Domácí povidla - rady

1168
13.9.13 08:18

Domácí povidla - rady

Ahoj holky, jelikož mám plno švestek a už mě nebaví péct a zavařovat, tak jsem si našla recept na domácí povidla. Jen se chci zeptat jestli máte někdo zkušenosti a můžete mi poradit. V receptu se píše, že se mají vařit 4 hodky na mírném ohni pod pokličkou. Nemají se míchat, ale já mám strach, že se připálí a zničím hrnec. Můžu je občas promíchat? A pak bylo v ingrediencích napsáno, dát lžíci rumu, ale v receptu už o něm nebyla zmínka. Dávám ho když to vařím, nebo až na konec než to budu zavařovat? :nevim: Moc děkuji za vaše postřehy. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35438
13.9.13 08:25

Povidla se musí míchat pořádně. A rum tam nedávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
13.9.13 08:32

Nechceš zkusit pečené povidla?
http://www.toprecepty.cz/…ova-povidla/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
13.9.13 08:32

Ahoj, zrovna dneska dělá mamka povidla. A nemíchá je a rum tam taky nedává, tak uvidíme jak to dopadne :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
13.9.13 08:33

@Jančounek Opravdu nemíchá? Já teda vždycky míchám jak o život, protože se připalují opravdu rychle. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
13.9.13 08:34

Taky mám recept na nemíchaná povidla, ale je to podle mě blbost, povidla se vždy přichytí a pak ten hrnec drhnu dvě hodiny… občas to promíchni, jestli se to nepřilepuje :-)Jinak rum dávám až když jsou povidla uvařená, rozmixovaná, tak to ochutím, ale já dávám 100 ml rumu na 6 kg a ještě vrchovatou lžičku skořice na vůni :-) potom někdo dává rum ještě na vrch naplněné sklenice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
13.9.13 08:36

@Tiger-lily opravdu nemíchá. Sama jsem zvědavá, jak to dopadne :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
13.9.13 08:37

Holky my když dělali v kotlíku venku tak jsme míchali jak urvaní ale musí se vařit déle než 4 hodiny a a dáváme i trošku skořice a rumu a jsou užasné, nedají se chuťově srovnat s kupovanými ale když jsem je letos dělala doma, tak sem míchala i tak se mi hrnec trochu připálil a vařila jsem 4HOD a jsou konzistenčně jako marmeláda ale chuť opět fenomenální :mavam: Vařím v obrovském smaltovém hrnci v nerezu se možná nepřipálí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
13.9.13 08:39
@Andulonka píše:
Taky mám recept na nemíchaná povidla, ale je to podle mě blbost, povidla se vždy přichytí a pak ten hrnec drhnu dvě hodiny… občas to promíchni, jestli se to nepřilepuje :-)Jinak rum dávám až když jsou povidla uvařená, rozmixovaná, tak to ochutím, ale já dávám 100 ml rumu na 6 kg a ještě vrchovatou lžičku skořice na vůni :-) potom někdo dává rum ještě na vrch naplněné sklenice.

jo přesně tak, já vymazává víčka slivovicí ale prý stačí rum. Přichytávají se ty slupky takže pro mě je logické že by se to připálilo :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
13.9.13 09:06

Ahoj děvčata mám recept od tchyně teď jsme je dělali. Jsou skvělé a rychlé. Tady je recept.

5 kg švestek, 125 ml octa (pozor aby nebyl s příchutí), 1 kg cukru… švestky vypeckovat dobře promíchat s octem a cukrem a nechat 24 hodin odležet. sváříme po malých dávkách a dáváme do sklenic. po té zasterilujeme :dance: Délka varu podle toho jak je chcete husté. Jinak míchám stále až ke konci. Neměla jsem připálený ani jeden hrnec a dělala jsem to ve 2 najednou.

Příspěvek upraven 13.09.13 v 09:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
13.9.13 09:07

@nazdarek Povidla by měla být úplně bez cukru. Jak tam dáš cukr, je to marmeláda. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
13.9.13 09:14
@Tiger-lily píše:
@nazdarek Povidla by měla být úplně bez cukru. Jak tam dáš cukr, je to marmeláda. :nevim:

Tak to bohužel nevím :oops:… zas tak zběhlá nejsem… ale chuťově jsou fakt výborný a pracný to taky není. Takže ať je to klidně marmeláda :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
13.9.13 09:17

@nazdarek :D však jo, marmeláda je taky dobrá. Jen povidla mají opravdu to pravidlo, že se do nich nedá cukr a vaří se tak dlouho, až jsou tuhá. Ty domácí, koupená jsou s cukrem a jablky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nepřihlášená Hagar
13.9.13 09:22

Ahoj, švestková povidla se dnes taky chystám dělat, peču je v pekáči v troubě, 4 hodiny nebo i víc a v podstatě se o ně během pečení skoro nestarám. Tak jednou za půl hodiny na ně mrknu, a to co se na povrchu připaluje lehce zatlačím pod hladinu. Nemíchám. Jsou moc dobrý. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
4099
13.9.13 09:55
@nazdarek píše:
Tak to bohužel nevím :oops:… zas tak zběhlá nejsem… ale chuťově jsou fakt výborný a pracný to taky není. Takže ať je to klidně marmeláda :mrgreen:

no teda já taková domácí kutilka tedy o tom že se cukrr nedává proto jsou pak řídkém vůůůbec nevím :oops: :oops: :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí