Domácí ovocné jogurty

20.4.17 06:56

domácí ovocné jogurty

Ahoj všem,
přemýšlím o koupi jogurtovače a ráda bych, kdybyste se podělili o zkušenost. Který byste doporučili a taky by mě zajímalo zda v něm udělám pouze bílý jogurt, nebo i ovocný. Popřípadě jak řešíte ovocnou složku. Předem děkuji. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81480
20.4.17 06:58

Delam bez jogurtovace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
20.4.17 07:02

Dělám bílé a dochutí si každý jak chce - jen ovoce, marmeládu, já tam sypu Granko :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.4.17 07:06

@Lama Lama No to jsem se tu dočetla že to dává někdo do peřin a nebo na topení, případně do trouby. Tak zdatná a odvážná ale nejsem. Myslím, že i vložená investice se brzy vrátí, s tím jak se to u nás požírá ve velkým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.4.17 07:11

@Pipet On asi ten bílý dýl vydrží :mrgreen: (jako že se tak rychle nezkazí), ale když si to bereš třeba do práce nebo dáváš děckám do školy…dáváš marmeládu nahoru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
20.4.17 07:23

Jogurtovac nepotrebujes. Ja davam na plech s vodou do trouby na 40. Ale prichute dodej az pred jidlem. Jinak je jogurt tekutejsi a kazi se.

• Citovat
  • Upravit
6665
20.4.17 08:25

Dokud jsem neměla jogurtovač, dávala jsem do skleniček zabalených do deky a přes noc na topení a fungovalo to. Teď jsem si pořídila jogurtovač (stařičký Severin, ještě made in Germany, nevím, kde se vyrábí dneska) a ještě musím lépe vychytat, na jak dlouho tam ten jogurt dávat, ale funguje taky moc dobře a je hrozně jednoduchý (prostě jen čudlík na zapnutí, žádné regulace teploty, časovače a další blbinky, které podle mého vůbec nejsou potřeba). Jogurt se udělá stejný, jako na tom topení (akorát že teď už netopíme :lol: ).

Příspěvek upraven 20.04.17 v 08:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6665
20.4.17 08:28

Jo, a k té příchuti - viděla jsem nějaký pořad o jogurtech a tam právě říkali, že původně se marmeláda dávala navrch jogurtu právě proto, aby se tak rychle nekazil. A lidi si to tak oblíbili, že tam tu marmeládu dávali i poté, co vylepšili hygienu při výrobě a kvůli trvanlivost už by nebyla potřeba.
Takže si myslím, že když dáš tu ovocnou složku právě jako lžičku marmelády nahoru nebo dolů, nezamíchanou, tak se ti to rychleji kazit nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
20.4.17 08:51

@sedmikráska70 Jo, nahoru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16216
20.4.17 09:05

Vyloženě jogurty nedělám (kupuju půlkilová balení bílých jogurtů za 11-12,–Kč), ale ovocnou složku si v létě zavářím - dělám si malinké skleničky marmelády z půlkou želírovací látky, takže v podstatě schválně tekuté marmelády. Jde to do jogurtu líp zamíchat a víc ho to ochutí (mám takhle jahody, meruňky, borůvky, maliny s ostružinama).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
20.4.17 09:25

@sedmikráska70
Jogurty nedělám, ale bílý jogurt běžně ochucuji buď marmeládou, nebo sirup + kakao, sirup + skořice, případně rozmačkané ovoce jako banán nebo borůvky, maliny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.4.17 09:37

Do ted jsem nikdy neslysela neco jako „jogurtovac“ - tak jsem si to ze same zvedavosti sla vygooglit…
No teda, to by me fakt nenapadlo, ze si nekdo takovy kramy do baraku kupuje.
Jogurty si doma vyrabime uz co moje mama byla dite, a nikdy jsme k tomu nepotrebovali takovy plastovy vergl :D
To je zase business :D

Jinak tedy k tematu - jogurt si delam bily a pridavam si do nej domaci marmelady, nebo cerstve rozmackane ovoce, deti maji radi kokos :) :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
20.4.17 09:43

@jahuhudka Jak vypadá zkažený jogurt? Mě v ledničce bez problémů vydrží týden.
Mám starší jogurtovač od ETY. Jogurt se v něm dělá 6 hodin. Ochucujeme ho před podáváním, marmeládou nebo třtinovým cukrem s chia semínky a čokokuličkami. To je varianta na Kostíky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
20.4.17 09:51

@Lidym bavime se o jogurtu kam pred procesem jogurtovani das napr. ovocnou slozku. Je tekutejsi a nejspis zplesnivi. Bily jogurt se mi nikdy nezkazil.

• Citovat
  • Upravit
81480
20.4.17 09:52
@jahuhudka píše:
@Lidym bavime se o jogurtu kam pred procesem jogurtovani das napr. ovocnou slozku. Je tekutejsi a nejspis zplesnivi. Bily jogurt se mi nikdy nezkazil.

mě ani barevnej neplesniví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport