Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Mam problem bydlime v pronajatem byte je zdespolecny plynovy kotel a spolecny vodomer topic je duchodce a topi si pro sebe na naklady vsech ostatnich i ted kdy je venku solidne my vetrame i v noci kdyz je chladno tak se ustrojime dohadujeme se s nim ale jemu je zima tak si to pusti platime1800kc mesicne jen za topeni za 2+1 to se nam zda dost mame plat+duchod celkem platime 10500 mesicne to same s vodou meli bazen nekolikrat menili vodu s nikym neni rec zadne meraky nejsou uz nevime co delat ma nekdo podobne zkusenosti a jak je resite? dekuji za radu
Upřímně bych se odstěhovala jinam… Tohle nebude dělat dobrotu nikdy.
A není náhodou nějaká nová vyhláška o tom, že každý byt musí mít svůj měřák??
nám ho totiž nedávno (tak cca 4 měsíce zpět) taky dávali a od někoho jsem něco takového slyšela, že to teď musí mít každý. Jinak fakt nevím jak poradit ![]()
http://ekonomika.idnes.cz/…onomika.aspx?… přečtěte si to, možná by nebylo ani od věci najít si to přímo v zákoníku a pak se domluvit s majitelem na pořízení měřáku. Myslím si, že to nebude takový problém je pořídit ![]()
@Nikki5 píše:
A není náhodou nějaká nová vyhláška o tom, že každý byt musí mít svůj měřák??nám ho totiž nedávno (tak cca 4 měsíce zpět) taky dávali a od někoho jsem něco takového slyšela, že to teď musí mít každý. Jinak fakt nevím jak poradit
tak, pořídit měřáky.
Pry v bytovkach do 6 bytu nemusi meraky byt jinak by to asi platila majitelka. bytu a to by se cukala ostatnim jsou ticho a plati neni domluva
@laskavec indikátor topných nákladů se pohybuje v řádu stovek, např.: http://www.kvtopenarska.cz/…ena:-380,-kc a já bych (pokud by se majitelka cukala) těch 450 kč obětovala, když vím, že se mi to na vyúčtování potom vrátí.
Vždyť to přece nejde bydlet bez vlastních měřáků
Já bych fakt nečekala na nějaký nápravy a šla jinam, tohle bych tak potřebovala. To je nemožný, aby se tam lidi domluvili. A ještě někomu platit bazén ![]()
Když je společný kotel, tak nemůže topit jen sobě? ne? rozvody do bytů jsou jak? Jak je rozděleno, že topí jen sobě?
No očividně Vám dělá naschvály, takže to musíte vyřešit nějakou právní cestou nebo stížností…
No jako zase netopit proto, aby se šetřilo je na hlavu. My už taky každý večer přitápíme, je zima, přece tu nebudu nabalená jak sněhulák
takže se zas sousedům a k tomu starým nedivím vůbec. Se odstěhujte, nebo si pořiďte měřáky na svoje náklady
S tím jste tam bydlet šli, ne?
Tak se odstěhuj, soused má právo si zatopit, chápu, že se ti to nelíbí, ale nemáš nárok ho omezovat. takže se odstěhuj někam, kde budeš platit jen to, co ty protopíš.
Byddlím teď u švagrové, také už topí. Pro mě je to hrůza, je mě pořád horko.Jen jsem tím chtěla říct, že ne každý by chtěl topit. Jinak záleží na domluvě.
@Nikki5 píše:
@laskavec indikátor topných nákladů se pohybuje v řádu stovek, např.: http://www.kvtopenarska.cz/…ena:-380,-kc a já bych (pokud by se majitelka cukala) těch 450 kč obětovala, když vím, že se mi to na vyúčtování potom vrátí.
Měřáky musí mít všechny byty, aby se podle nich dalo dělat vyúčtování.