Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím všechny maminky, tatínky a dětičky
Prosím o Vaše postřehy, rady a především popisy.
Moje otázka je jednoduchá představte si, že by jste měli možnost koupit za přijatelnou cenu dřevěný domeček pro Vaše děti. Domeček nejen k venkovnímu užití ale odlehčený a vhodný i do bytu. Domeček, který by byl ručně malovaný a mohli jste si objednat cokoliv co si myslíte, že by u takového domečku nemělo chybět. Popřípadě mi napište pokud máte doma takový domeček v čem vidíte jeho největší problém, co mu chybí a co Vám naopak přijde zbytečné.
Ocením každý názor a všechny typy.
Moc děkuji Tereza
Ahoj. My domeček máme (u rodičů), ale protože je na zahradě, kde nejsme přes noc a často se tam krade, tak ho musíme na noc rozkládat a uklízet. Takže pro nás by byla priorita snadná rozložitelnost. Máme plastový, skládá se pomocí velkých plastových šroubů a složený/rozložený je za pár minut (a zvládnu to v pohodě sama). ![]()
Manžel dělal synovi domeček na míru z palubek, střechu ze zbytků z krytiny na domu
Domeček musel mít komín, vevnitř má jakože kamínka, vyskládané dříví, sám si topí
vedle všelijaké nádobíčko, ještě nám tedy chybí dveře a okenice… dodělává se za pochodu.. je dřevěný, není tedy rozložitelný, jen přenosný, na zimu ho budeme uklízet.
Hlavně hodně okýnek, jejichž okenice jdou dobře otevírat a zavírat a nedají se do nich přivřít prstíčky… ![]()
Ja bych chtela uvnitr kuchynku s vybavenim a rozhodne taky okynko, z venci by mohl byt namalovany bily plutek, kytky, jablon, psi bouda a na kladu u domku nasroubovat volant, at ma tata cim jezdit do prace:)
Takže kuchyňku už rovnou vevnitř? A jaký rozměr protože ne každý má doma místo na domek 2×2m.
Domeček manžel vyráběl, rozměry můžu přeměřit/vyfotit, až přijdu domů. Kamarádka říkala, že je jak z katalogu Tchibo.
(Natírala jsem bílou barvou a kreslila kytky… Na motýly a trávu jsem se zatím nezmohla, jen barvy už mám.
) Střechu jsme nejdřív měli jen dřevěnou (protože dcerka chtěla červenou střechu a pomáhala natírat), ale záhy jsme koupili asi v Obi balík krytiny, protože to dřevo protékalo. Do domečku střídavě nosím/odnáším plastovou kuchyňku (až dostane dřevěnou, plastová zůstane v domku trvale), okna má dvě, záclony, vevnitř stolek, dvě židle dětské, zrcadlo (to bylo velmi oceněno
), háček na zavěšení mikiny/čepice. Nevím, jestli jsem na něco zapomněla.
Jo, hromada písku, neboť někdy mám pocit, že s kamarádkami tam to pískoviště stěhují při „pečení“…
Takže vlastně tam v rohu má i opřený dětský smeták.
Domek teda přenést jde, nicméně ho necháváme venku (ale máme ho jako základovou barvou natřený barvou odolnou proti vodě atd.)
Jo, tohle by dcerka uvítala (a uvidíme, kdy to manžel zvládne
) - namontovat před jedno okno polici (pravděpodobně na panty, ne trvale přitlouct), která bude sloužit jako pultík pro obchod/cukrárnu/pro květináč…
Zdravím všechny maminky a obracím se na Vás s žádostí. Potřebovala bych sehnat návod na poskládání tohoto domečku. Syn byl velice šikovný
a z návodu nám nic nezbylo. Moc předem děkuji. Katka