50

Měla jsem nechané stranou květiny, které se použily na svatební kytici, konkrétně růže v pastelových tónech. Ničím jsem neobalovala, normálně jsem do dortu zapíchala ale až ráno v den svatby, vydržely krásné celou dobu, i potom jsme je měli v misce s vodou a vydržely cca 2 až tři týdny. Jen pozor, zjisti si, aby ty kytky nebyly jedovaté, mohlo by to něco pustit do dortu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
11.6.22 14:57

To je nějaká svatební tradice, že se strkaj do dortu kytky z květinářství? 8o

Já už jsem používala k dekoraci z farmy objednané jedlé květy, ale tohle slyším prvně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17935
11.6.22 15:05

Zasad si kapucinky do kvetinace na terasu, nebo do zahrady. Genialna kvetina, nenarocna, krasna, staci zalevat… a kvety muzes hazet do salatu, do ledu, do napoju a jist.

Jen je mi jich vzdy lito je jist, tak jsou krasne. Barvy kapucinek jsou oranzova, cervena, zluta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1389
11.6.22 21:49

Bezne dostupne kvetiny z kvetinarstvi bych na dort nepouzila. Videla jsem reportaz, jak se pestuji napriklad dovazene ruze s dlouhym stonkem, pesticidy a tak dale tam strikali ve velkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí