Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
Mamka tě částečně živí, když jí neplatíš za bydlení. Ostuda to v tvém případě není, příjem máš malý, tak je logické si zatím šetřit.
Pokud situace vyhovuje vám oběma, svědčí to tvému zdraví a finančně se to vyplatí, proč by to byla ostuda? Je to tvůj život a není tvou povinností zapadnout do nějakých škatulek „tohle je normální“. Naznačuješ, že do budoucna uvažuješ o vztahu s přítelem, takže pokud by teoreticky mamka nebránila randění, žij dál podle svého a uvidíš, co život přinese.
@Anonymní píše: Více
Tak sama bydlení neutáhneš s tímhle příjmem, tak je dobře že můžeš bydlet s mamkou a štěřit. Takže ve tvém případě ano, je rozumné šetřit a být zatím doma, tedy jestli to mamce nevadí, že tam bydlíš. Ona je taky sama?
Mamka je taky sama, je už starší, takže jí občas dojdu nakoupit, uklízím a peru převážně já občas…
Ne, nikdo mi v randění nebrání, jen já mám pocit méněcennosti kvůli id a práci.
L.
To ti takhle nikdo neřekne, nepíšeš, jak bydlíte a jestli si překážíte, ale asi stejně není co řešit, ty z tohoto příjmu neutáhneš do budoucna asi ani spolubydlení, pokud by sis měla platit vše sama. A vyhlídky na lepší příjem taky evidentně nejsou, tak se s tím budeš muset smířit
Vždyť se snažíš normálně pracovat, dokonce jsi zkusila i plný úvazek, odvádíš daně, v domácnosti se plnohodnotně zapojuješ. Jsi dospělá a chováš se dospěle, určitě nemáš důvod se cítit méněcenná. Zdaleka ne každý má do 30 samostatné bydlení. Víme, jaká je situace v nemovitostech. Tvůj přístup (šetřit a uvidí se časem) mi přijde správný.
Za mě to ostuda určitě není.
Co zkusit nechráněný, ale poloviční úvazek? To by i s ID mělo dát více než 17k.
@RajaMatangi taky o tom uvažuju, ale teď se vracím na chráněné místo tak to zase nechci hned měnit.
Pokud to mamce nevadí, tak to ostuda není.
Vypomáháte si vzájemně, tak co?
@Kníže Ignor píše: Více
Daně s takovym příjmem neodvádí.
Ale jinak souhlas. Snažíš se, pracuješ jak to tvůj stav umožňuje. Není zač se stydět.
Proč ostuda? Pokud je vám spolu dobře, tak je fajn, že máte jedna druhou.
Proc ostuda? Na to jak kdo s kým má bydlet nejsou žádné předpisy. Podststne je co vyhovuje tobě a mamce.
Já bych raději něco svého buď sama nebo s budoucím přítelem kterého nemám 😁 😁 😁
Zdravím,
je mi 28 a bydlím s mamkou. Je to ostuda? Mám teda invalidní důchod na psychiku, ale pracuju na chráněném místě, teď jsem zkoušela nechráněný plný úvazek, ale vrátila jsem se… do budoucna bych určitě chtěla žít jinak, příjem s důchodem teď bude tak 17000 asi čistého… mamka mě neživí, platím si jídlo, drogérku, vše sama až na to´bydlení. Asi je rozumné šetřit a být zatím doma když nemám přítele, že? Bokem mám asi 200000, ale jsou to časově vázané peníze. Díky za názory. Mám pocit, že mi ujíždí vlak.
Prosím anonymně děkuji
L.