Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak napiš co vaříš k obědu a co budeš vařit k večeři, jim je stejně jedno co tam napíšeš, hlavně že dostali dopis. A nakonec za něj budou dělat dřepy a dopis chtít už nebudou
.
@tterka
Každý den nepiš, je to zbytečný, děti to neocení a stejně mají zábavy až až. Někde to pošta zdrží a tak jim to dojde zaráz. Navíc všichni budou říkat, že jim furt něco chodí, protože pošta se rozdává tak, že se říkají jména a děti stojí okolo a chodí si. Někde se dokonce dělají kliky či dřepy za dopis
nebo podle váhy balíku.
Nepiš, jak se ti stýská, napiš, že se máte dobře, ale že je teplo, že škoda, že musíš být v práci, protože by si raději šla na koupaliště a že vy tam určitě chodíte. (Pokud koupaliště k tobě nesedí, tak, že by sis jen kupovala zmrzlinu). Ani nepiš v půlce tábora, že všem plyšákům je smutno a že se na na těšíš až přijedou, že dojdeš k autobusu atd., ony si děti nechtějí připustit konec, pokud se jim tam líbí. A taky napiš, ať ti napíšou!
Dobré jsou v tomhle babičky, ty to vykryjou tak, že furt něco chodí ![]()
A pohledy jsou lepší, pokud nemáš co psát.
@Riky69
S jídlem bacha, zvlášť pokud jde o vybíravé děti a jejich oblíbené jídlo ![]()
Holky, díky za rady
.
Je to sranda, jak jsem dneska fakt úplně vygumovaná
.
Už jsem zvládla nadepsat adresy
. Tak tedy jdu něco sesmolit
. Ono jim beztak nepůjde ani tak moc o ten text, jako spíše o to, jaký obrázek mají na pohledu a budou oba uražení, protože se jim jako na potvoru bude líbit ten, co dostal ten druhý
. Prostě sourozenci…
A že já se tím vůbec tak stresuju. Mohla jsem jim namalovat sluníčko a kytičku, poslat pusu a hotovo
![]()
No pokud není co psát asi nějaký pohled s hezkým/ vtipným obrázkem, nebo vystřihni z časopisu a nalep na papír do dopisu něco. Jinak jak holky už psaly. Ale neboj že by děti musely dřepovat
Naši jezdí na tábor kde se nedřepuje, dopisy jim dá oddílový vedoucí soukromě. A nebo přibalit žvýkačky do dopisu to taky není špatný nápad
A pak o zvířátkách, jestli nějaké máte. Nebo o plánech na zbytek prázdnin.
Já třeba k dopisu vždycky něco namalovala nebo nalepila nálepku, aby to nevypadalo tak stručný. Přidat žvýkačku je taky dobrý nápad.
Twl.. proč by děcka měly dřepovat za dopis? tohle slyšim prvně
já jezdila na 2 tábory za prázdniny a v životě jsem to nezažila.. ![]()
@martina.se píše:
Twl.. proč by děcka měly dřepovat za dopis? tohle slyšim prvnějá jezdila na 2 tábory za prázdniny a v životě jsem to nezažila..
To také slyším prvně v životě. Moje děti jeli na tábor se známým - tedy znám ho já, děti ne. Ale říkal, že tam děti mají absolutní pohodu, že na buzerování jsou rodiče, a oni jsou tam proto, aby dětem vytvořili skvělou a nezapomenutelnou atmosféru. Tak mu věřím. Ale jsem si jista, že žádné dřepy ani podobné blbinky absolvovat nemusí. Leda tak při ranní rozcvičce - tedy jestli se to ještě dneska dělá
.
@martina.se píše:
Twl.. proč by děcka měly dřepovat za dopis? tohle slyšim prvnějá jezdila na 2 tábory za prázdniny a v životě jsem to nezažila..
U nás se vždycky dělaly dřepy nebo kliky. Za pohled nejmíň, za dopis víc a balíček nikdo nechtěl ![]()
Jinak žádné následky to na mě nenechalo a považuju to za nejlepší tábory.
@lucenka píše:
U nás se vždycky dělaly dřepy nebo kliky. Za pohled nejmíň, za dopis víc a balíček nikdo nechtěl
Jinak žádné následky to na mě nenechalo a považuju to za nejlepší tábory.
já tábory milovala.. ale tohle jsem nepraktikovali.. jo, že za zlobení a tak byly tresty, to jo.. ale za dopis? to spíš vedoucí byli naštvaný, když někomu nepřišel za celý tábor ani pohled ![]()
@tterka píše:
To také slyším prvně v životě. Moje děti jeli na tábor se známým - tedy znám ho já, děti ne. Ale říkal, že tam děti mají absolutní pohodu, že na buzerování jsou rodiče, a oni jsou tam proto, aby dětem vytvořili skvělou a nezapomenutelnou atmosféru. Tak mu věřím. Ale jsem si jista, že žádné dřepy ani podobné blbinky absolvovat nemusí. Leda tak při ranní rozcvičce - tedy jestli se to ještě dneska dělá.
Jezdím na tábory jako vedoucí a děcka za dopisy, pohledy, balíčky žádné dřepy, kliky nedělají. Normálně se při večerním nástupu rozdají a hotovo. Jediné dřepy, co se u nás dělají, jsou při rozcvičce, případně když děcka zlobí, tak za „trest“.
Ani já, jako dětský účastník před xx lety, jsem dřepy za dopisy nezažila.
Já bych jim napsala, že jsem využila toho, že nejsou doma a vygruntovala jim v pokojíku. jestli jsou kanci jako naše děti, tak by hned věděli, kolik uhodilo a další dopis by po mě už nechtěli
![]()
Jinak tedy, pohledy napsané, nakonec se mi to tam skoro ani nevešlo
. Tak jsem zvědavá, jak bude probíhat vymýšlení dalších
.
Děkuji moc za rady ![]()
@micta píše:
Já bych jim napsala, že jsem využila toho, že nejsou doma a vygruntovala jim v pokojíku. jestli jsou kanci jako naše děti, tak by hned věděli, kolik uhodilo a další dopis by po mě už nechtěli![]()
Pokojík budu celý předělávat - tedy mám to v plánu, jenže manžel se od toho distancoval, a já potřebuji přestěrkovat podlahu, což sama asi nezvládnu, takže zatím neslibuji to, co nevím jestli splním
.
Ale já mám děti celkem pořádné, tak v pokojíčku je teď momentálně jen prach a na zemi shození plyšáci (za to nemůžou děti, ale kocour, který se děti marně snaží najít, a hledá všude velice důsledně
)