Domácnost s rodičem

Anonymní
6.10.26 15:59

DOmácnost s rodičem

Zdravím,

je mi 28 a bydlím s mamkou. Je to ostuda? Mám teda invalidní důchod na psychiku, ale pracuju na chráněném místě, teď jsem zkoušela nechráněný plný úvazek, ale vrátila jsem se… do budoucna bych určitě chtěla žít jinak, příjem s důchodem teď bude tak 17000 asi čistého… mamka mě neživí, platím si jídlo, drogérku, vše sama až na to´bydlení. Asi je rozumné šetřit a být zatím doma když nemám přítele, že? Bokem mám asi 200000, ale jsou to časově vázané peníze. Díky za názory. Mám pocit, že mi ujíždí vlak.

Prosím anonymně děkuji
L.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5940
6.10.26 16:05

Ahoj,
Mamka tě částečně živí, když jí neplatíš za bydlení. Ostuda to v tvém případě není, příjem máš malý, tak je logické si zatím šetřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
701
6.10.26 16:12

Pokud situace vyhovuje vám oběma, svědčí to tvému zdraví a finančně se to vyplatí, proč by to byla ostuda? Je to tvůj život a není tvou povinností zapadnout do nějakých škatulek „tohle je normální“. Naznačuješ, že do budoucna uvažuješ o vztahu s přítelem, takže pokud by teoreticky mamka nebránila randění, žij dál podle svého a uvidíš, co život přinese.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35469
6.10.26 16:13
@Anonymní píše: Více

Tak sama bydlení neutáhneš s tímhle příjmem, tak je dobře že můžeš bydlet s mamkou a štěřit. Takže ve tvém případě ano, je rozumné šetřit a být zatím doma, tedy jestli to mamce nevadí, že tam bydlíš. Ona je taky sama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.10.26 16:15

Mamka je taky sama, je už starší, takže jí občas dojdu nakoupit, uklízím a peru převážně já občas…

Ne, nikdo mi v randění nebrání, jen já mám pocit méněcennosti kvůli id a práci.

L.

• Citovat
  • Upravit
1185
6.10.26 16:19

To ti takhle nikdo neřekne, nepíšeš, jak bydlíte a jestli si překážíte, ale asi stejně není co řešit, ty z tohoto příjmu neutáhneš do budoucna asi ani spolubydlení, pokud by sis měla platit vše sama. A vyhlídky na lepší příjem taky evidentně nejsou, tak se s tím budeš muset smířit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
701
6.10.26 16:23

Vždyť se snažíš normálně pracovat, dokonce jsi zkusila i plný úvazek, odvádíš daně, v domácnosti se plnohodnotně zapojuješ. Jsi dospělá a chováš se dospěle, určitě nemáš důvod se cítit méněcenná. Zdaleka ne každý má do 30 samostatné bydlení. Víme, jaká je situace v nemovitostech. Tvůj přístup (šetřit a uvidí se časem) mi přijde správný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
6.10.26 16:57

Za mě to ostuda určitě není.

Co zkusit nechráněný, ale poloviční úvazek? To by i s ID mělo dát více než 17k.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.10.26 16:59

@RajaMatangi taky o tom uvažuju, ale teď se vracím na chráněné místo tak to zase nechci hned měnit.

• Citovat
  • Upravit
6679
6.10.26 18:29

Pokud to mamce nevadí, tak to ostuda není.
Vypomáháte si vzájemně, tak co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37286
6.10.26 18:56
@Kníže Ignor píše: Více

Daně s takovym příjmem neodvádí.
Ale jinak souhlas. Snažíš se, pracuješ jak to tvůj stav umožňuje. Není zač se stydět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27106
6.10.26 18:57

Proč ostuda? Pokud je vám spolu dobře, tak je fajn, že máte jedna druhou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15957
6.10.26 19:25

Proc ostuda? Na to jak kdo s kým má bydlet nejsou žádné předpisy. Podststne je co vyhovuje tobě a mamce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.10.26 19:38

Já bych raději něco svého buď sama nebo s budoucím přítelem kterého nemám 😁 😁 😁

• Citovat
  • Upravit
25610
6.10.26 19:53
:lol: při dnešních cenách za bydlení (pronájem + energie) na samostatné bydlení stejně nemáš, navíc jste obě samy, vypomáháte si, takže to vůbec není žádná ostuda - naopak zcela normální pragmatické řešení aktuální situace. Není důvod se tím trápit. Až najdeš přítele, tak časem se můžete osamostatnit spolu, to bude úplně jiná situace. V klidu ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný