Domov pro seniory
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Domov pro seniory
Ahoj holky.
Chtěla bych si otevřít svůj domov pro seniory. Nějakou představu mám, vím, co ta práce obnáší, mám i dům, kde je vše zařízeno a přizpůsobeno. Jsem odhodlána jít do toho na 200% ![]()
Jen teď nevím, kde začít ![]()
Nemáte prosím někdo zkušenost, co první zařídit, nebo nějaký odkaz, kde by bylo vysvětleno co a jak prosím? Bohužel nemůžu se k ničemu dopídit.
Moc bych vám byla vděčná za každou radu.
Jen prosím, nepište mi ze vůbec nevím do čeho chci jít, nebo mě od toho nějakým způsobem odrazovat
s takovou by nikdo nikdy nic nedokázal. Děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Atisia děkuji, tohle jsem četla. Jen já jsem spis potřebovala vědět, co první zařídit vůbec, kam zajít, s kym se poradit ohledně otevření, co vše zařídit za papíry a podobně
ale děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Našla jsem i nějaký podkast. Ale neposlouchala jsem ho. Zaručeně to bude chtít podnikatelský plán, záměr. Určitě finančák, živnostenský úřad ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Akkzuz hygiena, soc. odbor,…
Pod koho bezne patri Domovy senioru-takze dotaz tam.
Anebo si najit podobne soukr. zarizeni a zeptat se majitele?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ahep To mě taky napadlo. Znám jednu co má otevřeno více domovů. Jenže si myslím, že kdybych se ji zmínila, tak bude dělat vše pro to, aby mi hazela klacky pod nohy. A myslím ze by to tak bylo u 99% majitelů domovů. Přeci jen, byla by to konkurence..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Atisia Joo taky jsem teď na nej narazila, tak poslechnu a budu doufám, že se něco dozvím užitečného
děkuji za pomoc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Také záleží jestli budete soukromá, nebo budete chtít dosáhnout na dotace.
Prioritně zjistit zda o tuto službu je ve Vašem okolí zájem, jednat se soc. odborem města, následně s krajským úřadem. Zaregistrovat soc. sluzbu.,..m
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Akkzuz píše: Více
Tak tedy se neptat az tak naprimo, ale ze tam potrebujes umistit seniora, tak chces znat i pod koho patri nebo tak neco…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, co ja si pamatuji ze skoleni, ktere jsme meli asi pred rokem, tak nam rekla skolitelka, ze, pokud si budeme chzit jednou otevrit domov, tak urcite ne pro orientovane seniory, pac bychom musely pomalu doplacet ze sveho, ale pro osoby s ruznymi demencemi, alkoholiky apod.,pac na ty jsou poradne dotace. Asi je to pravda, pac kamaradka pracuje v DZR a majitel, behem 5 let otevira jiz ctvrty domov se zvlastnim rezimem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud chceš otevřít domov pro seniory, první krok je získání povolení a registrace sociálních služeb, což spadá pod krajský úřad. Budeš potřebovat splnit hygienické, stavební a požární normy, zajistit zdravotnickou péči a personální obsazení dle zákona. Doporučuji se obrátit na krajský úřad nebo Ministerstvo práce a sociálních věcí, kde by ti měli poskytnout podrobné informace a pomoc s procesem.
- Citovat
- Upravit
@Akkzuz Prostuduj si zákon 108/2006 o sociálních službách, hlava II - tam bys měla najít potřebné informace. Případně se obrať na krajský úřad.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další témata z kategorie
Aktuálně na Instagramu
Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!