Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Dobrý den, prosím o pomoc!!! Chtěla jsem dětem upéct beránka pomocí formy tescoma, zkusila jsem dle jejich receptáře lité těsto. Skoro všechno těsto vyteklo. Bude z toho jen placatý chudáček. ![]()
Forma se měla dát přímo na plech, já pod to dala pečící papír. Myslíte, že je to tím papírem? Myslíte, že pomůže když to udělám z hustého těsta. Ale bojím se, že to nebude dobré, když tam bude hodně mouky… Děkuji za případné tipy a rady. M.
Takto vypadá ta forma. Nejradsi bych ji hodila do koše. Ale klasickou uz nestihnu koupit, navic zitra dopo odjiždíme na chatu, tak to musim stihnout upect dneska…
Papír pod formou nevadí - je to na stejném principu jako klasická dortová forma. Takže bych použila jiné těsto - pokud chceš mít jistotu, že nevyteče, tak určitě piškotové.
Mám tenhle typ formy od Tescomy na stromeček - pečící papír pod něj dávám normálně a nevyteče. Asi moc řídké těsto?
@ka2ka píše:
@Michalka80 ta forma nemá dno? To je jen ohrádka?
Ano, nemá dno.
@malinika píše:
Papír pod formou nevadí - je to na stejném principu jako klasická dortová forma. Takže bych použila jiné těsto - pokud chceš mít jistotu, že nevyteče, tak určitě piškotové.
A když udělám piškotové, můžu do něj dát o trošku více mouky, aby to fakt nevyteklo, nebude to potom nedobré?
Já dělala klasické piškotové a nevyteklo, víc mouky jsem nedávala
@mooch píše:
Mám tenhle typ formy od Tescomy na stromeček - pečící papír pod něj dávám normálně a nevyteče. Asi moc řídké těsto?
Těsto jsem dělala dle receptu, ktery byl u formy. Nevim, zda to nebyla chyba, ale v tom receptu vubec nebyla mouka. Ja tam teda radsi dala hladkou, ale i tak to bylo řídké. Neumím si představit, jak vy to dopadlo uplne bez mouky.
@Amalthea píše:promiň, ale teď jsem se fakt zasmála
Ja se ti nedivim, taky bych se smala…kdyby se to nestalo mě ![]()
@Michalka80 píše:
A když udělám piškotové, můžu do něj dát o trošku více mouky, aby to fakt nevyteklo, nebude to potom nedobré?
Mouky bych víc nedávala, to je zbytečné. Je potřeba akorát pořádně vyšlehat sníh z vajíček, aby byl hodně tuhý.
@malinika píše:
Mouky bych víc nedávala, to je zbytečné. Je potřeba akorát pořádně vyšlehat sníh z vajíček, aby byl hodně tuhý.
Dobre, dekuji za tip, jdu na druhy pokus…