Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím, potřebuju nějakou účinnou radu jak se zbavit molů v bytě. Přikládám fotky, na každé je podle mě jiný druh mola, ale častěji se objevuje ten šedý na první fotce. Vůbec nevím kde se berou, je to asi 10 dnů co se začaly objevovat, většinou tak dva denně a vždy je chytnu. Samozřejmě jsem už uklidila celou kuchyň, vyházela starší otevřené potraviny, zkontrolovala ty nové a nenašla nic. Mám i několik feromonových pastí jak na šatní tak na potravinové moly a jenom na tu potravinovou se chytil jeden mol za celou dobu. Nikdy jsem moly v bytě neměla, tak nevím co s tím. Díky za všechny rady
@cestovatelka 1 a v čem máš mouku atd? Já musela koupit na vše dózy a vůbec nic nenechat v původním obalu.
Nemáš tam otevřené nějaké ořechy? Nebo přírodní dekorace někde schované?
V jiném vláknu někdo psal, že si je donesl ve vločkách. Jestli se nešíří nějak přes stupačky.
@cestovatelka 1 zkontroluj všechny textilie, spolupracovnice mé matky měla moly v krabičce s medailí, žrali ten červený samet
@Hanča1234 většinu takových potravin mám ve skleněných dózách, něco jsem měla v lince v kuchyni otevřené, ale v igelitovém sáčku, to jsem radši vyhodila. Celkově nemám žádné velké zásoby takových potravin a mám je právě jen v té lince, v žádné komoře mimo kuchyň nic nemám
Zkontrolovala jsi strouhanku? Mně už se tolikrát začali klubat ve strouhance z obchodu, že ji už vždycky hned co jí donesu domů, strčím do mrazáku a nechám jí tam pár dní, než si jí dám normálně k ostatním potravinám.
Jestli máš čisto, uklizeno, tak prostě z něčeho lezou, jen jsi ještě neobjevila, co to je. Klidně to může být něco nenačatého, co jen nemá úplně těsný obal nebo je někde porušený.
@Kelsey1 měla jsem mandle v sáčku, ty jsem vyhodila, dekorace žádné, fakt nemůžu přijít na to odkud se berou. Mám nový neotevřený pytlík ovesných vloček, nic podezřelého na něm není 🙂. Ty stupačky mě taky napadly
@klamonožka strouhanku mám taky v dóze, jako co šlo jsem vyčistila ale za skříňky se fakt nedostanu nebo do nějakých škvír
Skleněné dózy jsi kontrolovala? Nevím, jestli ty svině sklo zastaví. Vločky bych otevřela a taky překontrolovat.
@cestovatelka 1 píše: Více
Larvy se zvládnou pytlikem provrtat. Takže otevřít, prohlídnout a přesypat do krabicky, sklenice. Nehledej jenom moli, ale i pavučiny.