Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Berry77 píše:
Myslíš test, který ti změří hormony, štítnou žlázu, imunitu, zjistí průchodnost vejcovodů, ovulaci, chlapovi spermiogram atd?
Kolik takový test stojí?
To ne jen se ptám na klasický test domácí, který se používá podobně jako tt. Zajímají mě jenom kdo má s tím zkušenosti.
Kup si křišťálovou kouli, dostaneš z ní o dost pravděpodobnější odpověď, než z tohohle testu. Na plodnosti se podílí spousta faktorů a většina z nich potřebuje složitá laboratorní a některé i invazivní vyšetření. Opravdu to není tak, že by nám CARy tenhle zázrak tajily, to jen šarlatáni vydělávají na zoufalkách… ![]()
@Janli píše:
Kup si křišťálovou kouli, dostaneš z ní o dost pravděpodobnější odpověď, než z tohohle testu. Na plodnosti se podílí spousta faktorů a většina z nich potřebuje složitá laboratorní a některé i invazivní vyšetření. Opravdu to není tak, že by nám CARy tenhle zázrak tajily, to jen šarlatáni vydělávají na zoufalkách…
@Berry77 píše:
Každý test ti zjistí jen jednu věc, hladinu FSH například. Nebo koncentraci spermií. A ty potřebuješ vědět komplexně, jestli jste v pořádku, u chlapa je to jen spermiogram, ale u ženy je to x vyšetření a věř tomu, že nějaký test je neodhalí a u doktora to máš zadarmo. Podle mě je to vyhazování peněz
Dobře děkuju, tak kdyby se někdo našel kdo s tím má zkušenosti, napište. Jen mě to holky zajímá už dlouho jsem se na to dívala, tak proto me to zajímá pro upřesnění.
Ještě se tak dá pořídit jednodušší mikroskop a podívat se na spermie. Ale je to spíš pro zábavu, než vážně. Potřebujete ale zvětšení aspoň tak 700×. ![]()
Nicméně se s ním pak můžete zabavit i jinak a zabavit děcka až povyrostou.
![]()
Opravdu komplexní vyšetření na koleně udělat prostě nejde, to byste si museli pořídit vlastní CAR i s personálem (zkušenosti odborníků jsou taky těžko k zaplacení). ![]()
Příspěvek upraven 02.11.20 v 10:23
@Berry77 píše:
Nechci ti kazit iluze, ale to, že si někdo ten test udělá a vzápětí otěhotní, vůbec nic neznamená.
Jasný no, taky se mi právě tomu nechce věřit je to divný no, ale proč to teda vyrábí, když je to k ničemu? Nebo je to aspoň k něčemu dobrý?
@Anonymní píše:
Jasný no, taky se mi právě tomu nechce věřit je to divný no, ale proč to teda vyrábí, když je to k ničemu? Nebo je to aspoň k něčemu dobrý?
Většinou se používají orientační testy, tady je asi myšlen orientační spermiogram. ![]()
Dá se tím orientovat na začátku snažení - např. jak ho zlepšit, nebo jestli je potřeba zapátrat jinde. ![]()
Ale pořádnou podporu po roce, nebo dvou bez úspěchu, to nenahradí. ![]()
Pod čarou - něco pro pány:
https://www.emimino.cz/…muze-279505/
![]()
@M_Vladim píše:
Většinou se používají orientační testy, tady je asi myšlen orientační spermiogram.
Dá se tím orientovat na začátku snažení - např. jak ho zlepšit, nebo jestli je potřeba zapátrat jinde.
Ale pořádnou podporu po roce, nebo dvou bez úspěchu, to nenahradí.Pod čarou - něco pro pány:
https://www.emimino.cz/…muze-279505/
@Berry77 píše:
Jak jsem ti psala, zjistí to jen jednu aktuální hodnotu, ty potrebuješ komplex. Příčin neplodnosti je opravdu hodně a někdo ji ani po letech nenajdeani s pomocí lékařů, bohužel. A proč se to vyrábí? Byznys, byznys a zase byznys. Neplodnost je velká fabrika na peníze, jedna z největších.
Tak to jo
, děkuju, aspoň je tahle diskuze pro ty, kterým to zajímalo stejně jako mě ![]()
Vzhledem k tomu, co všechno hraje významnou roli v možnosti nebo nemožnosti páru počít potomka, je takový test (i bez mojí osobní zkušenosti) podle mě „obchod s lidskou blbostí“.
Jako princip domácího ovulačního testu, těhotenskýho testu, nebo PCR testu /už ten je dóóost nespolehlivý/ je jednoduchý, tudíž v domácím prostředí proveditelný. Je ale nesmysl, aby se plodnost páru dala otestovat doma z nějakého genetického materiálu. Jak někdo psal výše - hormonální profil (což se u doktora sleduje více odběry v cyklu, to není o jednom hormonu) a spermiogram včetně toho, že odborník sleduje morfologii (= normální tvar spermií - to asi doma nezjistíte) - to je naprostý základ, a potom je tu hromada dalších aspektů, který vyšetřit trvá i měsíce… ![]()
Netušila jsem, že takové testy existují, a docela mě nas*rá, že taková věc, jako nervozita párů, že se jim nedaří počít, se takto bezostyšně zpeněžuje. Co jsem koukala, tak ten ženský jen urči přítomnost FSH v moči - wtf…
To samo o sobě je jen zlomeček v celý skládačce zvaný plodnost. Že to někomu vyšlo, je prostě o tom, že jsou plodní a kompatibilní bez ohledu na to, že to doma použili, by stejně při troše snahy počali. Ale to, že tento „test“ ukáže, že jste plodní vůbec nezaručuje, že skutečně jste. Za mě, vyhozené peníze…
Když jsem ani po dvou letech neotěhotněla, z hecu jsem tento test zkusila, no podle výsledků neplodná, hm jenže jak je možné že jsem nyní 13+5 😁. Jsou to zcela vyhozené peníze
![]()
@brumi píše:
Když jsem ani po dvou letech neotěhotněla, z hecu jsem tento test zkusila, no podle výsledků neplodná, hm jenže jak je možné že jsem nyní 13+5 😁. Jsou to zcela vyhozené peníze![]()
Noo tak to je fakt zajímavý
a nejdou natom nějaký pravidla? Třeba jak u ovu testů dvě hodiny nepít? Všechno ty testy mají nějaký háček asi ![]()
@Anonymní píše:
Noo tak to je fakt zajímavýa nejdou natom nějaký pravidla? Třeba jak u ovu testů dvě hodiny nepít? Všechno ty testy mají nějaký háček asi
Ale ten test ti meri pritomnost jedineho hormonu, a plodnost fakt nezavisi na pritomnosti jednoho hormonu
staci, abys mela nepruchodne vejcovody, test ti vyjde v poradku a presto jsi neplodna. Je to blbost proste medicinsky. Nic v tom nehledej
to same test pro chlapy.
Chtelo by to zacit konzultaci s doktorem a hormonalnim profilem. Neco si o tom najdi, pak ti bude jasne, ze ani tohle zakladni vysetreni domaci test nikdy nemuze nahradit
a hormonalni profil je jedna z mnoha veci, ktera ovlivnuje plodnost. Pise ti to tu vice lidi. Nevyhazuj penize za testy a poptej se gynekologa
@Anonymní píše:
Noo tak to je fakt zajímavýa nejdou natom nějaký pravidla? Třeba jak u ovu testů dvě hodiny nepít? Všechno ty testy mají nějaký háček asi
Jj jsou tam samozřejmě pokyny jak správně provést, ale i tak se sekl
![]()
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat máte někdo zkušenosti s testem na plodnost muže a ženy?
Zajímalo by mě, jestli to funguje na internetu je toho dost celkem. Kdyby to fungovalo, tak by to bylo pro páry mnohem méně stresující